2008. augusztus 4., hétfő

RCD Mallorca 1-0 Newcastle

Ameobi és N'Zogbia nélkül is hasonlóan rémisztõ játékot produkáltunk tegnap késõ este Mallorcán, a Summer Cup zárómérkõzésén. A két említett játékos pénteken szedett össze kisebb sérülést, így mindössze egyetlen "csatárral" álltunk ki a házigazda ellen. Az idézõjel Smith utóbbi 13 hónapban mutatott játékának szól. Keegannek nem volt sok választási lehetõsége, tizenegy felnõtt játékosát kiküldte a pályára, Cacapának például csak a középpályán jutott hely.

Edgar vitatható faultja után szabadrúgásból már a 7. percben megszületett a meccs egyetlen gólja. Suarez könnyedén csúsztatta kapuba az élesen érkezõ labdát.

Egy hangyabokányit jobban tetszett a játékunk, mint pénteken, bár lehet, hogy ez csak a toleranciaszintem változásának köszönhetõ, a Hertha elleni meccs után nem számítottam sok mindenre.

Õszintén szólva viszont egyáltalán nem kongatnám a vészharangokat. Jelenleg nincs egészséges csatárunk, általában véve elmondható, hogy a felkészülés eddig csak az erõnlét fejlesztésérõl szólt, a játékkal nem sokat foglalkozott a stáb. Mivel már csak két hét van a bajnoki rajtig, ez valószínûleg a héten változni fog, aminek eredménye szerintem látható lesz a PSV és a Valencia ellen is. Igaz elõbbin továbbra is szinte csatár nélkül fogunk játszani, igazi javulást a szombati meccsre várok, amelyen úgy tûnik Owen is játszani fog.

A három 1-0-s vereség azonban mindenképpen figyelmeztetõ jel, sokat kell még foglalkozni a középpálya és a csatárok mozgásának összehangolásával, igaz mostantól, hogy Oba és MO is edzeni fog, ez is javulni fog.

Newcastle: Harper (Forster 58.), Edgar, Taylor, Cacapa, Enrique, Bassong, Geremi, Guthrie (Donaldson 69.), Milner, Smith, Duff.
Nem használt cserék: Danquah, Tozer, Doninger, Godsmark

1 megjegyzés:

  1. Egy jó csapatot az különböztet meg egy rossz csapattól, ha a csatárok gólképtelenek, a középpályások segítenek nekik és "feliratkoznak a góllövõlistára" vagy 100%-os helyzetet teremtenek. Talán a védekezésünk javult, sõt Coloccinivel biztos, hogy jobb lesz, de továbbra sincs semmi kreativitás a középpályán. Így nagyon nehéz lesz. Akár csatárral, akár anélkül. Kreativitás nélkül egy csapat nem csapat, csak 11 játékos.

    VálaszTörlés