2010. november 11., csütörtök

Továbbra is idegen a hazai pálya

Folytatódott a gyatra hazai forma, a Rovers lassan már csukott szemmel is nyerni tud a SJP-ben.

Vártam egy kis forgatást, de Chris Hughton ugyanazt a 18-at nevezte, amely vasárnap az Arsenal ellen 1-0-s győzelmet harcolt ki. A védekezésre berendezkedett Blackburn tökéletesen rávilágított arra az okra, amiért egy felsőházas szezon már kifejezett siker lesz a csapat számára.

Sam Allardyce három, levegőben jó belső védőt küldött a pályára, hiába volt két ékünk, létszámhátrányban voltak. A szélsővédőiknek rendszeresen besegített a két védekező középpályás egyike, így rendkívül ritkán sikerült mögéjük kerülni. Ha középen próbálkoztunk, Nolannek, Bartonnak, Tioténak és a néha behúzódó Gutierreznek általában 8-9 emberen kellett volna átverekedniük magukat.

El kell ismerni, bevállalta a Blackburn, hogy legfeljebb kontrából akarnak támadni és pontrúgásokat kiharcolni. Más kérdés, hogy egyik szegmensben sem voltak hatékonyak, hiszen a kitámadó United ellen nagyon ritkán tudták végigvinni az ellentámadásokat, a pontrúgásoknál pedig a lehetőségekhez képest (a Blackburn még talán nálunk is erősebb a levegőben) limitáltuk a lehetőségeiket. Ezért egy picit savanyú a szám íze, hogy egy amatőr hiba és egy faultgyanús fejpárbaj két vendég gólhoz vezetett.

Jason Roberts valószínűleg szabálytalankodott Williamsonnal szemben a győztes gólnál, de nem tartom korrektnek, ha emiatt keseregnénk, tekintve, hogy a nálunk fizikailag gyengébb csapatok ellen mi is építünk arra, hogy a csatáraink minden eszközt megragadva játsszák meg a labdát.

Az eredmény miatt nem aggódok annyira, a jó idegenbeli szereplésnek köszönhetően egyelőre beleférnek a hazai bukások, de a trend és a mutatott játék okot ad az aggodalomra.

Amint azt láttuk a Blackpool, a Stoke, a Wigan és most a Rovers ellen, ha egy csapat úgy érkezik hozzánk, hogy elsősorban meg akarják folytani a játékot, félelmetesen kevés helyzetet tudunk ellenük kidolgozni. Hiába vagyunk esetleg nagy mezőnyfölényben, képtelenek vagyunk feltalálni magunkat, miután eljutunk a támadó harmadba. Sajnos hasonlóra számíthatunk szombaton is a Fulham ellen, akik egészen tegnap estig veretlenek voltak idegenben.

Hughton rendszere kiváló arra, hogy helyt álljunk idegenben és a velünk egy szinten lévő, illetve támadást nem feladó csapatok ellen, de ki kell találnia egy olyan felállást, amivel hatékonyak tudunk lenni a passzív gárdák ellen is. (Persze a Fulham után a hazai meccseinken a Chelsea, a Liverpool és a Man City fog érkezni, akik nyilván támadni fognak, így ellenük működhet a most használt felállás és felfogás.)

Kíváncsian várom Chris mekkorát fog forgatni a csapaton. Tiote nem játszhat eltiltás miatt (még csak 4 sárgánál tart), Sholának is kinéz egy hosszabb pihenő, miután csak egy félidőt bírt / gyenge teljesítményre volt csak képes. Alan Smith, Danny Guthrie, Ryan Taylor, Xisco, Leon Best, Lovenkrands és Ranger is nyilván szívesen látná magát néha a kezdőcsapatban és bár nem biztos, hogy fair egy kezdőjátékost három győzelmet követően az első vereségnél leültetni, Hughton hivatkozhat a fáradtságra, könnyebbé téve egy valóban fáradt játékos számára az ideiglenes mellőzés feldolgozását.

Általános meglátásoktól vissza egy kicsit az aktuális mérkőzésre, nem csak a támadások szövése okozott gondot a csapatnak. Nem egyszer reagáltak lassan a játékosok, rontottak el 3 méteres passzokat. 58 szerelési kísérletünkből mindössze 19 volt sikeres (az Arsenal ellen pl. 64-ből 41-szer sikerült labdát szerezni).

Gond persze nincs, nincs okunk félni attól, hogy hirtelen lezuhanunk a tabella aljára, de a hazai formán javítani kell.



Newcastle 1, Blackburn 2
Premier League
St. James' Park, 41 053 néző
jv.: Mike Jones

Newcastle: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique, Barton, Nolan (c), Tiote (Routledge 88.), Gutierrez, Carroll, Ameobi (Ranger 46.)
Cserék: Soderberg, Campbell, S. Taylor, Smith, Lovenkrands
Lapok: Tiote (4), Nolan (3), Coloccini (3)
Gólok: Carroll 47. (7)

Blackburn: Robinson, Salgado, Nelsen, Samba (c), Jones, Givet, Chimbonda, Emerton, Pedersen, Hoilett (Dunn 84.), Kalinic (Roberts 52.)
Cserepad: Bunn, Hanley, El Hadji Diouf, Mame Biram Diouf
Lapok: Samba, Jones, Hoilett, Roberts
Gólok: Pedersen 3., Roberts 82.

Nyilatkozatok: Chris Hughton, Sam Allardyce

    4 megjegyzés:

    1. Kár hogy nem teszel be videókat a meccsekről. Engem érdekelne mégha nem is vagyok fan,de mint szimpatizáns, megérdemelném :))

      Végre valaki, aki ért is a focihoz ...

      Üdv,Z

      VálaszTörlés
    2. Az volt irritáló, hogy ekkora 0 teljesítménnyel is meccset lehet nyerni. Irdatlan rossz meccs volt, de a Rovers még nálunk is szarabbul játszott. Kaptak 2 ajándékgólt, és most ettől Fat Sam feje 2 napig vigyoroghat.

      VálaszTörlés
    3. http://rutube.ru/tracks/3762599.html?v=c48a30525b5aebc0c4e6a952f8f2aea3

      Ez a MotDból kivágott rész a meccsről.

      VálaszTörlés