2008. szeptember 29., hétfő

Lapszemle, szeptember 29.

Folytatva a szombaton elkezdett sorozatot (a vasárnapi mókás híreket kihagytam) alant a napi sajtó számunkra érdekes termékei.

A nap legfontosabb eseménye, hogy az nigériai konzorcium megerősítette, elküldött egy hivatalos ajánlatot a klub, vagyis inkább az őket képviselő Seymour Pierce bank. A csoportot képviselő brit üzletember, Chris Nathaniel korábban arról beszélt, hogy nem kívánnak belemenni egy versenybe, ha Ashley inkább kitartja az árat akkor ők várhatóan kiszállnak a versenyből.

Közben Rob Stewart a Telegraphnál azt írja, hogy hét különböző érdeklődő is van és a fentebb említett Seymour Pierce a héten vizsgálja meg, mely jelöltet ajánlja Ashleynek.

Ugyanennek az újságnak hasábjain a Match of The Day egyik szakértője, Alan Hansen vizsgálja meg a klub utóbbi egy évét, levonva a következtetést: Dennis Wise idehozása volt Ashley talán egyetlen, de mindenképpen legnagyobb hibája.

Sir John Hall is megszólalt, véleménye szerint őrültség versenyezni a Manchester City és a Chelsea anyagi lehetőségeivel, félti az angliai futball jövőjét.

Joe Kinnear igyekezett megnyugtati a klub híveit, hogy semmi esély nincs rá, hogy a csapat kiessen az élvonalból. Az FA évekkel korábban még két mérkőzésre eltiltotta Kinneart a kispadtól, és habár hivatalosan még nem ő irányította a fiúkat szombaton, a szövetség beszámította, hogy a lelátón ült, így már csak az Everton ellen nem lehet ott a többiekkel a kispadnál.

Joe a Chronicleban kifejtette, kiemelt szerepet szán Duffnak a klub hajójának irányba állításában, pláne, hogy nincs túl nagy kínálat egészséges játékosokban.

A mérkőzés után keményen összeszólalkozott Jason Roberts és kapusedzőnk, Paul Barron. A téma a Shay Given elleni meglehetősen durva szabálytalanság volt, amikor Roberts stoplisa keményen beleállt Given hasába - amivel ugye lassan két éve bajlódott.

5 megjegyzés:

  1. Kinnear leszerződtetése jó poén. Idehozzák kb. 6 meccsre, amiből kettőt kihagy. Elismerésem a döntéshozó(k)nak.

    VálaszTörlés
  2. Én megtaláltam a megoldást! Dick Advocaat el akar jönni Oroszországból, Hollandiába, vagy Angliába. Szóval lecsapni rá, de előtte egy jó gazdag embernek eladni a klubot és kész! Nem értem, miért nem ÉN döntök ezekben a kérdésekben.....:)

    VálaszTörlés
  3. Ez az Alan Hansen nagyon okos. Az akcentusánál már csak ez az élesszemű megállapítás jobb. :)

    VálaszTörlés
  4. Leslie, nem szerencsés, de attól még az öltözőben és az edzőpályán ott van, az is több, mint a semmi.
    Amúgy nem a remek taktikai meglátásai miatt hozták (ami miatt tényleg nem ártana, ha ott állna a taccsvonal mellett), hanem mert állítólag jó motivátor.

    VálaszTörlés
  5. Ja, tutira megy, nehogy valaki megszólja :D

    VálaszTörlés