2008. augusztus 18., hétfő

Összefoglaló: PL, 1. forduló

10 mérkőzéssel megkezdődött a Premier League, nézzük hogy alakult a másik 9 találkozó.

Arsenal 1-0 West Brom
Wenger egyetlen komoly játékost igazolt a nyáron, eddig három pontot hozott a döntés. A harmadik percben ugyanis Samir Nasri szerezte a mérkőzés egyetlen találatát. Az Arsenalt túlságosan megnyugtatta a korai gól, a Baggiesnek több lehetősége is volt az egyenlítésre.

Hull City 2-1 Fulham
Jól indult az abszolút újonc idénye a KC Stadiumban. Seol Ki-Hyeon fejesével még a Fulham vezetett, de Geovanni remek lövésével még a szünet előtt kiegyenlítettek a hazaiak, akik a második félidőben szinte végig irányítottak és a hajrában Konchesky hibája után Caleb Folan góljával megérdemelten megnyerték a mérkőzést. Gera Zoli két ziccert is kihagyott, végig a pályán volt, Halmosi Peti csereként állt be a második félidőben.

Everton 2-3 Blackburn Rovers
A hazaiak még mindig nem igazoltak senkit és egy korai ütésváltás után David Dunn szenzációs góljával megérdemelten kerültek hátrányba, aztán a félidő végén Paul Robinson, a Rovers új kapusa is bemutatkozott. Mikel Arteta szabadrúgásánál csúnyán lemaradt a bal felsőről, a szünet után pedig Yakubu révén a vezetést is megszerezte az Everton. Két percre rá a 27. szülinapját ünneplő Roque Santa Cruz is beköszönt, és az utolsó percben egy szabadrúgás után a kapufáról kijövő labdát Andre Ooijer vágta a kapuba. Paul Ince csapata megérdemelt győzelmet aratott, még ha az utolsó gólnál les miatt szabadrúgást kellett volna ítélni.

Middlesbrough 2-1 Tottenham Hotspur
Az ismét csak középpályásokat igazoló Spurs könnyedén hátrányba kerülhetett volna David Wheater fejesénél, de a gólt érvénytelenítették, bár szerintem inkább Michael Dawson rángatta meg ellenfelét. Nem alakult ki sok helyzet a találkozón, de a hajrára beindultak a csapatok. Stewart Downing beadását Alfonso Alves pörgette kapufára, a kipattanót David Wheater értékesítette, majd a csereként beállt Digard lövését Ahmed Mido irányította kapuba. Robert Huth megmentette a vendégek becsületét, amikor David Bentley szabadrúgását csúsztatta saját kapujába. Kiegyenlített mérkőzésen nyertek a hazaiak. A BBC műsorában kiemelték Berbatov megmozdulásait, a játékos mozdulatai alapján társai már nem bíznak benne, véleményem szerint csak idő kérdése, hogy elvigye a Manchester United.

Sunderland 0-1 Liverpool
A Liverpool fontos lépést tett a jobb szereplés felé, Fernando Torres mellé leigazolták Robbie Keanet, bár úgy gondolom rajtuk kívűl nincs igazán meccset eldöntő csatáruk. A találkozót a Sunderland kezdte jobban, akik jelentősen megerősödtek a nyáron, stabilan a középmezőnybe várom őket. Sokáig gól nélkül álltak a fiúk és úgy tűnt a Sunderland áll közelebb a győzelemhez, de a hajrában Fernando Torres remek lövésével megszerezte a győzelmet Rafa Benítez csapata.

Bolton Wanderers 3-1 Stoke City
Egy másik újonc az előzetes várakozások szerint kiesés ellen küzdő Bolton otthonában kezdett. Gretar Steinsson lecsúszott beadásával szerezte meg a vezetést a Bolton, majd egy felívelt szabadrúgást Kevin Davies csúsztatott a hálóba és a szünet előtt szabadrúgásból Johan Elmander lényegében bebiztosította a hazai sikert. A mérkőzés utolsó percében Ricardo Fuller szerezte meg a becsületgólt. A Stoke védekezését elnézve nehéz lesz elkerülniük a kiesési harcot.

West Ham United 2-1 Wigan Athletic
Dean Ashton két góljával a 10. percben már 2-0-ra is vezetett a West Ham. A találkozó elején lövés, egy szöglet után pedig jókor állt jó helyen a hidrogénszőke csatár. A második játékrészben rögtön szépített Amir Zaki révén a Wigan, és Wilson Palacios, illetve Zaki révén majdnem kiegyenlítettek. Az első félidő alapján úgy érzem megérdemelten nyert Curbishley csapata, aki nevetséges módon a fogadóirodák szerint a bajnokság első távozó menedzsere lehet.

Chelsea 4-0 Portsmouth
Scolari bemutatkozó meccsre remekül sikerült, Joe Cole góljával már 12 perc után vezetett a Chelsea, a félidő derekán Nicolas Anelka góljával már kettő volt az előny. Frank Lampard még a szünet előtt büntetőből betalált, a második félidőben pedig Deco remek lövésével alakult ki a 4-0-s végeredmény. Sajnáltam a Pompeyt, a Chelsea brutálisan jó volt, esélyesebb a Manchesternél - ezt nem az első forduló alapján mondom.

Aston Villa 4-2 Manchester City
Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, a Villa minden bizonnyal megijedt a Citeh undorító idegenbeli mezétől. A szünet után két perccel John Carew szerzett vezetést a hazaiaknak, szűk negyedórával később tizenegyesből Elano egyenlített. Következett Gabriel Agbonlahor mesterhármasa, a PL történetének második leggyorsabb triplája, kevesebb mint 8 perc kellett hozzá. A találkozó végéhez közeledve Verdan Corluka révén kozmetikázott az eredményen a vendég csapat, de a vereség így is minden bizonnyal csalódást keltő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése