2008. augusztus 31., vasárnap

Arsenal 3-0 Newcastle

Megúsztuk hárommal, ennek örülhetünk. Helyenként fociztunk a második félidőben, ennek is örülhetünk. Van még két nap igazolni, talán ennek örülök most a legjobban.

Nem sűrűn játszik kétszer egymás után szarul az Arsenal, ez most sem történt meg, az első félidőben megmutatták miért imádja őket rengeteg ember szerte a világon - no nem akik a stadionban ültek, ők valamiért szinte végig kussban ültek, megtapsolták a gólokat, majd hazamentek aludni.

Coloccini rossz szerelését szerencsére nem látta Styles, N'Zogbia kezezésénél már nem volt kegyelem, RvP pedig úgy látszik tud tizit rúgni, Givennek esélye se volt. Pár perccel a félidő vége előtt a sokadik remek támadásukból megszerezték a második gólt is. Ekkor már tudni lehetett, hogy csoda kell a pontmentéshez.

Pedig ha Owent lövését nem blokkolja Ameobi, 2-0 helyett könnyedén lehetett volna 1-1 a szünetben. Az Arsenal kicsit visszavett a második félidőben, úgyhogy végre mi is tudtunk kicsit játszani, Butt szögletből kapufát fejelt, de ennél közelebb nem kerültünk a szépítéshez.

Egy óra elteltével pedig végleg eldöntötték a meccset, a gond csak az, hogy azt a gólt könnyedén el lehetett volna kerülni, ha a top-geordie Sztívün nem tolat hátrafelé mint egy tarisznyarák. Kb. a tizenegyespont magasságában állt meg, Fabregas tovább forgatta a labdát, és ilyen közelről egy suta lövés is elég volt Denilsontól.

Nem örültem, hogy Keegan nem próbálta ki valamelyik fiatal srácot Shola helyett az utolsó 20-30 percre, veszteni valónk nem volt. Enrique sajnos meghúzta a combját, van rá két hete, hogy rendbejöjjön.

A második félidőben néha mutatott játékunkat leszámítva nagyon rossz volt nézni a meccset, alig volt küzdelem a pályán, olyan volt, mintha egyik emberünknek se lenne kedve játszani. Ehhez hozzájött ez a barom Styles is, ennél jobban nehéz egy hazai csapatnak fújni, mint ahogy ez a bohóc tegnap előadta. Adebayor felbukik Colo lábában: sárga lap. Hátulról felrúgják az egyik emberünket, sima szabadrúgás. A második félidőben, ha Given nem rohan ki a kapujából (term. sárgát kapott) számon kérni a lapot Fabregas könyörtelen becsúszására Beyével szemben, a spanyol tuti, hogy megússza lap nélkül. Persze mit várhat ez ember, Styles képes volt perceket hosszabbítani januárban az Old Traffordon 5-0-s hazai vezetésnél.

Hupsz, kicsit sokat foglalkoztam a bíróval, mindegy valakin le kell vezetni a feszültséget. Visszatérve a játékosainkra: Givenen és Guthrien kívül talán senkit sem lehet megdícsérni, Jonas szürke volt, N'Zogbia néha idegesítően rossz megoldásokat választott. Ameobinál pedig lustább disznó parasztot még nem hordott hátán ez a retkes világ. Ha nem tudjuk elpasszolni senkinek, rúgjuk ki a picsába.

Van most két teljes hetünk nyalogatni a sebeinket, remélem Martins, Duff meggyógyulnak a Hull-meccsre, Viduka is lassan játékra kész - elvileg. És ne felejtsük el, van még kb 36 óra az átigazolási időszakból.

Személy szerint örültem, hogy Barton beállt az utolsó percekre, nagyon mérges vagyok rá a januári ügye miatt, szégyent hozott a klubra. Mindazonáltal a büntetését letöltötte, és ha Keegan hajlandó neki megadni az esélyt, nem bánom, legyen. Ha a focira figyel, kiválóan tud játszani a srác. Pénteken az FA várhatóan eltiltja egy időre a Dabo-ügy miatt - megjegyzem az eset több, mint másfél éve történt, kíváncsi vagyok miért most vették elő. Ezen kívül jogtalannak tartom, hogy olyan rosszaság miatt súlyják majd a klubot, amit nem a mi alkamazásunkban követett el. Kapjon egy irdatlan nagy pénzbüntetést, tiltsák el a válogatottól, mittomén, de velünk ne csesszenek ki. Persze ez csak hiú ábránd.

Egyébként az a grimasz, amit a szerelése után vágott ... egy állat ez az ember. :D Remélem, hogy nem engedik majd a bírók, hogy az ellenfelek megússzák Barton faragását. Nasrit le kellett volna zavarni a pályáról, ahogy Keegan is mondta, fordított esetben piros lap és min. 20 év börtön lett volna az ítélet.

A szezon előtt az augusztusi meccseinken három pont volt az elvárható, négyet gyűjtöttünk, úgyhogy nem kell lehorgasztani a fejeket, reménykedjünk egy sikeres másfél napban, aztán a Hull ellen meg lehet mutatni milyen fából faragták az idei csapatunkat.

Howay the Toon!

7 megjegyzés:

  1. én rendkívül jól szórakoztam bartonon. ezzel az új sérójával meg aztán mindent visz...:D

    VálaszTörlés
  2. Az is felmerült bennem, hogy esetleg néhányszor az ellenfelek a tőle való félelmükben óvatosabban fognak-e vele bánni. Nasri kicsit megszeppentnek tűnt a szerelés után :)

    VálaszTörlés
  3. J.B. rules! Sok örömünk lesz játékában,átadásaiban(remélem)! Az ilyen naszri féle köcsögöket fegyelmezze csak.

    VálaszTörlés
  4. Hajdú B. elég "vitraysan" nyomta tegnap,az meg,hogy Ashley-t nem ismerte fel az egész meccs alatt,elég ciki.

    VálaszTörlés
  5. Nasrit le kellet volna zavarni a pályáról? Mivan? Inkább azt az állat Bartont, aki még mindig nem tudom mit keres futballpályán. Az az alattomos szándékos becsúszás bizony végződhetett volna sokkal súlyosabban is. Szánalmas ember.

    VálaszTörlés
  6. "nem akik a stadionban ültek, ők valamiért szinte végig kussban ültek"
    Végigszurkolták a meccset, igen. Az, hogy te süket vagy, az a te bajod.

    dzsoi " szeretem a börtönt " bártonka meg akár lábát is törhette Nasrinak. Egy szánalmas, nyomorék, akinek még legalább fél évszázadig a börtönben lenne a helye, nem is tudom hogy tudtok rajongani érte. Nasri pedig szemfüles volt, és nem durván, inkább finoman összekoccantotta ennek a hülyének a lábait, aki teljesen megérdemelte.
    Go back to prison bárton!

    VálaszTörlés
  7. Először is: üdv fiúk, jó látni, hogy más drukkerek is eljutnak erre az oldalra.

    peter135, Barton szabályosan szerelte Nasrit, fordított esetben senki nem szól egy szót sem, sőt még meg is tapsolják a franciát (ami képmutatás lenne, de ez már más tészta). Ezután a srác szándékosan összekoccantotta a bokáját, labda a környéken nem volt, a szabályok szerint ez piros lap. A futballpályán a szabályok szerint azonos szabályok vonatkoznak mindenkire.

    Cesc, nem hiszem, hogy meg kéne sértődnöd a kijelentésemen, elismerem, hogy ezt egy hazai meccs után nem fogom leírni, de az angol stadionok hangulata úgy általában jelentősen visszaesett az utóbbi 5-10 évben.

    Az a bajom a Barton-hisztériával, hogy mindenki úgy viselkedik vele kapcsolatban, mintha legalábbis nemi erőszakot követett volna el és megszökött volna a börtönből, hogy játszhasson. Összeverekedett pár részeggel, letöltötte a büntetését, egyelőre még nincs eltiltva, mi a fenéért ne játszana.

    Tony Adams két hónapot csücsült a sitten ittas vezetés miatt, majd az Arsenal legendája lett, jelenleg pedig edző. Tán baj lenne, ha Barton nem járhatna be ilyen életutat?

    És még egyszer üdv a blogon, remélem visszajártok ;)

    VálaszTörlés