2008. augusztus 27., szerda

Coventry 2-3 Newcastle

Sok mindenre számítottam (kínos kiesés, kiizadt 1-0, gála), de a tegnapi meccs minden várakozásomat keresztbe húzta.

Benyugtatózva kezdtünk, alig sikerült pár passzt összehozni egymás után, de nagyjából negyedóra után kezdett felébredni a társaság, ekkor már voltak szögleteink, sokra persze nem mentünk vele. 19 szögletből még egy értelmes fejest sem tudtunk csinálni, bosszant és egyúttal aggaszt.

A 17. percben felcsendül az első "Keano, he wanks his dog, Keano"-rigmus, ekkor tudatosult bennem, hogy ha létszámban nem is (hivatalosan 3008-an voltak a vendéglelátón), decibelben simán jobbak vagyunk, mint a hazai drukkerek. Ha már itt tartunk, 19 ezer ember egy élvonalbeli klub ellen. Értem én, hogy adta a TV és másnap meló van, de könyörgöm, ennyire nincs érdeklődés?!

Valószínűleg egyébként a drukkerek tudták, hogy mire számítsanak, ők látják többször saját csapatukat és ez a Coventry valami kegyetlen gyenge focit játszik. A fő veszélyforrásaik Mifsud és az izlandi srác embertelen bedobásai. Előbbit tegnap Enrique lejátszotta a pályáról, egy lövése volt a máltainak, akkor is középről indult, Jose oldalán tehetetlen volt.

Nem volt jó ötlet Jonast csatárnak berakni, nagyon nem érzi azt a posztot, 25 perc után ki is húzódott a bal oldalra, eredmény: 5-10 perceken át adogattunk a hazai térfélen, számolatlanul lőttük ki a blokkoló bekkeket, lőttünk szereztünk két gólt.

Sajnos a kezdeti túlzott nyugalmat lezserség váltotta az első 45 perc hajrájára, Clinton Morrison hatalmas góllal szépített is a tántorgó védőink között. Bárcsak lett volna pályán egy csatár, ha nem kockáztatjuk Owent, akkor mondjuk Donaldson. Akkor kerültünk mögéjük, amikor akartuk, ha lett volna egy igazi ék a kapu előtt már az első félidőben eldöntöttük volna a meccset.

A rosszkor bekapott gól ellenére simán lehoztuk a második félidő első pár percét, amikor a Coventry megpróbált támadgatni, idővel azonban újra átvettük az irányítást, tartottuk a labdát. Kicsit sajnáltam, hogy nem próbálkoztunk erőteljesebben a góllövéssel - nem tagadom egy rakás helyzetünk volt így is -, mert könnyebben átjárható volt a hazai védelem, mint a meccs elején.

Mikor már középpályásaink részéről teljes érdektelenségbe fulladt a gólszerzés eröltetése, Keegan becserélte Owent, labda nélkül azonban ő sem képes gólt lőni, úgyhogy maradt az adogatás, labdatartás és akkor következett ugye a KETTŐ perc ráadás.

Igen, tudom, hogy ez csak a minimális hosszabbítást jelzi, de mi a fenével érdemelte ki a Coventry, hogy túl a kettő percen, amikor felszabadítunk egy bedobásra, ne fújja le a bíró a meccset. A többit ti is láttátok, az izlandi srác a 'lelátóról' nekifutva behajította a labdát, a hazai csk pedig kiegyenlített, hosszabbítás.

Féltem attól, hogy esetleg büntetőkig kihúzza a Coventry, mert lássuk be a helyzetkihasználásunk tragikus volt, és 20 perce még csak helyzetünk sem volt. Enrique viszont egy forintos labdát tálalt Owen elé, ez pedig már félig gól és szerencsével ugyan, de ismét nálunk volt az előny.

Nem tudom Owen mikor nézte meg utoljára a Pippo Inzaghi összest DVD-n, de csak előnyére válik, ha már ilyen csetlés-botlás után is kapuba tudja rúgni a bőrt.

A 105. percben (vagy már inkább a 106.-ban) fejelt egy kapufát a Coventry, de azt követően viszonylag simán lehoztuk a maradék negyedórát, várhatjuk a szombat déli sorsolást.

Enrique nekem nagyon tetszett, Jonas amellett, hogy nagyon jó, jól viseli, ha faragják, ez csak előnyére válhat, Guthrie megint szépen csendben hiba nélkül játszott, N'Zogbiának és Milnernek is voltak bíztató szólói, a lövések sajnos rendre hiányoztak.

A szögletekkel valamit kezdeni kell, 19-ből nagyjából 10-et kifejelt a rövid oldalon álló védő. Nem tudom Guthrie miért nem próbálkozott, az eddigi két bajnokin neki mentek a legjobban.

Nehezebb volt a vártnál, de összességében elégedett vagyok, howay the Toon!

Newcastle: Given, Beye, Coloccini, Bassong, Jose Enrique, Milner, Geremi (Owen 75.), Butt, Guthrie, N'Zogbia, Gutierrez
Nem használt cserék: Harper, Taylor, Edgar, Tozer, Donaldson, Ranger.

Gólok: Dann 21.,ög., Milner 38., Owen 97.

Coventry: Marshall, Hall, Ward, Dann, Fox, Beuzelin (Doyle 63.), Mifsud, Gunnarsson, Tabb (Simpson 88), McKenzie (Gray 74.), Morrison
Nem használt cserék: Ireland, Turner, Thornton, Clarke

Gólok: Morrison 45., Dann 90.

Nézőszám: 19,249

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése