2008. szeptember 12., péntek

Előzetes: Newcastle - Hull City

Két hét szünet után, a klub jelen kori történetének egyik legsiralmasabb válságában újra bajnokit játszanak a St. James'-ben, az újonc Hull City vizitál.

A Bolton elleni mérkőzés után sem tűnt minden olyan rózsásnak, voltak hiányposztjaink, aztán jött a már szokásos 0-3 az Emirates, de azt hiszem senki sem gondolt arra, hogy ez meg sem közelíti azt a letargiát ami ránk vár.

Keegan lemondott, a szurkolótábor nagy része vért kíván, holnap városszerte tüntetések várhatók, megerősített rendőri jelenlétre számítanak. A The Mag és a True Faith közös kampányában arra kérik a szurkolókat, hogy a jegyvásárláson kívül semmit sem költsenek a klubra.

Eközben a SkySportsNews jelenti, hogy Keegan és Ashley Londonban találkozott egymással.

Chris Hughton lett a megbízott menedzser, egyelőre a hírekből nekem úgy tűnik rendes utódjelölt még nincs, legalábbis akikről a lapok írtak nem szerepelnek előkelő helyen a klub listáján.

Gutierrez vállsérülést szenvedett szerdán az argentínok mérkőzésén, egyelőre nem tudni mennyit kell majd kihagynia. Barton megkezdi hat mérkőzéses eltiltását. Martins, Viduka és Duff még mindig nem épült fel, Carroll és LuaLua már edzenek, de rájuk sem számíthat még Hughton.

Geremi és Cacapa visszatérhetnek, de egyelőre nincs biztos információ Beyéről, Enriqueről és Smithről - állítólag mindhárman kisebb sérüléssel küzdenek.

A sok hiányzó miatt ismét ifikkel tölthetjük fel a keretet, a múlt héten 5-1-es idegenbeli sikert elkönyvelő ificsapat eheti keretéből Frank Wiafe Danquah, Mark Doninger és Ryan Donaldson is hiányzik.

A Hullban bemutatkozhat a nálunk is próbajátékon szerepelt Kamil Zayatte. George Boateng és Anthony Gardner is edzettek a héten, mindketten fontos elemei lehetnek az összességében kevés PL-tapasztalattal rendelkező Tigriseknek.

A Hull hozzánk hasonlóan egy-egy győzelmmel, vereséggel és döntetlennel áll a tabellán, jókor jött nekik a szünet, hiszen az utolsó fordulóban otthon kaptak ki 5-0-ra a Wigantől.

Még a mostani zaklatott helyzetünket figyelembe véve is mi vagyunk a mérkőzés egyértelmű favoritjai. Bár én nem bízom annyira a sikerben, mint a bukik, ha a játékosok a mérkőzésre tudnak koncentrálni, akkor egyrészt technikai fölényük, másrészt a történtek miatt fakadó harcosságuk elegendő kell, hogy legyen a győzelemhez.

Reménykedem, hogy a második félidőre azért egy 50 ezren összegyűlnek a stadionban (sokan nem fognak a mérkőzés elejére bemenni, így fejezve ki tiltakozásukat) és egy kis pozitív hátszéllel indulhatunk neki a következő heteknek.

Howay the Toon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése