2008. augusztus 17., vasárnap

Előzetes: Man United - Newcastle

A szezon egyik legnehezebb mérkőzésével kezdjük a bajnokságot, a bajnoki címvédő és BL-győztes otthonában sok jóra nem számíthatunk. Legalább már az elején túl leszünk rajta.

Bő egy héttel ezelőtt még úgy hírlett, Rooney nem fog játszani, Owen viszont igen. Ugyan még ekkor is hiú ábránd lett volna a pontszerzésben bízni, de az ember ugye mindig reménykedik. Ezen a héten viszont kiderült, hogy Rooney játszani fog, Owen még nem és rögtön lejjebb vittem az elvárásaimat, most éppen a tisztes helytállásban bízok.

Általában ilyenkor a meccsek előtt mindig megpróbálom belőni, hogy mire lehet számítani, most erre esélyem sincsen. A Manchester felkészülési mérkőzéseiből egy percet sem láttam, de úgy tippelem nem lettek a nyáron sutábbak a játékosok. A mi mérkőzéseink közül az utolsó négyet végignéztem, a mallorcai torna szánalmas, a két hazai egészen bíztató volt, nem tudom melyik tükrözi jobban a valóságot, de a józan ész, illetve a szív azt mondja, hogy az utóbbiak.

Szezon első meccse, motivációval nem kell sokat vesződnie Keegannek, a pályán lévő tizenegy küzdeni, harapni fog lehetőleg az utolsó percig és erre most van is esély, mert az Eindhoven és a Valencia ellen is látszott, hogy a hajrára bőven maradt még szufla. Bár a Manchester United az ellenfél talán ezzel most sem lesz gond.

Rooney ugyan játszani fog, de szerencsénkre Sir Alex viszonylag sok jó játékost fog nélkülözni. Céroni bokája miatt nem játszhat, Nani eltiltott, Anderson az olimpián van. Saha és Park is sérült, csakúgy mint Hargreaves.

Nálunk Owen még nem játszik, Viduka is csak pénteken kapcsolódott be a rendes edzésekbe, Carroll még ott sem tart. Martins mint már nálunk is olvashattátok valószínűleg játszani fog. Gutierrez megkapta a játékengedélyét, Coloccini is már a miénk, de elképzelhető, hogy Keegan még a Cacapa-Taylor párosra szavaz, Colo ugyanis jottányit sem beszél angolul, úgy nem könnyű kommunikálni.

Ameobi távozófélben, meglepne ha szóhoz jutna, Barton még nagyon messze van a játéktól, hiszen szinte a teljes felkészülést kihagyta.

Csatárposzton tehát szerepelhet Martins, Smith, egyelőre semmi info nincs arról, hogy Keegan a konzervatív 4-4-2-t, vagy a tavaly bevált 4-3-3-at fogja használni. A védelemben Given, Beye és Taylor helye biztosnak tűnik. A középpályán Butt és valószínűleg Guthrie is játszani fog. Szélsők és csatárok tekintetében a két klasszikus éken (most Smitht is ide soroltam) kívül bevethető Duff, Milner, Gutierrez és N'Zogbia. Utóbbi azonban elképzelhető, hogy a védelem bal oldalán jut majd szóhoz.

Komoly jóslatokba nem akarok bocsátkozni, abban bízok, hogy nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, ha ki is kapunk azért a Manchesternek meg kell dolgoznia. 2005 tavasza óta nem lőttünk gólt az Old Traffordon, nagyon bízom benne, hogy ez a sorozat most megszakad. Utoljára '72 februárjában vittük el mind a három pontot, ez a széria szerintem most sem szakad meg.

Utolsó 10 meccsünk az Old Traffordon:


recent_games('Manchester United', 2, 10, 1, '2008-08-17');
?>


A mérkőzést élőben közvetíti az Eurosport2, netes streameket ezen az oldalon találhattok.

Úgy érzem jók lehetünk egy egygólos vereségre, de pechünk lesz és végül 3-1-es zakóval jöhetünk majd haza.

Howay the Toon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése