2008. szeptember 7., vasárnap

A másik oldal

Egy meg nem nevezett vezetőségi tag a vasárnapi Timesban nyilatkozott.

"Az elejétől kezdve, az interjúja során kristálytisztán felvázoltuk előtte, hogy mire kérjük. Egyáltalán nem volt szó Chelsea-történetről, hogy nagy pénzeket és hatalmas fizetéseket adjunk ki elismert sztárokért.

"A klubot olyannak akartuk, mint az Arsenal, a legnagyobb hangsúly a tehetségek felkutatásán lett volna, ahogy Arsene Wenger is tette Nicolas Anelkával, Patrick Vieirával, Cesc Fabregasszal és Emmanuel Adebayorral. Arról beszéltünk, hogy a következő 3-5 évben szépen lassan felépítjük a klubot. Kevin ott volt, egyetértett és ezekkel a feltételekkel elfogadta az állást.

(Miután kiderült, hogy £12M van igazolásokra, Keegan azzal a gondolattal állt elő, hogy igazoljuk le David Beckhamet, Ronaldinhot, Frank Lampardot és Thierry Henryt).

"Annyira meghökkentő volt, hogy megfordult a fejünkben, hogy direkt csinálta, mintha ki akarta volna rugatni magát. Nem lehetett szót érteni vele. Amit akart nagyjából £200M-ba került volna az átigazolási díjakban és fizetésekben, miközben többször is elmondtuk neki, hogy nagyjából £12M-t lehet elkölteni.

"Köztudott volt, hogy belső védőt kerestünk. Kevin javaslatai Jonathan Woodgate, Sami Hyypia és Richard Dunne voltak. Van bennük megmaradó érték?

"A James Milner-ügyről. Az igazság az, hogy Kevin is ott ült azon a megbeszélésen, ahol az eladást eldöntöttük. Kevin úgy vélte James £7M-£8M-t érhet és a terv az volt, hogy abból a pénzből megvásároljuk Sebastian Schweinsteigert.

"Tony Jimenez egyeztetett a Villával és sikerült £12M-ban megegyeznie velük, ami fantasztikus volt. Mindenki úgy vélte, hogy elutasíthatatlan ajánlat volt, úgyhogy az üzlet létrejött. Sajnos ezután Schweinsteiger azt mondta nem akar jönni.

"Owen helyzete tiszta. Nem próbáltuk eladni Michaelt vagy bárkinek felajánlani. Ezzel szemben jó ajánlatot tettünk neki. Szerződéshosszabbítást ajánlottunk fel neki, megemelt fizetéssel, Newcastle-játékos még nem keresett ennyit. Levélben válaszolt, hogy nagyra értékeli az ajánlatot és az egyeztetések azóta is zajlanak."

Ha megengedtek pár megjegyzést: természetesen ez a nyilatkozat a klubot védi, mindenesetre tanulságos a másik oldal véleményét is elolvasni. Viszont ez, hogy eladom Milnert, majd után megpróbálom megvenni Schweinsteigert, amatőr dolog volt. Ha ilyen konkrét terveim vannak, akkor az a minimum, hogy meggyőződök róla, hogy a kiszemeltem hajlandó lenne-e hozzám jönni.

Közlemény

"NUFC mindvégig törekedett arra, hogy minden Kevin Keegannel kapcsolatos vitát titokban tartson.

"Így csalódást keltő, hogy a média meg nem nevezett forrásokra hivatkozva információkat közöl, illetve Menedzserek Szövetségétől is különböző információk jelentek meg, amelyek félrevezethetik a klub szurkolóit.

"A Newcastle Unitednak nem célja szócsatába bonyolódni, de a tények pontatlan közlése és nem helyén való vádaskodásokat ki kell javítani.

"Tény, hogy Kevin Keegan kinevezésekor, 2008. január 16-án, beleegyezett, hogy a Labdarúgás Igazgatójának (Director of Football) és az igazgatótanácsnak jelent.

"Tény, hogy Kevin Keegan ebben a rendszerben dolgozott 2008. január 16-tól lemondásáig.

"Tény, hogy Kevin Keegannek, mint menedzsernek, egyértelműen meghatározott feladatai voltak, ő volt felelős az edzésekért, a csapat kiválasztásáért és motiválásáért.

"Tény, hogy Kevin Keegan feladatait teljesen önállóan láthatta el, az igazgatóság egyik tagja sem zavarta ebben.

"Tény, hogy Kevin Keegan beleegyezett, hogy a médiával csak a felnőtt csapatot érintő kérdésekben foglalkozik, a játékosok vételével és eladásával kapcsolatban nem válaszol az újságírók kérdéseire.

"Tény, hogy a NUFC egy üzleti vállalkozás és mint ilyen, anyagi korlátokkal működik.

"Tény, hogy a NUFC anyagi korlátai kihatnak az átigazolásokra.

"A NUFC igazgatótanácsának felelőssége, hogy a klub meg tudjon felelni a kitűzött céljainak, amibe bele tartozik a játékosok fizetése és átigazolási díjai.

"A NUFC struktúrája egyértelmű és egyértelmű volt 2008. január 16-a óta."

Bicskanyitogató a duma, próbálja elterelni a klubról a negatív gondolatokat, de ebből és a fenti nyilatkozatból azért leszűrhető, hogy Kevin tisztában volt, hogy mi vár rá. Számomra egyre valószínűbb, hogy személyes ellentétek vannak az elválás hátterében.

2 megjegyzés:

  1. Jah persze, Ronaldinho, Beckham meg a többiek. Ennél még a Brémai muzsikusok leigazolása is hihetőbb lett volna.

    VálaszTörlés
  2. De azt sehol nem írják, kinek a végső szava dönti el a ki és bejövő játékosokat...

    VálaszTörlés