2008. augusztus 15., péntek

Rossz felkészülés, jó szezon!

2007. augusztus 11. Rohantam haza a Balatonról, hiszen végre elkezdődött a 2007/2008-as szezon az angol bajnokságban.

A felkészülés remekül sikerült, sorra nyertük a barátságos meccseinket, a Celtic-en, Juventus-on, Sampdoria-n átgyalogoltunk, Sam Allardyce pedig folyamatosan új arcokat hozott a Tyneside-ra. Alan Smith, Mark Viduka és Joey Barton is jó igazolásnak tűnt, bár az utóbbitól tartottam egy kicsit, nem is megalapozatlanul. Tehát, minden jel arra utalt, hogy legalább egy UEFA kupa szereplést összekaparhatunk valahogyan, ráadásul egy olyan edző irányítása alatt, aki a Bolton-nal szinte csodát művelt.

Rohantam a Balatonról, mire beestem a lakásba, a Newcastle már 3-1-re vezetett idegenben a Bolton ellen, így sajnos lemaradtam Martins gyönyörű, majd irgalmatlan máker góljáról. Sebaj. Nyertünk.

Aztán szép lassan beindult a szezon, kiedrült, hogy semmi nem változott. Sorra szenvedtük a vereségeinket, kezdve a tök utolsó helyen álló Derby-től, a Liverpool-on át a Blackburn-ig. A Manchester United ellen 6-0-ás, majd 5-1 es zakóról nem is beszélve.

[caption id="attachment_647" align="aligncenter" width="308" caption="Owen az őszi szezonban ügyesebben rúgta el a lufikat, mint a labdát"]Owen az őszi szezonban ügyesebben rúgta el a lufikat, mint a labdát[/caption]

Sam-et kirúgták, Kevin visszajött és 52000 ember előtt játszott a csapat egy sz**os 0-0-át a kieső helyen álló Bolton ellen. Mondjuk mit várjunk?

[caption id="attachment_645" align="aligncenter" width="483" caption="Keegan megöregedett..."]Keegan megöregedett...[/caption]

Megkezdődött a nyári átigazolási szezon és enyhén szólva is sokáig semmi, de semmi nem történt. Igazoltunk egy 15 éves srácot, aki a későbbiekben jól jöhet, de az első csapatban egy ideig nem debütálhat:). Az angol újságok, búlvárlapok csak tippelni tudtak, hogy ki KK kiszemeltje, jöttek itt Henry-val, Arshavin-nal, mindenkivel. Úgy tűnik alaposan melléfogtak, hiszen júliusban megtört a jég és ha Henry nem, de Jonas Gutierrez megérkezett Newcastle-be a spanyol bajnokságból. Kifejezetten jó igazolásnak tartom, hiszen kell egy kis szín a középpályánkra és erre az argentín válogatottat tökéletesnek tartom. Aztán pár napra rá jött Danny Guthire a Liverpool-ból, azonban a Bolton-ban volt kölcsönben egy évig. Ezt kicsit gyanúsnak tartottam, hogy vajon miért nem kell ennyire? Nos, miután gólt lőtt a Hartlepool United elleni felkészülési mérkőzésünkön (4-1 ide), majd pedig a PSV ellen is betalált (2-2), megváltozott a véleményem róla. Jó lesz ez a gyerek ide.

Aztán sokáig megint semmi. A Tottenham csak igazolta a jobbnál jobb játékosokat, edzőváltás történt a Man. City-nél, Pompey eladta tehetségeit, Christiano Ronaldo rabszolga lett (:D:D:D) és az Aston Villa is beindult, nem is beszélve a Fulham-ről és a mackems-ekről. Arsenal befiatalított. Egyszóval forrt a levegő Anglia körül, előlünk meg csak halászták el a jobbnál jobb játékosokat. Bosszantó.

Elindultak a felkészülési mérkőzések, remekül indult, Hartlepool-t lemostuk Duff mesterhármasával (is). Ezek után a másodosztályba feljutó Doncaster melepetésre 1-0-ra megverte csapatunkat. Itt kapott lehetőséget egy védő a Metz-ből, Sebastian Bassong, akit gyorsan le is igazoltunk. Véleményem szerint nem fog gyakran a cserepadnál előrébb jutni. De hát ki vagyok én, hogy megmondjam? Majd Keegan eldönti mi a szándéka vele.

A idei nyári tornánk Mallorca-n került megrendezésre, itt a Herta-tól és a hazai Mallorca-tól is egyaránt kikaptunk 1-0-ra, katasztrofális támadójátékkal. Aztán az utolsó két hazai felkészülési meccsünkre valami megváltozott, talán a 30000 szurkolónak köszönhetően tíz perc alatt két gólt lőttünk a PSV-nek egy csatárral, majd pedig 2-1-re megvertük a Valencia-t úgy, hogy egy vérbeli támadó nem volt pályán.

Eközben Coloccini már mérkőzéseket tekintett meg a St. James's Park-ban és a Deportivo honlapja már tényként közölte, hogy argentín védőjüket körülbelül 10 millióért leigazoltuk. Vártuk a hivatalos bejelentést. Meg is kaptuk. Augusztus 15-én bemutatták Fabricio Coloccini-t és elmondták, hogy a klub történetének legdrágább védője. Na, a pénzt azt tudjuk szórni, de ezt már megszokhattuk a 7.8 milliós Barton igazolás után, de majd meglátjuk megéri-e.

Szóval...így állunk egy nappal a rajt előtt, természetesen az átigazolási időszak tart még, így bármi történhet, de nem mondható valami sikeresnek ez a felkészülés. Mindenesetre, ha a tavalyi szezont nézzük, ahol minden bejött nekünk a nyáron, mégis jó ideig a kiesés ellen küzdöttünk, most mondhatjuk az, hogy kevésbé sikeres hónapok után, jó kis 2008/2009-es szezonnak nézünk elébe. Majd meglátjuk.

Hogy mindenkit megnyugtassak, Jose Mourinho is elmondta, a Spurs után, a Magpies is ott lehet az élbolyban és várja a meglepetést. Azért ez megható.

Én szerény véleményem szerint elcsípjük az UEFA kupa indulására jogosító 6. helyezést. Nagy csatában leszünk az Aston Villa-val és a Portsmouth-szal és az Everton-nal, de a Manchester City és a Blackburn is beleszólhat a harcba, de én bízom KK-ben, tudja mit csinál. És ha megnézem ezt a videót...



Howay the Toon!

6 megjegyzés:

  1. Így van, előre a kupás helyekért, titkon bízom egy jó kis kupaszereplésben is.

    VálaszTörlés
  2. "Hogy mindenkit megnyugtassak, Jose Mourinho is elmondta, a Spurs után, a Magpies is ott lehet az élbolyban és várja a meglepetést. Azért ez megható."

    Bizonyám, megható, hiszen "I'm fantastic."

    http://www.youtube.com/watch?v=-TOh3WlXJg0
    http://www.youtube.com/watch?v=cxuNBvMvPZw
    http://www.youtube.com/watch?v=Wgjg_g0QzSI

    VálaszTörlés
  3. Intertotó Kupa nem lesz jövőre :)

    VálaszTörlés
  4. igazad van bocs mindenki

    VálaszTörlés
  5. newcastlelover3692008. augusztus 24. 1:18

    hali tomasz,
    orulok hogy vegre valaki leirta a newcastle tortenetet.
    en is egyet ertek mindennel amit mondtal,
    tovabbi jo bloggolast

    joe

    VálaszTörlés
  6. rossz felkészülés, brutálszar szezon...

    VálaszTörlés