2008. augusztus 26., kedd

Előzetes: Coventry - Newcastle

Megtesszük-e legelső apró lépésünket egy jó kupaszereplés útján, vagy elbukunk a nemes ellenféllel szemben. Utolsó serlegünk májusban tölti a negyvenet, ideje fakajtani valamit a kupaporondon.

A Liga-kupa kezdettől fogva mumusunk volt, számolni is nehéz hány alkalommal buktunk el harmad-, majd negyedosztályú csapatokkal szemben rögtön az első akadálynál, idegenben és otthon egyaránt. Az 1960-as megalapítás óta 48 próbálkozás után mindössze tizenkétszer jutottunk túl a harmadik fordulón. Tegyük hozzá, hogy a Premiership-érában a második, néhány alkalommal pedig a harmadik körben kapcsolódtunk be, ahonnan azért könnyebb menni két fordulót. 1960 és 1993 között (34 kiírás) írd és mond négyszer vettük sikerrel a harmadik fordulót.

Nem véletlenül pásztázza a televíziós csatornák programigazgatója, minden egyes kupasorsolás után a nevünket és ha idegenben játszunk egy kiscsapattal vagy otthon egy másodosztályúval, biztosak lehetünk benne, hogy műsorra tűzik a potenciális szenzációt. Az utóbbi években ezt a hitet azért többé-kevésbé sikerrel cáfoltuk meg, a Souness-féle Wigan tartalék elleni vereségen kívül rendre a Chelsea, az Arsenal vagy az FA-kupára átkanyarodva a Manchester United állított meg minket. Ha már FA, most jut eszembe a Roeder-féle csapat 1-5-ös hazai veresége a Birmingham ellen. Nem vagyunk egyszerű eset.

Nem azért írtam ilyen hosszasan a kudarcainkról, mert bármilyen szinten is valószínűnek tartanám a kiesésünket, csak figyelmeztetésképpen, hogy a szokásos kupameccs előtti fogadkozások ellenére nagyon-nagyon-nagyon sok mindennek össze kell játszania, ha jól akarunk szerepelni a hazai kupákban, akár ebben, akár majd januártól a másikban.

Kezdeném a hazaiakkal, bár róluk ma már azt hiszem írtam eleget. Megviselte a csapatot a hétvégi vereség, kapusuk, Keiren Westwood hüvelykujja kiugrott és enyhe agyrázkódást szenvedett egy ütközés után. A korábban élvonalbeli klubok érdeklődését is felkeltő Freddy Eastwood nem ágyéksérülés miatt már szombaton sem játszott. Stephen Wright jobb bekk sérült, helyén Aron Gunnarsson játszott, de Coleman elmondta, hogy őt valószínűleg visszateszi középre és nem elképzelhetetlen, hogy egy bal lábas játékost vezényel a jobb oldalra. Leon Best, egy fiatal csatár szintén harcképtelen.

Nálunk Mark Viduka, Andy Carroll, Joey Barton, Claudio Cacapa továbbra sem játszhat, Oba Martins ágyéksérülése miatt valószínűleg még legalább egy hétig nem áll rendelkezésre, Damien Duff játéka ugyan elképzelhető, nem tenném rá a nyakamat, tekintve szombaton komoly meccs vár ránk az Emiratesben.

Alan Smith padozott a Bolton ellen, de nem 100%-os és kérdéses, hogy szerephez jut-e ma este. Úgy vélem a kispadon minimum ott lesz, bár a Liga-kupában a Premier Leaguetől eltérően továbbra is csak öt cserejátékos áll rendelkezésre. Michael Owen minden bizonnyal kezdő lesz, mellé a csatársorba James Milnert várom és úgy gondolom lehetőséget fog kapni Jose Enrique és Sebastian Bassong is.

Enrique játéka különösen logikusnak tűnik, mert ha valamelyik szélsőnk fellép Owen mellé-mögé, Charles N'Zogbiának jut hely a középpályássorban, így pedig megüresedik a bal bekk poszt. Ez csak személyes spekuláció, de figyelembe véve, hogy erős kezdő tizenegy várható én erre számítok.

Pikáns érdekességek: Kevin Keegan első igazolása volt a Fulhamnél Chris Coleman. Keegant 16 éves korában elutasították a Coventrynél, ezt azóta valószínűleg már sokszor megbánták.

A találkozót élőben közvetíti a Sport1 20.30-tól, valószínűleg stúdióbeszélgetéssel, hiszen a mérkőzés csak 20.45-kor kezdődik. Remélem nem maszlagolás lesz beszélgetés címén. Akik számára ez a lehetőség nem elérhető azok a szokásos helyen találnak streameket (lesz bőven, nem úgy mint szombaton).

19 megjegyzés:

  1. Remélem nem Zombori lesz a stúdióban, ő anno mindig baszogatta a csapatot. Nyilasi tök jó arc, ráadásul szereti is az NU-t.

    VálaszTörlés
  2. Remélem Sudger kezdeni fog. Ha itt nem talál magára, akkor soha.

    VálaszTörlés
  3. Lilasziv, ha kettejük közül lesz valaki akkor örülni fogok, de Puhlt és Hegyi Ivánt el kéne kerülni.
    Zombori lehet, hogy nem szeret minket, de az utóbbi 4-5 évben igazán nem is volt mit dicsérni rajtunk, ha választanom kéne inkább az ő véleményét hallgatnám, Nyíl túlságosan rajong közhelyekért. Bár akármelyik lesz, mindkettő fog rajzolni, az nekem elég :)

    VálaszTörlés
  4. Az még rosszabb. Azzal a pesszimista hozzáállásával (bár most nem fog számítani), meg azzal a mindenre magasról tojó arckifejezéssel az őrületbe bír kergetni. Akkor inkább Bognár György.

    Hegyi Iván már annyira nem gyakori vendég hál' Istennek, őt valóban el kéne kerülni.

    De ha mondjuk nyerünk 3-0-ra, akkor tőlem a Sunderland tulaja is lehet a stúdióban :)

    VálaszTörlés
  5. Elég fura a kezdőcsapat! Csatárok?

    VálaszTörlés
  6. Fele sérült, fele félig sérült. Előszezonban is volt már ilyen párszor, kellene nagyon igazolni előre, mert sérülékenyek gyülekezete a támadógarnitúránk.

    VálaszTörlés
  7. Azért csak nem ismétlődik meg a Wigan "B" elleni, pár évvel ezelőtti blama. Tavaly is hullottak ki nagyok (pl. MU pont a Coventry ellen), szóval egy jó sorsolással még nyerhetünk is. De előbb jussunk ma tovább. :P

    VálaszTörlés
  8. Hajdú a stúdióban. Sztem nem rossz...

    Hajrá Szarkák!

    VálaszTörlés
  9. no most az a helyzet hogy szétvertem a monitort

    VálaszTörlés
  10. ez lol volt, de egyben kurva ideges is vagyok

    VálaszTörlés
  11. azért a 4 perces hosszabbítás 2 helyett ott volt! földet a bíróra!!

    VálaszTörlés
  12. egyébként az arc a bedobásnál belépett.

    sky-on aszondják azért pakolt még rá mer gúnárszon megsérült a hosszabbításban ... ja, meg is nyugodtam

    VálaszTörlés
  13. nem kell itt pánikolni owen a helyén van

    VálaszTörlés
  14. fú bazmeg, ez kapufás volt. :S

    legyünk már túl rajta, mennék aludni

    VálaszTörlés
  15. győzött az igazság
    jóéjt mindenkinek szétrobban a fejem, aszittem egy ilyen sima 0-3 lesz:)

    VálaszTörlés
  16. Figyelmetlenek voltunk,ezért lett éles az amúgy erőteljes edzőmeccs.Az ellent nem lenézve persze,de azért megvolt az osztálykülönbség sztem.

    VálaszTörlés
  17. Az am nekem tetszett, hogy Jonas még a 92. percben is a kapu felé ment, és nem a szögletzászlóhoz. Bár lehet mégis jobban jártunk volna, ha oda megy :)

    VálaszTörlés