2008. augusztus 2., szombat

Megerõsítette a megállapodást a Deportivo

11.5 millió euróban megállapodott egymással a Deportivo La Coruna és a Newcastle, közölte tegnapi kiadásában a Depor Sport, a klub lapja. Aláírások még nem születtek, de az újság információi szerint Coloccini valószínûleg hétfõn elutazik Angliába.

Az összeget két részletben fizetjük, egyik felét most, másik felét nagyjából egy év múlva. Ezenkívül a Depor további pénzt fog kapni a védõ pályára lépései után, illetve egy esetleges jövõbeli eladásból is megilleti õket egy bizonyos összeg. Ezek a plusz juttatások minimum 1, maximum 2.5 millió eurót tehetnek ki - összességében tehát maximum 14 millió eurónkba kerül a játékos.

A pénzbeli juttatásokon kívül beleegyeztünk, hogy részt veszünk a jövõben a Teresa Herrea tornán, amely a Depor saját felkészülési tornája, rendszerint augusztus második felében rendezik. Bõvebb infó a kupáról itt.

A Depor elnöke idõközben elutazott Venezuelába, úgy tûnik tehát, hogy tényleg már csak apróságok vannak hátra. A szerzõdések aláírása hétfõre várható.

A 11.5 millió eurós alapárral (9.06 millió font) már megdöntöttünk egy korábbi rekordot, ennyi pénzt a Newcastle védõért még soha nem adott ki, a korábbi csúcstartó Woodgate volt a maga 9 millió fontjával. A Depor történetének pedig ötödik legdrágább eladása ez az üzlet, a 4. legtöbb pénzt szintén tõlünk kapták, Albert Luque-ért. A rekordot közösen tartja Rivaldo '97-es és Flavio Conceiçao 2000-es eladása, értük egyaránt 24 millió eurót kapott a galíciai csapat.

Hál' isten, hogy vége van, lehet koncentrálni egy középpályás, illetve talán egy csatár leigazolására.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg hála istennek. Arra azért kíváncsi lennék, hogy miért két részletben fizetünk? Remélem ez a csóka jobban beválik, mint Luque.....

    VálaszTörlés
  2. Úgy tudom ez bevett szokás, általában nem egyben fizetnek egymásnak a klubok. Más kérdés, hogy Angliában ezt nem szokták bejelenteni, a spanyolok úgy látszik közlékenyebbek az újságírókkal.

    VálaszTörlés