2008. augusztus 7., csütörtök

Newcastle 2-2 PSV Eindhoven

Geremi szögletéből már a második percben gólt fejelt Taylor, majd 5 percre rá Guthrie is beköszönt. Több gólt szereztünk hét perc alatt, mint az azt megelőző 270 perc során, igazi csatár nélkül.

[caption id="" align="aligncenter" width="594" caption="Taylor ..."]Taylor ...[/caption]

Smith, a jelenleg egyetlen egészséges United-támadó kihagyta a mérkőzést. Smitht az utóbbi két napban összefüggésbe hozták az Evertonnal, de szerintem inkább csak pihentetésről van szó, Alan a mallorcai torna minden percét a pályán töltötte. Ráadásul a csatárgondjainkat ismerve kizártnak tartom, hogy felmerülne Smith távozása.

Egy szép bal oldali megindulásnál Amrabat alaposan lefutotta idei első meccsén játszó Beyét, a rövid tisztázást Affelay vágta a kapuba.

[caption id="" align="aligncenter" width="594" caption="... és Guthrie gólöröme"]... és Guthrie gólöröme[/caption]

A második félidőben szépen lassan mintha elfáradtak volna a fiúk, átvette az irányítást a PSV, igaz Enrique buta hibája kellett az egyenlítéshez. A spanyol egy hosszúra nyúlt beadást sután középre kanalazott, a tizenhatoson lévő kavarodásból Amrabat talált be.

A hajrára visszajött a támadókedvünk és sikerült pár gólhelyzetet kialakítani, de igazi támadó és a pontatlan utolsó labdák miatt már nem tudtunk újabb gólt szerezni.

Kisebb rúgások miatt Buttot és Milnert is le kellett cserélni, egyik sem tűnt komolynak.

Gutierrez kifejezetten jól játszott, jobb lábas létére szépen megoldotta a bal oldali játékot.

Dzsudzsák Balázs bő fél órát kapott a holland csapatban, de Edgar ellen nem sok sót evett meg a bal oldalon.

Newcastle: Given; Beye (Edgar 58.), Taylor, Cacapa, Enrique; Geremi (Donaldson 58.), Butt (Bassong 76.), Guthrie, Gutierrez; Milner (Danquah 90.), Duff

Nem használt cserék: Krul, Tozer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése