2008. augusztus 24., vasárnap

Newcastle 1-0 Bolton

There's only one Shay Given, only one Shay Given. Owen gólja hozta végül a három pontot, de azt hiszem kínos vereséget szenvedtünk volna, ha nincs a kapuban ez a 32 éves fenomén.



Ki emlékszik már arra a '97-es bakira, igaz?

Ez a két bajnoki engem teljesen meggyőzött, Given ismét kiváló formában van, újra az a kapus, aki az utóbbi 10 évben kivédte az ellenfél szemét is. Top class, absolutely top class (© Andy Gray).

Nagyon kemény meccsen vagyunk túl, a Bolton ahogy várni lehetett védekezésben semmit sem bízott a véletlenre, 9-10-11 emberrel védekeztek saját térfelükön, labdaszerzés után viszont mint a villám, jöttek előre és ha Kevin Nolannek jobb napja van, nem lett volna esélyünk 1-0-ra hozni a meccset.

Nálunk sokak teljesítménye elmaradt a múltkorihoz képest, betudható ez egyszerűen formaingadozásnak, de valószínűleg közrejátszott a mérkőzést megelőző hype.

Egyébként furcsa volt, hogy mindössze 47 ezren voltak kinn a meccsen. Valószínűleg azért, mert a klub rengeteget tökölődött a szezonbérletek kipostázásával, de akkor is meglepő, 2000 májusa óta nem voltak ilyen kevesen, és 9 éve voltak utoljára 51 ezernél kevesebben a hazai nyitómeccsen, akkor még csak 36 ezren fértek be a stadionba. Meglátjuk mi lesz, remélem nem lesz ebből tendencia és a veretes Hull City ellen már teltház lesz.

Az első félidőben egyedül a a 27. perc körül voltak komoly helyzeteink. Gutierrez buktatásáért akkor kapott sárgát Joey O'Brien, és bár a szabadrúgásból fejjel nem voltunk veszélyesek, a kipattanókból Butt egyszer, Milner kétszer tüzelt, majd N'Zogbia beadásáról maradt le centikkel Martins. A Bolton legjobb esélye egy Samuel-lövésből volt, szerencsére kapu felé szállt a labda.

Duff nem sokkal a szünet előtt ütközött Andy O'Briennel, a szünetben Geremi jött a helyére, aki kiment a jobb oldalra és Milner húzódott fel a csatársorba. Nem telt bele öt perc, és Martinsot is le kellett hozni, egy Geremi-beadásnál meghúzta az ágyékát. Owen állt be a helyére.

Aztán jött a fekete leves. Taylor pár másodpercen belül kétszer kezezett, nem tudom Bennett melyikre fújta be a büntetőt, a lényeg, hogy teljesen jogos volt. Valószínűleg egyébként a lövés blokkolása miatt járt a tizenegyes, mert Taylor végül sárgát is kapott, ami az első kezezésért erős ítélet lett volna.

De ott állt ám a kapuban Given és hatalmas bravúrra hárította Nolan lövését, elrúgta a kipattanót, megszerezve a lélektani előnyt, felébresztve közönséget és játékosokat egyaránt és nem volt meglepő, hogy domináltuk a következő nagyjából 20 percet.

Milner beadásából már volt helyzete Owennek, a gólra ekkor még várni kellett, egészen a 71. percig, Geremi tökéletes beadásánál Owen üresen emelkedett a levegőbe és Jaaskelainennek esélye sem volt a hárításra.

Megpróbáltunk lőni még egy gólt, de örülhettünk, amikor Nolan töküresen kapu mellé csúsztatott vagy amikor kapáslövését Taylor blokkolni tudta.

Megson jogosan volt savanyú a meccs után, ha nincs a tizenegyes, döntetlent simán kiharcolhattak volna, egyáltalán nem látszott addig, hogy mi bármikor is gólt fogunk lőni, a kihagyott büntető végül nem a győzelmükbe, hanem a pontszerzésükbe került.

Ne menjünk el szó nélkül a teljesítmény visszaesése mellett. Lehet, hogy egy lazábban, stílusosabban játszó csapat ellen nekünk is jobban ment volna, de ezzel együtt is csalódás volt a játékunk. Ahogy Keegan is mondta, a Bolton jobban fog szerepelni, mint tavaly, nagyon kellemetlen vendég, de azt vártam, hogy könnyebben vesszük ezt az akadályt.

Ezzel együtt elégedett vagyok a három ponttal, ha jönnek a papírforma eredmények, akkor legrosszabb esetben a hatodik helyen zárjuk a fordulót. Szombaton egy újabb kegyetlen idegenbeli túra vár ránk az Emiratesben, bár az Arsenal gólképtelenségét látva akár ott is lehet keresni valónk.

Előtte viszont jön kedden a Liga-kupa és a Coventry, természetesen továbbjutást várok és nagyon bízok egy szerencsés sorsolásban, mondjuk a 3 évvel ezelőttiben kiegyeznék, jobb eredménnyel (még most is beleborzongok abba a Wigan tarcsi elleni 0-1-be).

Remek eredmény, csak így tovább, kedden folytassuk.

Howay the Toon!

Newcastle: Given, Beye, Taylor, Coloccini, N'Zogbia, Milner, Butt, Guthrie, Gutierrez, Martins (Owen 53.), Duff (Geremi 46.)
Nem használt cserék: Harper, Jose Enrique, Bassong, Smith, Edgar

Sárga lap: Taylor

Gól: Owen 71.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Andrew O'Brien, Samuel, Joey O'Brien (Mustapha 85.), Nolan, Muamba, Taylor (Gardner 65.), Davies, Elmander (McCann 15.)
Nem használt cserék: Al Habsi, Hunt, Dzemaili, Shittu

Sárga lap: Joey O'Brien, McCann

Nézőszám: 47,711

Bíró: Steve Bennett

2 megjegyzés:

  1. Már láttam ezt a bakit, de nem is tudtam, hogy ez a Given volt, LOL!

    VálaszTörlés
  2. Egyébként az első kezezésért járt a büntető.

    VálaszTörlés