2008. augusztus 29., péntek

További infók Milner-ügyben

Két napja írtam erről a témáról utoljára, azóta kiderült 1-2 dolog a Milner körül kialakult üggyel kapcsolatban.

Először is, James már egy hete beadta átigazolási kérelmét, amit akkor a klub és a játékos közös döntése alapján nem hoztak nyilvánosságra. Hogy erre szerdán miért került sor, nem tudni.

Milner alapvetően jól érzi magát a klubnál, és szívesen maradna, de úgy érzi a klub nem becsüli meg eléggé ahhoz képest, hogy szinte mindig benne van a kezdőcsapatban, szívét-lelkét kiteszi a pályára.

James és képviselői úgy érzik legalább olyan fontos és értékes láncszeme a csapatnak, mint Steven Taylor, akinek környezete hosszas nyilvános kampányolás után kibulizott egy jelentős fizetésemelést. Milner bár éppen tavaly írt alá új kontraktust, az abban rögzített fizetése nagyjából Taylor korábbi szerződésében lévővel egyezik meg.

Hiába próbálkoztak a nyáron, nem sikerült rábírni a klubot a tárgyalások megkezdésére és némileg jogosan érezheti Milner, hogy bár mindenét odaadja a pályán, a klub nem becsüli meg őt, ezért kérte, hogy engedjék el. Hozzá kell tenni, hogy az azóta lejátszott két mérkőzésen is teljesen profi hozzáállást tanúsított, Berbatov nyugodtan példát vehetne róla.

Keegan bízik benne, hogy sikerült tető alá hozni egy új szerződést és ennek a reménye még él, hiszen úgy tűnik Milner nem vágyódik el feltétlenül a St. James-ből.

A helyzet az, hogy ha Milnert elengedjük, mindenképpen igazolni kell egy középpályást. Három nappal az átigazolási időszak lezárulta előtt nincs sok jó képességű játékos már a piacon. Ahhoz, hogy valakit magunkhoz csábítsunk minimum akkora fizetést kellene adni, mint amit Milner szeretne/szeretett volna kicsikarni magának. Miért ne adhatnánk akkor Jamesnek mégis inkább fizetésemelést, mint hogy egy tucatkülföldit szereznénk ugyanannyi pénzért.

Nem csak egy sokra hivatott, nagy munkabírású, gyenge beadásokkal rendelkező játékost vesztenénk, hanem egy őszinte és egyben vérprofi játékost. Két évvel ezelőtt Milner pár percre volt attól, hogy aláírja szerződését a Villánál. Az, hogy akkor visszahívtuk valószínűleg komoly sebeket hagyhatott benne, ezt azonban a pályán egyszer sem lehetett észrevenni.

Nincsenek balhéi, nem vett részt orgiákban, nem ver szét részegeket az utcán, nem sms-ezik csapateligazítás közben, hobbija a darts, minden este megnézi az ottani BK-t, 9-kor már ágyban van, másnap pedig kihajtja magát az edzésen (ezek természetesen nem igazak, csak érzékeltetni szeretném a srác egyszerű életvitelét).

A klubra sokszor jellemző volt, hogy semmibe vette legjobb, legmegbízhatóbb játékosait, nagyon remélem, hogy most nem így alakul.

Kedd óta a nyomtatott és online sajtó az Aston Villát és az Evertont említette lehetséges vevőnek, 9-12 millió font körüli számokról van szó, őszintén remélem, hogy egyikből sem lesz semmi.

update ... 11:48

A Mirror és a Times értesülései szerint Milneren jelenleg is végzik az orvosi vizsgálatokat Birminghamben, akár még ma aláírhat a Villához. A Mirror 9 milliót, a Times 12 milliót említ.

Nem szoktam felülni a pletykalapoknak, de valószínűleg most igazak lehetnek a hírek, ebben az esetben remélem a 12 millió az igaz. Nagyon elkéne egy jó szereplés holnap, ez az utóbbi két nap nagyon lehangoló volt.

3 megjegyzés:

  1. márcsak 3 nap az átigazolási szezonból, csak kihúzzuk...:S

    VálaszTörlés
  2. http://www.nufc.premiumtv.co.uk/page/NewsDetail/0,,10278~1378782,00.html
    Ezek szerint megvan Skjelbred 6 misiért!

    VálaszTörlés
  3. ezek mind csak pletykák
    én már megtanultam, hogy nufc.co.uk-n azokban a hírekben lehetsz biztos, ami BREAKING NEWS-zal kezdődik

    VálaszTörlés