2008. szeptember 2., kedd

Keegan (egyelőre biztosan) marad

A hivatalos közlemény:

A Newcastle United megerősíti, hogy a vezetés tagjai és Kevin Keegan menedzser között ma és tegnap értekezletek zajlottak.

Kevin számos problémát felhozott, ezekről egyeztetések zajlottak vele.

A klub szeretne az eltervezett hosszútávú stratégiája mentén továbbhaladni, és szeretné hangsúlyozni, hogy Kevin rendkívül fontos a klub számára, most és a jövőben is.

A Newcastle United nagyra értékeli a törekvést és elszántságot, amelyet Kevin mutatott mióta visszatért a St. James' Parkba és szeretné, ha folytatná munkáját a klub menedzsereként.

A kétségek eloszlatása végett, a klub nem bocsátotta el Kevin Keegant menedzseri állásából.

Magánvéleményem:

Keegan és a vezetés között sajnos voltak súrlódások, nem nagyon hittem az erről szóló újságcikkeknek, de úgy tűnik volt bennük igazság. A susmus szerint leginkább a Barton-szitu körüli ellentét vezetett a komoly ellentétekhez. Keegan pénteken a szövetség előtt is megpróbálja védeni játékosát, akit valószínűleg csak miatta nem passzoltunk el tegnap este.

Valószínűleg magával a klub hierarchiájával kapcsolatban is vannak aggályai Kevinnek, a külvilág és saját maga is arra számított, hogy a beleegyezése nélkül nem üzletelünk játékosokkal, a Milner-ügy során minden bizonnyal nem így történt, ennek ellenére Keegan igyekezett mindenkit megnyugtatni és elsimítani a feszültséget.

A közlemény szerint már két napja egyeztetnek a felek, a probléma tehát nagy és szerteágazó és valószínűleg még nincs vége, a klub közleménye számomra azt sugallja, hogy még nincsen végső megoldás egyik irányban sem, erre leghamarabb holnap kerülhet sor. Ez a hivatalos információ mindössze arra szolgált, hogy megerősítsék Keegant nem rúgták ki.

Viszont azt is el kell mondani, hogy ennél ködösebb megfogalmazást ritkán látni, mert nem derül ki belőle, hogy Keegan valóban a klubnál marad(t)-e. Véleményem szerint ez azért van, mert ahogy már írtam, nincs végleges döntés egyik irányban sem.

Még személyesebbé váltva a hangvételt, Ashleynek két kézzel kellene igyekeznie megtartani Keegant, lesni minden kívánságát, még akkor is, ha ragaszkodik ehhez az európai felépítéshez. A rendszer hibája általában az átigazolási időszakban jön elő, hiszen évközben nincs igazolás, tehát nem megy szembe senki a menedzser akaratával. De amikor a játékosok érkezéséről és távozásáról van szó, óhatatlanul lesznek ellentétek és feszültségek, amiket vagy jó előre el kell kerülni a játékszabályok lefektetésével vagy valahogy felbukkanásakor kezelni kell.

Véleményem szerint - és nagyon bízom benne -, hogy a játékszabályok lefektetése, átfogalmazása lesz ennek a nagy, többnapos értekezletnek az eredménye, nem pedig a felek különválása. Ahogy már írtam a klubnak szüksége van Keeganre, olyan mértékű bizalmatlanság van a szurkolók részéről, amit csak az ő jelenléte tud enyhíteni, eltüntetni.

A klub jövője érdekében nagyon bízom benne, hogy sikerül zöld ágra vergődni.

u.i.: Nem tudom, hogy ez tényleg kamu-e vagy csak ennyire naív vagyok. Ha nem látjátok, akkor regeljetek, megéri.

update ... szerda, 8:54

Az LMA (League Managers Association) vezetőjének nyilatkozata szerint Keegan nem mondott le posztjáról, további egyeztetések várhatóak a klub és közte.

15 megjegyzés:

  1. Vajon tényleg csak ennyiről volt szó,vagy ez egyfajta visszatáncolás a szurkolói reakciók hatására? Esetleg K.K. gondolta meg magát? Fura szitu,az biztos.

    VálaszTörlés
  2. Keegan is the WOW signing! :D :D

    VálaszTörlés
  3. Kevin Keegan profile, last visitor: marci :D

    VálaszTörlés
  4. http://www.toontastic.net/board/index.php?s=&showtopic=20789&view=findpost&p=514719

    VálaszTörlés
  5. Ha marad, akkor ez mi?
    http://www.origo.hu/sport/focivilag/20080902-kevin-keegan-tavozik-newcastlebol.html

    VálaszTörlés
  6. egy szar magyar oldal amit nem frissítenek folyamatosan

    VálaszTörlés
  7. apcuk, nagy toontastic-os vagyok, van már vagy 200 hsz-em :D

    Egyébként ti vagytok valamelyik külföldi fórumon? (N-O, TT, true-faith, skunkers, ...)

    VálaszTörlés
  8. utóbbiról még nem is hallottam :D

    amúgy nem nagyon, ritkán írok fórumokba (külföldieken nem is vagyok regelve), inkább csak olvasgatom, de azt se sűrűn, a cikkek hozzászólásait szeretem :)

    VálaszTörlés
  9. igen, a skunkers nem túl népszerű, kifejezetten nagy tuskók vannak ott ... viszont sok az ITK.

    VálaszTörlés
  10. Nem tom, jó lenne eldönteni, hogy most lemondott, vagy maradt. A hírek változóak. Egyik ezt írja, másik azt.

    VálaszTörlés
  11. apcuk: ITK= in the know, vagyis olyan ember, aki (állítólag) belső információkkal rendelkezik. Az igazság az, hogy ezek az infók szinte mindig a képzelet szüleményei. Amúgy szerintem az N-O jobb, mint a TT, már csak azért is, mert kb. 3x annyian írnak oda.

    VálaszTörlés
  12. Igen népszerűbb, én ezért éppen nem járok/írok oda, túl sokat kell olvasni :D

    VálaszTörlés
  13. Én a magyar fórumon vagyok rajta :)

    VálaszTörlés
  14. A K.K.-féle ultimátum igaz lehet? Marci?

    VálaszTörlés