2008. szeptember 1., hétfő

Xisco is érkezik

Egy spanyol rádió beszámolója szerint a Depor 22 éves csatára, Francisco Jiménez Tejada, másnéven Xisco €7+3 millióért hamarosan aláír nálunk. A játékos a hírek szerint már úton van Angliába.

A 7 milliós alapösszegen kívül maximum 3 milliót fizetünk majd a játékos teljesítményétől függően, illetve két alkalommal részt fogunk venni a későbbiekben a Depor saját felkészülési tornáján, a Teresa Herrerán.

Megjegyzem, hogy Coloccini átigazolásakor már megegyeztünk egy részvételben, egyelőre arról nincs információm, hogy ez újabb két, vagy az korábban megegyezettel együtt két részvételt jelent. Bár azt hiszem most nem is ez a legfontosabb.

Xisco a Deportivo saját nevelése, 2005. április 26-án, 19 évesen mutatkozott be a spanyol első osztályban. A két évvel ezelőtti szezont a másodosztályú UD Vecindaronál töltötte, ahol 27 meccsen 13 gólt szerzett, csapata pedig visszapottyant egy osztálynyit.

Tavaly már ismét a Deporban rúgta a bőrt, 25 mérkőzésen 9 gólt jegyzett, volt egy két meccses sorozata, ahol a Murcia, majd a Racing Santander ellen 5 gólt szerzett.

update ... 12:35

A SkySportsNews szerint hamarosan sor kerül az orvosi vizsgálatra. A BBC-n szövegesen kommentálják és jelentik a nap eseményeit, szerintük csak idő kérdése a hivatalos közlemény.

6 megjegyzés:

  1. Monjuk ha levesszük azt a 2 meccset, akkor 23 meccs, 4 gól, hááát... Mondjuk ez is 4-gyel több, mint Smith eredménye :)

    VálaszTörlés
  2. Azt csak érdekességnek írtam, valóban, nem rugdosta állat módjára a gólokat. :)

    VálaszTörlés
  3. Viszont átlag 181 percenként lőtte tavaly a gólokat. Az meg ugye jónak számít :)

    VálaszTörlés
  4. Előre ne törjünk pálcát a feje felett. Vannak olyan játékosok, akiknek a klubváltás illetve ligaváltás jót tesz. Vannak, akiknek nem. Lásd:Crespo, akinek az Interben jobban ment, vagy ellenpélda pl Shevcsenko. Azért a kezdőben nagyon ritkán láthatjuk majd szerintem. Az idő majd eldönti, mellényúltunk, vagy sem.

    VálaszTörlés
  5. 22 éves, igaz csatár szűkében vagyunk, de szerintem nem várnak tőle azonnal világmegváltást, úgyhogy lesz ideje megtalálni azt a tudást, ami - az okosok szerint - benne van.

    VálaszTörlés