2011. február 17., csütörtök

Ez hiányzott szombaton

A hétvégéhez hasonlóan szinte végig irányított mérkőzésen ezúttal megszülettek a megérdemelt gólok és sima győzelemmel távozott a csapat a szétázott St. Andrewsból.

Némi bánatomra Pardew nem változtatott a kezdőn. Love és Best is legfeljebb cserék egy felsőházat megcélzó csapatban, míg Rangerben megvan a potenciál, hogy ennél több legyen. Reménykedem, hogy elérve a 2009-es bennmaradáshoz szükséges összpontszámot, ha csehül sikerül a következő két hazai meccs és biztossá válik a kupaindulás-mentes középmezőny, játszatni fogják Nile-t.

Másfél perccel a kezdés után persze már nem szomorkodhattunk, Lovenkrands kvázi-kapáslövésével máris megvolt a vezetés, majd a jól működő lestaktikának köszönhetően sokáig helyzete sem volt a hazaiaknak. (Nem egy alkalommal persze a partjelző rossz pozíciója is segített, hisz' behúzott olyan leseket, amelyek a vonalban lévő kamera tanúsága szerint nem voltak azok.)

Az egész este során jellemző volt, hogy hiába tűnt csak oldalról zöldnek a pálya és volt valójában tiszta sár, kulturáltan tudtuk passzolni a labdát és kihasználni, hogy egyrészt a Brummies szélsői nem szívesen védekeznek, másrészt, hogy Stephen Carr lassan 35, és már 30 évesen sem volt villámléptű.

Ezzel együtt természetesen voltak helyzetei a hazaiaknak, láthattunk Harper-védést és elpuskázott lövéseket is a kék mezesektől, de -- különösen a szünet után gyorsan megszületett 2. találatot követően -- végig nyeregben volt a csapat, sugárzott róluk a magabiztosság és megérdemelten szerezték meg a pontokat.

Nem örülök neki, hogy ezzel kell traktálnom titeket, magunkat, de sem Joey Barton, sem Jose Enrique nem írta még alá új szerződését. A 2012 nyarán lejárók közül messze az övék tűnik jelenleg a legfontosabbnak, hiszen Jose a liga egyik legjobb bal hátvédje, Barton pedig, főleg ősszel, a legkreatívabb játékosunk volt. Persze meg kell még említeni, hogy az említett nyáron lejár Harper, Guthrie, Lovenkrands, Smith, Shola, Kádár szerződése is, de közülük vélhetően senki nem tudna jobb klubhoz aláírni, valamint könnyen pótolhatók.

Bartonnal kapcsolatban biztatóbb a helyzet, bár Pardew már hetekkel ezelőtt ígérgette, hogy közel az új szerződés aláírása, valamint Joey is igyekszik nyugtatóan fogalmazni az őt faggató újságíróknak. Enrique helyzete már korántsem ilyen rózsás, több helyi újságíró is úgy sejti, a nyarat mindenképpen meg akarja várni a jelenleg -- állítólag -- heti 35 ezer fontot kereső spanyol. Kevés olyan angol csapat van, amelynek kezdőjébe nem férne be, így ha nem kap új szerződést, menni fog, vagy a klub adja el vagy szabadügynökként másfél év múlva.

Nem akarok spekulálni arról, hogy mekkora fizetést kellene neki ajánlani, hogy maradjon, mert nem tudom, hogy jelenleg mi van az asztalon. Tény, hogy a heti 35 ezer egy ilyen kaliberű játékosnak kevés, ahogy az is, hogy Enrique a klub ambíciójának hiányára hivatkozva PR-szempontból is (hangsúlyozom, hogy PR-szempontból; az én megítélésem szerint oda megy, ahová akar, nem számít, hogy a pénz vagy a jobb csapat miatt dönt, teljesen természetes dolognak tartom, hogy egy játékos a saját érdekeit nézve hozza meg a döntéseit, itt nem fogtok olyat olvasni, hogy a "rák egye ki a szemét a hűtlen dögnek", mert nem tartom reális hozzáállásnak) pozitívan jöhet ki egy halogatás-majd-távozás akcióból.

3 megjegyzés:

  1. Azért inkább ne sikerüljön csehül a következő két hazai, én csak 40 pontnál fogok megnyugodni:) Egyébként jó volt nézni a két utolsó meccset, rég láttam ilyen magabiztos idegenbeli játékot a csapattól.

    Enrique-témában: ha így folytatja, egyre nagyobb lesz iránta az érdeklődés, és sztem nincs az a fizetés, amivel észak-keleten tudnánk tartani. Ha feltétlenül előrébb akar lépni, ami szerintem is érthető és jogos, akkor legalább rajta is keressünk egy nagy zsák pénzt. De lehetőleg jövő januárban, a helyettesét pedig már el lehet kezdeni keresni.

    VálaszTörlés
  2. Nyilván, ha a két hazai jól összejönne (4-6 pont) és elérhető közelségbe kerülne az Európa-Liga, nem fogok ágalni a jövő előtérbe helyezése mellett. :) (Ha az Arsenal behúzza a Liga-kupát, a 6. hely is EL-hely. És ha az FA-döntőt két 1-6. helyen végző játszaná, a 7. hely is EL-t ér.)

    VálaszTörlés
  3. hú, én el-indulásban egyelőre nem is merek gondolkodni (pedig nem tűnik teljesen irreálisanak a dolog az általad leírtak alapján), még a másik végéről közelítem meg a dolgot: a 40 pont biztos bentmaradás, amíg az nincs meg, nyugtalan vagyok

    VálaszTörlés