2011. január 2., vasárnap

Magabiztos, de picit szűk siker

Egy végigdominált mérkőzésen teljesen megérdemelten szerzett három pontot a Newcastle, de az örömhöz még legalább 1-2 gól hiányzott volna.


Az eredményjelző talán nem mondja el a teljes igazságot, de rövid, pár perces periódusokat leszámítva az történt a DW-ban, amit mi akartunk. Az első félidőben egy kapufáról kipattanó fejest püfölt fölé a Wigan, a hajrában Steven Taylor került tizenegyesgyanús helyzetbe (úgy érzem jól döntött Webb, hogy nem adott büntetőt). E két esetet leszámítva a kapuba visszatérő Steve Harpernek csak amiatt kellett aggódni, hogy a védők emlékezzenek, hogy nem Tim Krul áll a kapuban és ne a bal lábára tegyék haza a labdát.

A Tottenham ellen látott vérszegény Barton-pontrúgásoknak ma már kevés nyoma volt, két kapufánknál is Joey jegyezte volna a gólpasszt. És persze neki sikerült elhappolnia a labdát az elalvó bal hátvéd elől a 19. percben.

Andy Carroll hiányát a szerzett pontokban nem, a helyzetkihasználásban megérezte a csapat. Rögtön a 2. percben egy kiváló Simpson-beadást az üresen érkező Shola, centikre a gólvonaltól, fölé-mellé fejelt.

Örömmel láttam, hogy Alan Pardew a két csatáros játék mellett döntött, a meggyógyuló Shola mellett Peter Lovenkrands is lehetőséget kapott. Az idén keveset használt dán jól láthatóan meccshiánnyal küzdött, több ígéretes lehetőséget is elpuskázott, de Shola csúsztatásait kiválóan olvasta.

Jonas Gutierrez kedv- és ötlettelennek tűnt játszópajtása, Jose Enrique nélkül a hét közben, a spanyol visszatértével ismét szétfutotta a bal oldalt, kihagyott egy ziccert és faultokat harcolt ki a hajrában, szokásos Spiderman-pörformansz. Ha már Enrique, nem tudom, hogy egy durva adag fájdalomcsillapító, esetleg maga a sérülés vagy egy félelmetesen jól sikerül szilveszteri buli miatt kóválygott olyan mattosan a pályán, hogy a vendégtábor fele elismerően csettinthetett volna, de jó látni, hogy csak egy meccset hagyott ki, szerdán pedig reméljük a régi, shutdown Enrique fut ki a pályára. Az utolsó 20-25 percben látott játéka szerencsére erre enged következtetni.

Kevin Nolan úgy tűnt, kisebb sérüléssel játszik, kevésbé kapcsolódott be a támadásokba, szürkébb volt a szokásosnál. Nyilvánvaló Ezredes: reméljük nincs komoly baj és javul a játéka szerdára.

Leon Bestet megmutattuk a lehetséges érdeklődőknek, még tökéletesebb lett volna a reklám, ha be tudja pöcizni Al Habsi mellett a labdát a kapuba (akkor talán a bordára kapott rúgást is elkerülte volna).

Visszakerültünk a 10. helyre és egy győzelemmel Pardew volt csapata ellen megtörténhet, amit szerettem volna délután, ellépünk a jelenleg 8 fős "kiesés" ellen küzdő csoport elől.

Boldog szülinapot, Holmes!

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen! Remélem a csapat a telesítményével "visszahozza" a lelkesedésedet,és még sokáig kommentelhetjük a bejegyzéseidet!
    Ashley pillanatnyi "állapot",a klub örök!
    Mégegyszer köszönöm! TOON FOREVER!

    VálaszTörlés
  2. Örülök a győzelemnek, de van egy kis hiányérzetem. Gólarányt kellett volna javítani, Jonas lemásolhatta volna Samaras gólját (a Rangers ellen délután), Colo fejese ha bemegy nagyon vagány, szegény Bestet meg csak sajnálom... és nem is írtam mindenről. Szerdán bekéne húzni, de az ilyenek idén nem sikerültek eddig.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kellett már , hogy egy ilyen meccset végre mi nyerjünk meg!!! Nolan tényleg kissé kedvetlen volt, Nekem tetszett , hogy végre Lövenkrands-ot is észrevette Pardew , csak maradjunk szépen a 4-4-2-es rendszernél ez fekszik a csapatnak !!! Barton megint hozta magát , Best pedig not the Best yet :-), de azért a ziccert be kellett volna rúgni ...

    Jöhet a következő ellenfél, egy ilyen eredménnyel kiegyeznék !!!!!

    VálaszTörlés