2010. október 19., kedd

N'Zogbia élete meccsével tért vissza

Két gyors pofon után már a döntetlennek is örülni kellett, továbbra is bizonytalanok a csapat hazai pályán.


Megjegyzés: Streamgondok miatt a 90 percből összesen 60-at láthattam, ezért egyrészt nem fogok tudni nagyon hosszan beszámolni (ezért marad el a tagolás), másrészt előre is elnézést kérek, ha esetleg valami fontos pillanatot kihagyok.

Charles N'Zogbia tavaly áprilisban lőtt utoljára bajnoki gólt, ezenfelül ex-Szarkaként tért vissza a St. James' Parkba: biztosra lehetett venni, hogy bevág egyet. Hogy az egyből kettő lett, nagyban Mike Williamsonnak és James Perch-nek köszönheti.

Komoly helyzetek nélkül telt az első 20 perc, ahogy azt az összeállítás alapján várni lehetett, nem tudtunk sok okosat csinálni a jobb oldalon, Peter Lovenkrands és Andy Carroll között sem volt összhang, Joey Barton teljesítménye pedig folytatta a Villa meccset követően elkezdett lefelé ívelését.

A vezető gólt egy felpördült beadásból fejelte vissza a hosszúba N'Zogbia, iszonyatos védekezési hibának köszönhetően (170 a srác és nem nőtt hirtelen 15 centit). Becsléseim szerint 40%-ban Williamson, 40%-ban Perch és 20%-ban Tim Krul okolható azért, hogy Zog el tudta fejelni a labdát. Williamson mint védő és dög magas, el kell, hogy bólintsa a labdát. Perch-nek ki kell zárnia a franciát a játékból, de legalább nem beállni társa alá, míg Krult azért érzem ludasnak, mert szállt annyit a labda, hogy kiérhessen és hosszú karjaival lehúzza a labdát.

Egy perccel később N'Zogbia megint villant, egy gyors kifelé csel után felvarrta a rövidbe a labdát. Nem láttam perdöntő lassítást, ezért nem tudom, hogy Krul benne volt-e vagy sem, első blikkre úgy tűnt, védhetetlenül jött a lövés a kapufa mellé, kb. 190 centi magasan, kizárva, hogy a kapus felemelhesse a kezét.

Érthetően sokkos állapotba került szurkoló, játékos és stream előtt csücsülő távdrukker és bár a félidő hajrájában már újra mezőnyfölénybe kerültünk, sokszor eljutottunk a Wigan-tizenhatosig és volt egy gólvonalról felszabadított fejesünk, de a három vendég támadó továbbra is túl sokszor meg tudta szerezni a védők által előrevágott labdákat.

A szünet után 45 másodperc után már komoly helyzetbe került Carroll és bár a frissen szerződést hosszabbított csatár nem talált be ma, végre ismét halálra dolgozta magát elől, úgy éreztem az elmúlt 2-3 meccsén hiányzott belőle ez a tűz.

Negyedóra elteltével (és még szépítő gól nélkül) Hughton megindította cseréit és érkezett Shola Ameobi (Lovenkrands helyett), majd pár perccel később Wayne Routledge (Guthrie helyett). Ahogy azt a csevegőben megjegyeztem, érdemesebb lett volna valakit a belső középpályáról lekapni: Tiote nagyon aggresszíven játszott a sárga lapja ellenére, míg Barton lapos volt. A hajrában Joey aztán rámcáfolt, amikor nagyon finom nyesése gólhelyzetben találta Carrollt.

Szűk húsz perccel a vége előtt megszületett a teljesen megérdemelt szépítés, amit remélem ti láttatok, jómagam nem. Az eseményhez annyit tudok hozzátenni, hogy Shola Ameobi negyedik góljával - minden tétmeccset figyelembe véve - beérte Andy Carrollt.

Ahogy az szokott lenni, nem vagyunk olyan jók a hengerelésben, hogy rögtön jöhessen a második gól, de teljesen beszorítottuk a Wigant, de hiányoztak a jó beadások, pedig a hajrában már három centerrel (bejött Nile Ranger is) játszottunk.

A megérdemelt egyenlítés ugyan nagyon későn érkezett, ám annál édesebb lett, amikor a 94. percben Carroll bólintását Fabricio Coloccini passzírozta be Al Habsi kapujába, beállítva a 2-2-es végeredményt.

Két gondolat az összeállításról:
  • Bartonnak pihenő járna, Guthrie belső középpályás és ott a helye a jövő héten. 
  • Perch támadásban és védekezésben is átlag alatti, Hughtonnak egyedül abban kellene döntenie, hogy a támadásra (Ryan Taylor) vagy a védekezésre (visszatérő Danny Simpson) voksol, mert Perch padoztatása egyértelmű döntés.



Newcastle 2, Wigan Athletic 2
Premier League
St. James' Park, 44 415 néző
jv.: Mark Halsey

Newcastle: Krul, Perch (Ranger 89.), Coloccini, Williamson, Enrique, Gutierrez, Tiote, Barton, Guthrie (Routledge 66.), Lovenkrands (Ameobi 61.), Carroll
Cserék: Söderberg, R. Taylor, Kádár, Smith
Lapok: Tiote (2), Carroll (2)
Gólok: Ameobi 72. (4), Coloccini 90+4. (1)

Wigan Athletic: Al Habsi, Alcaraz, Caldwell, Boyce, Stam (Cleverley 79.), Figueroa, McCarthy, Thomas, N'Zogbia (Diame 90.), Gomez, Di Santo (Rodallega 65.)
Cserék: Kirkland, Watson, Boselli, Moses
Lapok: Figueroa
Gólok: N'Zogbia 22., 23.



Nyilatkozatok: Chris Hughton, Roberto Martinez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése