2008. augusztus 30., szombat

Előzetes: Arsenal - Newcastle

A válogatott mérkőzéseket megelőző utolsó találkozón letudunk egy újabb idegenbeli túrát a top 4 ellen. Rengeteg a sérült, jó ha meg tudjuk tölteni a cserepadot.

Claudio Cacapa, Habib Beye, Geremi, Damien Duff, Obafemi Martins, Andy Carroll, Mark Viduka, Kazenga LuaLua, Alan Smith. Valószínűleg egyikőjük sem játszhat, Keegant idézve "14 egészséges felnőtt játékosom van, úgyhogy 3 ifit is magammal kell vinni, hogy meglegyünk 17-en". Hozzáteszem nem nagyon értem ezt a megjegyzést, hiszen 18 embert lehet nevezni egy meccsre (11 kezdő, 7 csere).

Meg nem erősített információ szerint mindössze 7 felnőtt játékos vett részt a péntek délelőtti edzésen. Jókor jön tehát a szünet, már csak abban kell bízni, hogy a válogatottakban játszók sérülés nélkül megússzák. Joey Barton le fog ülni a cserepadra, csakúgy mint Shola Ameobi.

Beye hiányzása valószínűleg azt jelenti, hogy David Edgar vagy Sebastian Bassong fog játszani a jobb oldalon, Steven Taylor visszatér Fabricio Coloccini mellé a védelembe, Jose Enrique szinte biztosan megtartja helyét a bal oldalon.

A középpálya és csatársor összeállítása bizonytalan. Nicky Butt, Danny Guthrie, Charles N'Zogbia, Jonas Gutierrez és Michael Owen is minden bizonnyal kezdeni fog, azonban nincs több olyan egészséges játékosunk, aki nem védő, és nem ez lenne az első PL-meccse.

A pozitív hozzáálláson kívül semmit nem várok a mérkőzéstől, ha pontot szerzünk remek, de ennyi hiányzóval, az egyik legjobb csapat otthonában komoly elvárásaink nem lehetnek.

Pedig ha nem állnánk ilyen rosszul emberanyaggal, meg is foghatnánk az Ágyúsokat, akik eddig a bajnokságban egy gólt lőttek, múlt héten kikaptak a Craven Cottage-en. Igaz visszatér a játékmester Cesc Fabregas, aki tavaly is kulcsszerepet játszott a csapat játékában. Ráadásul szerdán 4-0-ra elintézték a holland Twentét Londonban. Mindenesetre tényleg kíváncsi lettem volna, hogy mire lehetünk képesek ellenünk teljes kerettel.

Természetesen attól még, hogy nem vagyunk favoritok, nyugodtan kisülhet egy olyan remek eredmény, mint a nyitónapon Manchesterben.

Amint már írtam, a forduló után válogatott mérkőzések következnek, két hétig tehát szünetel a bajnokság, reméljük sikerül egy elégedettségre okot adó mérkőzéssel pihenőre vonulni.

A mérkőzést az Eurosport 2-n megtekinthetitek, akik nincsenek abban a kiváltságos helyzetben, hogy tévében nézzék a meccset (mint pl. én), azok itt találnak streameket.

1 megjegyzés: