2008. augusztus 12., kedd

Ameobi maradna

Ismételten felmelegedett a levegő Shola Ameobi körül... A csapat úgymond 'cserecsatára' továbbra is reménykedik abban, hogy helyet kaphat KK csapatában.

Shola Ameobi



A Northen Echo-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nagyon sajnálná, ha kivásárlására sor kerülne, hiszen a Newcastle az a csapat ahol felnőtt, de a játékot előnyben részesíti.
"Mindig is mondtam, ha nem kapok rendszeres játéklehetőséget a csapatnál, akkor elmegyek valahova máshova."

A 26 éves korábbi U21-es válogatott játékost hírbe hozták a Premier League-be felkerült Stoke City-vel, ahol az előző szezonban kölcsön játékosként szerepelt, továbbá Glenn Roeder Norwich City-ével, sőt az Ipswich Town-nal is.
"Továbbra is reménykedem abban, hogy visszaküzdhetem magam az első csapatba. Nagy feladat ez számomra, de sikerült a szezon előtti barátságos meccseken."

Keegan a Doncaster és a Herta elleni barátságos mérkőzésekre is kezdőként jelölte és minden bizonnyal a Mallorca ellen is pályára lépett volna, ha nem szenved sérülést.
"Remélem sikerül megmutatnom az igazi énemet a következő pár mérkőzésen."

Shola-nak egyébként könnyű edzései vannak és meglepően gyorsan gyógyul, hiszen nem olyan súlyos a sérülése, mint ahogyan azt gondolták.

Ez így oké, csak lehetőséget kéne kapnia... Magunk közt szólva Ameobi nem a legmeghatározóbb alakja a csapatnak. Több mint valószínű, hogy a Manchesterbe való kiruccanásunkra felépül, ám nem ő az egyetlen, hiszen Michael Owen is visszatér kisebb sérülése után, ennek következtében csak úgy tudom elképzelni Shola-t a kezdőcsapatban, ha Keegan megtartja a szezonvégi jó szokását és egy támadó szellemű 4-4-3-ban áll fel az Old Traffordon... azért az bátor vállalkozás lenne. De ha mégis így történne, Smith-el valószínű nagy csatát vívnának a harmadik csatárnak járó posztért, hiszen Viduka biztosan nem épül fel a szezonnyitóra.

Tehát véleményem szerint nem kell feszegetni ezt az Ameobi témát, nem tőle fog javulni a támadójátékunk, ezzel szemben szükség van rá vészhelyzet esetén, de rendszeres játéklehetőséget nem adnék neki az első csapatban.

2 megjegyzés:

  1. Várom már, hogy elmenjen, a Hertha elleni meccsen nagyon felbosszantott.

    VálaszTörlés
  2. Na szóval azt írtam, hogy szerintem egyáltalán nincs rá szükség, még augusztusban adjuk el.

    VálaszTörlés