2008. augusztus 21., csütörtök

Játékosaink válogatott szereplése

Kedden és szerdán válogatott mérkőzésekre került sor, melyekben a Newcastle United néhány játékosa is érdekelt volt.

James Milner csapatkapitányként lépett pályára a KC Stadium-ban az Anglia U21-Szlovénia U21-es mérkőzésen. A 37-szeres válogatott középpályás egyedül képviselte a Newcastle United-et, miután a korábbi híreknek megfelelően Steven Taylor sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az összecsapást. A meccs első gólját Etien Velikonja lőtte a találkozó elején, ám a szlovén válogatott csupán 13 percig örülhetett, hiszen a Man. City játékosa, Micah Richards kiegyenlített, majd pedig Milner adott okot a 9000-es lelkes angol szurkolótábornak, hogy tomboljanak, hiszen a 35. percben gyönyörű gólt lőtt és ezzel nem csak fordított, de a végeredményt is beállította. Stuart Pearce a szünetben cserélte le a 'csékát', lehetőséget adva Michael Kightly-nek.

Anglia:
Joe Lewis (Tom Heaton, 46), Micah Richards (Martin Cranie, 73), Andrew Taylor, Tom Huddlestone (Fabrice Muamba, 61), Michael Mancienne, Nedum Onuoha
(David Wheater, 84), Aaron Lennon (Adam Johnson, 73), Mark Noble, Matt Derbyshire, Michael Johnson (Fraizer Campbell, 61), James Milner (c) (Michael Kightly, 46)
Nem használt cserék: Craig Gardner, Gabriel Agbonlahor

Az argentín válogatott szerdán lépett pályára a fehérorosz fővárosban, Minsk-ben és egy csalódást keltő (legalábbis az argentínoknak) 0-0-ás eredmény született. Jonas Gutierrez és Fabricio Coloccini is végigjátszotta a találkozót. Colo, aki 28-szoros válogatottságát 'ünnepelhette', közel járt ahhoz, hogy megtörje a jeget, ám tizenhat méterről telibe a felső lécet találta el.

Írország Oslo-ban csapott össze a norvég válogatottal és egy igazságos 1-1-es döntetlent értek el. Damien Duff előkészítő volt Robbie Keane szünet előtti találatához és végig a pályán játszhatott, míg Shay Given egy félidőnyi kapusságnak örvendhetett a Giovanni Trapattoni vezette ír válogatottban.

Soha rosszabb válogatott szereplést! Az sosem árt, ha egy Newcastle játékos gólt lő saját válogatottjának (gondolok itt Milnerre), továbbá örülök Coloccini jó szereplésének és, hogy egy támadó szellemű védőről van szó, aki mer kísérletezni távoli bombákkal, talán nagyobb önbizalommal lép pályára szombaton a St. James's Parkban.

2 megjegyzés:

  1. Milner bejáratta a hálót a KC-ben, majd márciusban is zörgesse meg. Duffers remélem nem fáradt el, a lassú Bolton védők ellen már azért illene néha meghúznia a szélen.

    VálaszTörlés
  2. Így legyen! Szombaton újra élőben szól a DAL! Jó lenne időben megcsípni vmelyik netes adót! ArgenTOONa!!!

    VálaszTörlés