2010. szeptember 4., szombat

Válogatott szünet - 2010/11 - szeptember

Ahogy az mostanában lenni szokott, több utánpótlás-válogatottban vagyunk érdekeltek, mint felnőttben (5 behívó az U21-esek, mindössze kettő a felnőttek részére). Némileg meglepő módon a vb-t is megjárt Gutierrezt nem hívta be az új argentín szövetségi kapitány, Sergio Batista, ahogy Coloccininak sem jutott hely az Albicelestében.

Vélhetően játékhiány maradt ki Hatem Ben Arfa Laurent Blanc keretéből és nem kapott behívot a korábban már válogatott Leon Best (Írország), Tim Krul (Hollandia U21) és Brad Inman (Skócia U21).

Andy Carroll bokasérülése ellenére megjelent az angol U21-es keret edzőtáborában, ám hazaküldték.

Meghívottak

Cheick Tiote (Elefántcsontpart)
szept. 4., szombat - Ruanda (h), 3-0 - Afrikai Nemzetek Kupája selejtező (helyszín: Abidjan)
Nem találtam információt arról, hogy Tiote játszott-e és ha igen mennyit.

Shane Ferguson és Patrick McLaughlin (Észak-Írország U21)
szept. 3., péntek - San Marino U21 (h), 4-0 - Eb-selejtező (Coleraine)
A már kiesett észak-ír csapat a csoport pofozógépét fogadta és tömte ki 4-0-ra. Az Accrington ellen látott Ferguson a találkozó mind a 90. percét pályán töltötte, McLaughlint egészen a 86. percig a csatársorban tartotta Steve Beaglehole, de Pat nem tudott betalálni.
szept. 7., kedd - Németország U21 (v), 0-3 - Eb-selejtező (Ingolstadt)
Sima vereség a németektől, akik ettől együtt is bőven, 4 ponttal lecsúsztak a pótselejtezőkről. Shane végigjátszotta a mérkőzést, Patrick a szünet előtt állt be a megsérült Oliver Norwood, a Manchester United játékosa és korábbi angol U17-es válogatott helyére.

Kádár Tamás (Magyarország U21)
szept. 4., szombat - Wales U21 (h), 0-1 - Eb-selejtező (Székesfehérvár)
Sokan láttuk a TV-ben, csalódást keltő egy gólos meccsen a vendégeknek jött össze a gól. Kádár a bal oldalon játszott, a védelem egyik erőssége volt.
szept. 7., kedd - Bosznia-Hercegovina U21 (h), 0-0 - Eb-selejtező (Budapest)
Volt szerencsém a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, remélem hamar el is felejtem. Ahogy szombaton, Tamás most is végig a védelem bal oldalán játszott. Védekezésben remek volt, előrejátékban a többiekhez hasonlóan sokszor hibázott.

Joan Simun Edmundsson (Feröer-Szigetek)
szept. 3., péntek - Szerbia (h), 0-3 - Eb-selejtező (Torshavn)
Hamar, már a 18. percre két gólos előnybe került és eldöntötte az 1500 néző előtt rendezett mérkőzést a szerb csapat. A hazaiak mindössze egyszer találták el lövéssel a kaput. A 19 éves Edmundsson mind a 90 percet a pályán töltötte.
szept. 7., kedd - Olaszország (v), 0-5 - Eb-selejtező (Firenze)
Nehéz lett volna simább mérkőzést találni a keddi selejtezők között, az olaszok nem is okoztak csalódást a firenzei publikumnak. A hajrá pár percét leszámítva Edmundsson végig a pályán volt, mint a feröeriek egyetlen éke.

Haris Vuckic (Szlovénia U21)
szept. 3., péntek - Belgium U21 (h), 2-2 - Eb-selejtező (Velenje)
A már korábban kiesett szlovénok ezzel az eredménnyel bebetonozták magukat az öt fős csoport 4. helyére a jövő heti záróforduló előtt. A három piros lapot hozó találkozón a szünet előtt - már 10-10 játékosnál - szerzett vezetést Belgium és a 60. perc környékén rövid ideig két góllal is vezettek, amíg Szlovénia 11-esből nem szépített. A hajrában a hazaiak döntetlent érő gólját a szünetben beállt Vuckic szerezte a 81. percben. Ez volt a 18 éves Haris első találata U21-es színekben.
szept. 7., kedd - Ukrajna U21 (v), 0-0 - Eb-selejtező (Kijev)
Az ukránoknak a döntetlen elég volt a csoportgyőzelemhez, így nem volt végzetes a szlovén kapus, Jan Koprivec jó napja. A helyzeteket alig kialakító szlovén csapatba a 62. percben állt be Vuckic.

1 megjegyzés:

  1. Kádárék sajna bosszantóan kaptak ki. Első félidőben megoldotta a dolgát Tamás, de ahogy látom, jobb lenne belső védőnek, mint szélsőhátvédnek.

    VálaszTörlés