2008. augusztus 24., vasárnap

Összefoglaló: PL, 2. forduló

Blackburn Rovers 1-1 Hull City
Két perc alatt lerendezték a dolgokat a játékosok, Jason Roberts góljával a 38. percben szerzett vezetést a Rovers, a 40. percben Richard Garcia fejesével kiegyenlítettek a Tigrisek. A második félidőben mindkét csapat próbálkozott, de igazi helyzet nem alakult ki és újabb gól már nem született.

Liverpool 2-1 Middlesbrough
Egyetlen jelenlegi Boro-játékos sem élt még, amikor a Pool utoljára kikapott tőlük, ezzel az előjellel nem sok jóval kecsegtetett Gareth Southgate számára a mérkőzés. Andy Taylor, Fernando Torres és Steven Gerrard lövései jelentettek veszélyt a kapukra a gól nélküli első félidőben. Igaz, Skrtel 'labdafedezése' miatt akár büntetőhöz is juthatott volna a Boro. A folytatásban bejött Ahmed Mido és felébredtek a kék-feketében játszó vendégek és 20 perccel a vége előtt az egyiptomi remek lövésével meg is szerezték a vezetést. De nem véletlenül híres szívéről a Liverpool (és utálják emiatt rengetegen), Jamie Carragher lövésébe Emanuel Pogatetz lépett bele és öt perccel a vége előtt újra egyenlő volt az állás. A 94. percben Steven Gerrard tökéletes lövése megnyerte a hazaiaknak a mérkőzést.

Stoke City 3-2 Aston Villa
Két korábbi Fayenkkal (Amdy és Abdoulaye) soraiban kezdte hazai idényét a Stoke City, és egy vitatható büntetőből Liam Lawrence megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A félidő hátralévő részében viszont teljesen rászolgált vezetésére a Stoke. A folytatásban feljavult a Villa és fél órával a vége előtt John Carew góljával kiegyenlítettek, de Ricardo Fuller remek egyéni megmozdulásával a hajrában újra előnyben voltak a Fazekasok. Két percre rá egy lecsorgó labdát Martin Laursen vágott be Thomas Sorensen kapujába, de még hátra volt a slusszpoén. Egy nagy bedobásból a 94. percben Mamady Sidibe megszerezte a győztes találatot a Britannia közönségének.

Tottenham Hotspur 1-2 Sunderland
A Tottenham A és B mérkőzésén Dimitar Berbatov nem került be a 18-ba, szerény véleményem szerint napok kérdése, hogy Manchesterbe igazoljon. Az első félidőben Steed Malbranque kapufát eltaláló lövését érdemes megemlíteni, a második félidőben megélénkültek a fiúk. Kieran Richardson (ő speciel WBA-, majd MU-fióka) lövésével Roy Keane csapata vezetést is szerzett. Felébredt a Spurs, helyzetek sokaságát hagyták ki, így egészen a 73. percig kellett várni Jermaine Jenas egyenlítő góljára. Közben már beállt a frissen kölcsönvett Djibril Cissé és a 83. percben Heurelho Gomes borzalmas helyezkedése miatt könnyedén befejelhette a győztes gólt.

West Bromwich Albion 1-2 Everton
Mint oly sok mérkőzésen, itt sem történt semmi különös az első félidőben. Leon Osman góljával szerzett vezetést az Everton, némileg érdemtelenül. Joleon Lescott előrevágott labdáját Yakubu fejelte át a tökölő Abdoulaye Meite és Scott Carson duó felett. Phil Neville kezezése miatt megítélt büntetőből Roman Bednar szerezte meg a hazaiak szépítő találatát.

Fulham 1-0 Arsenal
Gera Zolival a jobb szélen a Fulham szolgáltatta a forduló meglepetését. A 21. percben Jimmy Bullard szögletére Brede Hangeland érkezett a legjobban és megszerezte a vezetést Roy Hodgson. Emanuel Adebayor kapufát fejelt, Bobby Zamora is kihagyott egy nagy helyzetet, Robin van Persie tiszta helyzetből kapu mellé lőtt, az Arsenal pedig képtelen volt felülkerekedni gyengébb ellenfelén és megérdemelt vereséget szenvedett.

Wigan Athletic 0-1 Chelsea
Deco korai szabadrúgásgóljával szerzett vezetést Scolari csapata és bár mindkét alakulatnak voltak komoly lehetőségei, a Kékek magabiztosan hozták a kötelezők és őrizték meg vezető helyüket a tabellán.

Manchester City 3-0 West Ham United
Mark Noble első félidei kiállítása ellenére sokáig döntetlenszagú volt a mérkőzés, enyhe hazai fölénnyel. Daniel Sturridge gólja azonban megnyitotta a csapokat és Elano kettővel növelte az előnyt. A második félidő elején Micah Richards súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedett, 7-8 percen keresztül ápolták mielőtt hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán elhagyta a pályát. Reméljük a legjobbakat.

2 megjegyzés:

  1. A sport1 élőben közvetíti a mai meccsünket! 20.30-kor! üdv:moha, hajrá NUFC!

    VálaszTörlés
  2. Jaja, szerencsére a Sky meglepetést szimatol/'szeretné felemlegetni a Liga-kupa balfaszságainkat' és ezt a meccset fogják adni. Most már csak el kéne kerülni a TóCsa, Farkas Norbert, Horváth Ferenc trió mindegyikét.

    VálaszTörlés