2008. augusztus 1., péntek

Keegan: 24 órán belül igazolunk valakit



Update ... 17:53

A Radio Cadena Ser spanyol rádió szerint megegyeztünk a Deportivoval.

Eredeti szöveg ...

Ez a mondat hagyta el Kevin Keegan száját spanyol újságírók elõtt a ma délelõtti edzést követõen. Feltéve, hogy nem rossz a fordítás, valószínûleg Colocciniról lehet szó.

Jelen állás szerint egy napunk van leigazolni az argentínt, ugyanis a Depor elnöke, Augusto César Lendorio holnap elutazik a csapata után Venezuelába és legkésõbb holnapig le akarja tudni a védõ ügyét.

A deportivo-la-coruna.com szerint a következõ a helyzet:

  • Lendorio 12.5 millió + 2.5 millió euró egyéb juttatást kér a játékosért (15 millió euró, 11.8 millió font).

  • A Newcastle ajánlata 11 millió + 1 millió euró, utóbbi a csapat szereplésétõl függ (12 millió euró, 9.45 millió font).


A különbség tehát 3 millió euró, nagyjából 2.3 millió font, Keegan nyilatkozatából viszont az jön le, hogy a Newcastle vezetése biztos a megállapodásban.

Korábban írtam, hogy felmerült a Webster-szabály kihasználása. Felületes voltam, ugyanis a játékos csak akkor élhet ezzel a lehetõséggel, ha a szezon vége elõtt 15 nappal értesíti a FIFA-t. Coloccini ezt nem tette meg, tehát õ leghamarabb 2009 nyarán használhatná ki a lehetõséget. (Például Lampard is azért van még mindig a Chelseanél, mert elfelejtette idõben értesíteni a FIFA-t, így nem tudta kivásárolni a szerzõdését és Mourinho hívására elmenni az Interbe.)

Szerencse, hogy holnap véget ér a Coloccini-ügy, már kezdtem megunni a spanyol oldalak babelfish-es fordításait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése