2008. augusztus 17., vasárnap

Man United 1-1 Newcastle

Martins góljára azonnal válaszolt Fletcher, a kiegyenlített második félidő alapján teljesen megérdemelt a pontosztozkodás.

[caption id="attachment_788" align="aligncenter" width="300" caption="Jó lesz ez, nagyon jó lesz!"][/caption]

Rizikósan indult a meccs, a 2. percben Giggs szabadrúgása eltalálta Milner karját, Riley nem adott büntetőt, szerintem jól tette (jóhogy), a 'ball to hand' tipikus esete volt. Ideges volt a védelem az elején, Campbell a két belső védő közül kilépve 4 méterről Given fejébe fejelt, egy labdaeladás után előbb Rooney lapos lövésére ért le nagyon szépen Shay,  majd a kipattanóra érkező Scholes lövését közelről blokkolta.

Kontrából Gutierrez révén veszélyesek voltunk, Vidic faultja azonban nem lett befújva. Minimum egy szabad járt volna, de akár tizenegyest is ítélhettek volna. Az első negyedóra elteltével egyre magabiztosabbak lettünk, sikerült hosszabb periódusokra megtartani a labdát, Milner Guthrie szögletéből pedig az üresen felugró Martins a bal kapufa mellé fejelt, az ott álló Scholes nem tudott érdemben reagálni az erős fejesre.

Fletcher ekkor nagyon csúnyán lemaradt Martinsról és kicsit szívére vette a dolgot, mert egy percen belül kiegyenlített, de előbb egy kis kitérő. A gólnál megsérült Taylor, pár percig a pálya mellett kellett ápolni, addig Beye húzódott belülre és Milner jött hátra a védelem jobb oldalára. Scholes remek fordítása Rooneyt találta meg a védelmünk jobb oldalán, beadására a rövid oldalon érkezett Fletcher és azonnal kiegyenlített. Pech, hogy Taylor éppen nem volt a pályán, de N'Zogbiát így is el kell marasztalni, mert Fletcher az ő oldaláról indult a kapu elé, ha nem marad le tőle méterekkel lett volna esélye tisztázni.

[caption id="attachment_797" align="aligncenter" width="416" caption="Egy meccs, egy gól. Kéretik tartani az arányt."]Egy meccs, egy gól. Kéretik tartani az arányt.[/caption]

A szünetig sok minden már nem történt, a második félidőnek változatlanul vágtak neki a csapatok (Carrick helyett még a mérkőzés elején O'Shea állt be). Nagy rohamot vártam a Manchestertől az első percekben, de inkább mi voltunk fölényben, bár előrefelé sokszor túl kevesen voltunk Martins pár lövése bíztatónak tűnt. Campbellnek volt egy szép lefordulása, majd lövése, Given könnyedén hárított.

Martins könnyedén fejelhetett volna még egyet a félidő derekán, de mivel nem számított rá, hogy se Ferdinand, se O'Shea sem fogja kifejelni a labdát, meglepődésében fölé-mellé bólintott.

A hajrához közeledve úgy éreztem mi állunk közelebb a döntő gólhoz, Gutierrez megindulásai rendre veszélyt sejtettek, de számunkra a döntetlen is tökéletes eredmény lett volna, így sokan nem támogatták az akciókat. Labdavesztésnél Martins kivételével mindenki fegyelmezetten visszazárt, így a Manchester komoly gólhelyzetet már nem is tudott kialakítani.

A hosszabbítás utolsó percében Butt majdnem a frászt hozta rám, Riley szerencsére csak szabadrúgást ítélt - ami jogos volt, de a Manchester ellen bármi megtörténhet -, Rooney kapu mellé tekert, mi pedig elégedetten mehettünk haza.

Nehéz döntés lehetett Given és Harper közül választani, de Shay ma megmutatta miért első számú kapus. Harper nagyon megbízható, de Given vonzza a labdát, rendbejött ágyékával újra sok-sok elképesztő bravúrral kápráztathat el minket a továbbiakban.

Egy embertől eltekintve a legjobb védelmünk volt ma a pályán és ahhoz képest, hogy Coloccini hivatalosan péntekig nem edzhetett a többiekkel remekül működött a dolog. Taylor egy-két alkalommal túlcicomázta a labda kihozását, Coloccini az első félidei pár butasága után kiválóan játszott. Beyén érződött egy picit a meccs- és erőnléthiány, de tavaly láttuk, hogy mire képes, vele nem lesz gond. A bal oldalon viszont N'Zogbia helyett egyértelműen Enrique kell, hogy játsszon. Nem Zog hibája, de nagyon rossz védő, szerelni nem tud, helyezkedése időnként botrányos. Támadásban szépen segít be az előtte lévő szélsőnek és gyengébb ellenfelek ellen nyugodtan játszhat védőt, de egy ilyen komoly ellenfél esetén nem bízok benne.

Rátérve a középpályára, Gutierrez szerintem szenzációs volt. Legveszélyesebb játékosunk volt, remekül segített be a védekezésben, a műesése nem volt szép, de utána gyorsan meg is beszélte Rileyval, szerintem ő is tudja, hogy ez a primadonna stílus nem az övé. Milner rengeteget futott, a 75 perc tájékán volt egy hatalmas szerelése, gólpasszt adott. Nem volt kiugró, de mindenképpen jó meccset zárt.

[caption id="attachment_799" align="aligncenter" width="416" caption="Mindhárom új igazolásunk jól mutatkozott be."]Mindhárom új igazolásunk jól mutatkozott be[/caption]

Középen Guthrie szerintem szépen megoldotta a védekező feladatát, igyekezett hamar megjátszani társait, de időnként voltak szép indításai is. Az első 10-20 percben több eladott labdája is volt, utána szerencsére ezek megszűntek. A szögletei kiválóak, most is gólpasszt adott, csakúgy, mint a Valencia ellen Duff góljánál. Butt versenyez N'Zogbiával a leggyengébb játékosunk címért, sokszor Guthrie az ő hibáit volt kénytelen javítani, gondolok itt elsősorban a labdaeladásokra. Már a felkészülési meccsek során is feltűnt és sajnos most is látszott, hogy Nicky lelassult, fordulékonyságából sokat elvesztett a nyáron. Egyelőre nem tudom, hogy ez fog-e javulni a szezon előrehaladtával, de megnyugtató, hogy Geremi és Guthrie is bevethető a klasszikus védekező középpályás posztján.

Duff ügyesen kapcsolódott be a támadásokba, de egyszer sem próbálta meg egy az egyben megverni védőjét. A barátságos meccseken nem riadt vissza a kihvástól, most valamiért nem próbálta meg. Martins jól ellátta az előretolt ék feladatát, felszabadítások után félpályán faultokat harcolt ki, bevárta a középpályásokat, és tisztességgel próbálkozott távolról is. A legfontosabb: gólt szerzett, a csatároknak ez a dolga.

Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, titkon számítottam rá, úgyhogy nem vagyok annyira meglepődve, mint tavaly ilyenkor, de úgy érzem ez a csapat bátran felveheti a harcot a Villával, a Spursszel és a többi középcsapattal a kupás helyek kiharcolásáért. A keret egyelőre nagyon szűk, úgyhogy a sérülések tekintetében szükség lesz a szerencsére a jó szezonhoz.

Megérdemelt pont, szombaton jön a Bolton, hasonlóan jó meccs várható.

Howay the Toon!

9 megjegyzés:

  1. Az első félidő alapján pedig jár egy buksisimogatás Givennek, bemutatott pár bravúrt. Ahogy meg kell dicsérni Jonast is, remekül játszott, egy idő után reméljük azért leszokik a műesésekről. Coloccini az első félidőben nagyon bizonytalan volt, a másodikra ő is rendbejött, jól fedezte a labdát, jópárszor csak szabálytalankodni tudtak ellene a ManU támadói. A 3. újoncot, Guthriet nem nagyon lehetett észrevenni, bemutatott egy-két cselt, jól passzolt, semmilyen irányból nem tűnt ki a csapatból. Duffnak nem volt erős napja, Martins mögül indulva a kapura egyáltalán nem tudott veszélyes lenni, az egyetlen csatárunkat pedig jól fogták, nem lehetett helyzetbe hozni őt. Az első mérkőzés alapján van okunk a bizakodásra. A középpálya megerősödött, a hátvédsorban is ott a potenciál(de azért ingatag), a támadósor legalább egy tagja pedig kész a gólszerzésre.

    VálaszTörlés
  2. Gutierrez játéka tetszett, Colo se volt rossz, pláne, ha tényleg alig beszél még angolul. :)

    VálaszTörlés
  3. Majd leírom a posztban is a dolgaimat, de szerintem Guthrienak jó meccse volt. Védekező kp-ként ennél több nagyon nem kell, sok jó szerelése volt, az elején volt 1-2 szar passza, de utána már az is rendben volt. Butt és közüle a fiatal gyerek sokkal jobb volt.
    Zoggynak viszont nagyon nem meg a balbekk, rendre bejátszották mögé a labdát. A gólnál is ő maradt le Fletcherről, de persze éppen akkor nem volt Taylor, úgyhogy amiatt nem fogom basztatni.

    VálaszTörlés
  4. Dannyboy nagy nyereség,kitűnően "fogta-osztotta" a labdát,Butt most bizonytalan volt. Jonas nagyszerűen játszott, Colo a szünet után bejejött. a gólnál sztem Jamie és Duffer okolható talán.Shay hihetetlen! Marci full respect Neked!

    VálaszTörlés
  5. Kösz Holmes, üdv a blogon.

    VálaszTörlés
  6. mondjuk az kicsit szemétség, hogy taylor nem volt a pályán...de mindegy

    VálaszTörlés
  7. Üdv! Végre nem öt-hat forduló után kezdjük a pontgyűjtést! És pont az Old Trafford-on! MOTM?

    VálaszTörlés
  8. Nálam Jónás.
    A skysports-on Butt volt, röhögtem egy jót.

    VálaszTörlés
  9. Sztem Butt a MU ellen elfogult,már nem annyira mint az FA-Kupa elődöntőben anno,de érezhető a dolog. Igazad van:Jónás-nagyszerű debüt!

    VálaszTörlés