2010. szeptember 4., szombat

Idegenben jó az iksz

Elnézést, hogy csak most került ki a bejegyzés, úgy emlékeztem, hogy megnyomtam az "Elküld" gombot. Ezek szerint tévedtem.

A mérkőzések széthúzásának köszönhetően rövid ideig 5. helyen is díszelegtünk a tabellán és a válogatott szünetre jutó 8. hely miatt sem panaszkodhatunk a közepesen erős kezdést jelentő Man U, Villa, Wolves trió után.

Tavaly nem volt kifejezetten nehéz dolga a vendégeknek a Molineux-ban, most gondoskodtak arról, hogy hamar elfelejtsék a Newcastle-játékosok, különösen Barton, a mögöttük lévő 90 percet, mely során a hazaiak legalább olyan szívesen rúgták a labdát, mint az ellenfelüket.

Mivel szűk fél óra elteltével akadtam streamre és azóta sem találtam nézhető verziót a teljes mérkőzésről, csak a rádióra* hagyatkozva mondhatom, hogy mi irányítottuk az első félidő nagy részét, ám a felerősödő Wolves a szünet előtt nem sokkal Sylvan Ebanks-Blake remek egyéni góljával megszerezte a vezetést. Az egykori MU-nevelés oroszlánrészt vállalt a Farkasok feljutásában, ám tavaly sérülés és formahanyatlás miatt mindössze egyszer talált be. A góljánál mutatott ügyesség alapján idén jóval többször fog szóhoz jutni és beköszönni az ellenfeleknek.

* Mick Lowes és John Anderson sokszor kisegítettek kommentálásukkal azokon a napokon, amikor nem volt stream - ez főleg tavaly volt sokszor igaz -, de aggódó és negatív stílusuk miatt már egyre jobban kerültem őket. Ezen irányú törekvésemet tovább motiválták, hogy elnézték kinek szorításában vette le a labdát Ebanks-Blake: James Perch helyett Fabricio Coloccinit vélték felfedezni a csatár mögött.

A szünet után továbbra is inkább a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, szinte egészen addig, amíg Mick McCarthy le nem cserélte a jobb hátvéd Jelle Van Damme-ot az 56. percben. Cseréje, Ronald Zubar követte el azt a szabálytalanságot, melyből Barton gólpasszt adott a 4. találatát megszerző Andy Carrollnak. Természetesen nem a fault miatt volt baj Zubar behozatala, de Van Damme addig egészen jól semlegesítette  Gutierrezt.

Mick Mac a gól után tíz perccel Kevin Doyle-t is lekapta (beküldve helyére a lehangoló teljesítményt nyújtott algír Adlène Guediourát), bebiztosítva, hogy a hajráig mi irányítsuk a találkozót. Sajnos a vezetést jelentő találatot nem sikerült megszerezni az utolsó 10 percig, amikor Hughton úgy döntött, eleget küzdött a bokasérüléssel játszó Carroll és beküldte helyette Ameobit.

Shola nem csak, hogy helyzetbe nem került, úgy tűnt az elmúlt napokban NFL-előszezon meccseket nézett, mert két alkalommal is ellenfelét átkarolva szabálytalankodott, megakasztva ezzel a társak akcióját.

A találkozó végefelé közeledve mindkét mester elégedettnek tűnt a döntetlennel, ahogy közeledett a hármas sípszó, mindkét társaság visszább húzódott és hagyta a másikat passzolgatni a félpályánál.

Végeredményben igazságos a döntetlen, úgy véltem a Newcastle-nak több helyzete volt, kombinatívabbak, találékonyabbak voltak a támadó harmadban és emberelőnyben kellett volna befejezniük a találkozót, míg a Wolves-t megfosztották egy teljesen egyértelmű büntetőtől még az egyenlítő találat előtt, amivel szinte biztosan feléjük billent volna a mérleg.

Eljutottunk a játékvezetőig. Stuart Atwell felfogása és követhetősége is kívánni valót hagyott maga után (nem beszélve az elnézett esetről, ami pontjaiba került a hazaiaknak). Eleinte engedélyezte a durvaság határán túlmenő faultokat a hazaiak részéről, majd hirtelen 180 fokos fordulatot vett és már nem csak az összetűzéseket, hanem a panaszkodásokat is lappal jutalmazta, végül 12 kártyát felmutatva a játékosoknak (Wolves - 7, Newcastle - 5). Hogy hogyan nem ért ez a faultsorozat egy piros lapot Karl Henry-nek, valószínűleg Atwell sem tudná megválaszolni.

Ahogy az - egyébként furcsa felfogásban, röhögcsélve kommentáló - MOTD-csapat is megjegyezte, el kell ismerni Barton higgadtságát az egész délutános megpróbáltatásait követően. McCarthy megpróbálta felbosszantani, belehajszolni valami hülyeségbe és kiállítatni, nem jött be.


Newcastle: Harper, Perch, Enrique, Coloccini, Williamson, Smith, Barton, Routledge, Carroll (Ameobi 81), Nolan, Gutierrez
Cserepad: Krul, R. Taylor, Kádár, Lovenkrands, Vuckic, Ranger
Sárga lap: Carroll, Nolan, Ameobi, Perch (3), Barton (3)*
Gólok: Carroll 61 (4)

Wolverhampton: Hahnemann, Van Damme (Zubar 56), Craddock, Ward, Berra, Foley, Henry, Jones (Guedioura 72), Jarvis, Ebanks-Blake, Doyle (Fletcher 72)
Cserepad: Hennessey, Stearman, Mancienne, Edwards
Sárga lap: Doyle, Van Damme, Jarvis, Zubar, Guedioura, Berra, Henry

Nézőszám: 27 745

* - Zárójelben az idén eddig kapott sárgák és rúgott gólok olvashatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése