2008. augusztus 24., vasárnap

Mestermérleg

Alant a hivatalos oldal tévéjének lefordított beszélgetése Kevinnel a találkozót követően.



Elégedett a három pont megszerzésével?

Egyértelműen. Nem fogunk minden héten jól játszani, az Old Traffordon jók voltunk, ez most egy eltérő feladat volt és ezt nehezebbnek találtuk. Ne értsen félre, természetsen az Old Trafford az egyik legkellemetlenebb pálya.

De most a Bolton keményen megpróbált két vállra fektetni minket és nem sikerült megtalálnunk rajtuk a fogást. Túl sokszor adtuk el a labdát, egy-két játékosnak nem ment igazán a játék és idővel ez átragadt az egész csapatra.

A félidőben is mondtam nekik, hogy 'a rossz hír, hogy ma nagyon gyengék vagyunk, a jó hír, hogy még 0-0 állás, nem voltak igazán veszélyesek és ha játszunk egy jó 15-20 percet, amire képesek vagyunk, akkor nyerni fogunk.' Shay védése adta meg a lökést és utána nagyjából 20 percen keresztül nagyon jó focit játszottunk.

Természetesen mindenki örül, hogy megszereztük a három pontot, de nagyon sok olyan dolog van, amiről tudjuk, hogy sokkal jobban is meg tudjuk csinálni.

Nyertünk, egy nagyon szívós csapat ellen, akik vendégként nagyon sok helyen fognak így játszani és pontokat szerezni.

Úgyhogy, volt egy-két jó momentum, jó periódusok, sajnos egy-két srác ma nem játszott úgy, ahogy tudnának.

Michael Owen csereként beállva győztes gólt szerzett. Ez is mutatja, hogy mennyire értékes a csapat számára?

Igen, ha nem áll be, akkor ma nem nyerünk. A kulcsszerepe már az előző szezon végén is látszott, amikor kicsit visszavontabban játszott. Most ott ült a padon, két napja edzett rendesen a csapattal, és az volt a terv, hogy beküldjük 10 percre a végén, amikor már nem olyan kemény a meccs. Végül 40 percet játszott és ugye a mérkőzés is meglehetősen kiélezett volt.

Alan Smith ott ült a padon, de sérült volt, 5-10 percet bírt volna, de egyáltalán nem negyvenet. Ránéztem Michaelra, ő azt kérte, 'engedj jó alaposan bemelegíteni, mester'. 'Van 30 másodperced', mondtam neki, mert Obának már nagyon fájt. Beállt és nem csak egy gólt lőtt, kis híján kettőt és remekül besegített a végén, amikor beszorítottak minket.

És természetesen talán teljesen máshogy alakul a mérkőzés, ha Shay nem védi ki Kevin Nolan büntetőjét. Tényleg ismét az igazi a sérüléseit követően?

Nem volt szerencsém korábban látni őt, de nem hiszem, hogy valaha volt jobb formában, mint ez elmúlt két mérkőzésen. Fantasztikus, javultak a kirúgásai, jobban érzi a beadásokat, sokat erősödött. Nagyon kemény sérülése volt, megpróbált visszajönni, de sosem gyógyult meg igazán. Aztán elment Németországba, az orvos teljesen rendbe rakta.

Visszajött és majd szétveti az erő. Most már tudja, hogy könnyedén védhet még 39, 40 évesen vagy még tovább. Nagyon jó erőben van, elszánt, ott van fejben. nagyszerű kapus.

De ne felejtsük el Steve Harpert. Nincs első- és második számú kapus, két elsőszámú kapusom van, úgyhogy meg vagyunk áldva jó kapusokkal.

Legfogadom önnek is tetszett a védés?

Igen, a büntető kicsit peches volt, nem találta telibe (Taylor karját a labda), lecsúszott rajta. De azért tudtam, hogy Shay jó képességekkel rendelkezik és jó tizenegyest kell rúgni, hogy bevegyék a kaput. Hatalmas védés, aztán felpattant sikerült elrúgnia is a labdát. Az indított el bennünket, utána jól játszottunk.

Sokat kellett rá várni, de az utolsó 20 percben mutattunk olyan dolgokat, amit játszani tudunk és játszani kell, ha mérkőzéseket akarunk nyerni.

Oba és Damien Duff is sérülten jött le. Mi róluk a legfrissebb hír?

Obának meghúzódott az ágyéka, akár 2-3 hetet is kihagyhat, ez igazán a következő napokban dől majd el. Damien Duff csak egy rúgást kapott, 10 nap, egy hét, attól függ milyen gyorsan jön rendbe, úgyhogy az ő helyzete nem olyan rossz. De kedden természetesen nem játszhat, és nem valószínű, hogy az Arsenal ellen bármelyikük is játszhatna.

Tavaly azt mondta, esélytelen betörni a legjobb 4 közé. Most negyedikek vagyunk, jövőre játszhatunk talán a Bajnokok Ligájában?

Fújjuk le a bajnokságot, én azt javaslom! Fújjuk le most, kinek kell több foci, elég volt már!

További interjúk kopasztomasz fordításában:

A Bolton Wanderers vezetőedzője, Gary Megson elmondta a mérkőzés utáni sajtótájkoztatón, hogy a kihagyott tizenegyes megbosszulta magát és teljesen megváltoztatta a mérkőzés képét.
"Shay Given bravúros védése után szinte azonnal érezhető volt a hangulatváltás a pályán. Hihetetlen lélektani előnyt adott minden egyes Newcastle játékosnak a gondolat, hogy megúsztak egy büntetőt. Elaltattuk magunkat és mindig egy lépéssel előttünk járt az ellenfél."

"Aztán beállt a világ egyik legnagyszerűbb támadójátékosa. Owen úgy szerzi a találatait, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, van olyan ügyes, hogy megtalálja azt a helyet, ahol jó időben kell lenni."

"Nem volt gond a védelemmel a gól előtti szögletnél, de sajnos ez nem volt elég, hogy Owent megállítsuk."

Arra a kérdésre, hogy igazságos eredmény született-e, határozott választ kaphattunk:
"Nem. Rengeteg helyzetünket halasztottuk el és a büntetőt is illet volna belőni. Játszottunk olyan jól, mint a Newcastle, lehet, hogy többet birtokolták a labdát, viszont nekünk annál több lehetőségünk volt. Nem éltünk vele."

Kevin Keegan természetesen Michael Owen és Shay Given teljesítményét emelte ki a sajtótájékoztatón.
"Michael egy 'top class player', csupán 75%-os volt és 15 percet szántam volna neki, ha simán vezetünk, ám Damien Duff és Obafemi Martins sérülése és a 0-0-ás eredmény megváltoztatta döntésemet. Húsz másodperc telt el és már a pályán is játszott és örömmel tapasztaltam, hogy akár két gólt is lőhetett volna."

"A gól előtt tökéletes ívelést láthattunk Geremitől - kell, hogy legyen olyan játékosod, aki 'tálal' az Owen féléknek és ennek a srácnak nagyszerű beadásai vannak!"

Az újságírók természetesen megragadták az alkalmat, hogy megérdeklődjék, mi újság a Newcastle United Football Club történelmének legdrágább játékosának új szerződésével. Keegantől azonban rövid és tömör választ kaphattunk:
"Szerintem megtartjuk. Már nagyon közel vagyunk."

"Ami pedig Givent illeti, fantasztikusan játszott a mai nap (is). Döntő pillanatban védett bravúrosan és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megnyerjük a mai mérkőzést."

"A West Ham elleni súlyos sérülése után, Németországba küldtük és nagyszerű munkát végeztek az ottani orvosok. Shay visszatért és azért legyünk őszinték, még mindig a fiatalabb hálóőrökhöz tartozik, különösen, ha összehasonlítjuk David James-szel (38), Van Der Saar-ral (37), vagy Brad Friedel-lel (37).

[caption id="attachment_1106" align="aligncenter" width="477" caption="Döntő pillanat egyszer..."]Döntő pillanat egyszer...[/caption]

[caption id="attachment_1107" align="aligncenter" width="477" caption="...kétszer"]...kétszer[/caption]

5 megjegyzés:

  1. Józan nyilatkozat a PL legemberibb menedzserétől.

    VálaszTörlés
  2. Szóval ezért nem játszik Smith két forduló óta..o.O

    VálaszTörlés
  3. Joly, amúgy se játszana szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Biztos kapott volna amúgy néhány percet. Remélem kedden végre megtöri a gólcsendet. Am játszana, mert ha nem, már nem lenne Newcastleben.

    VálaszTörlés