2008. szeptember 5., péntek

Gondolatfoszlányok

Valószínűleg nem a közeljövőben fogjuk megtudni, hogy mi történt az utóbbi pár napban a klub körül, erre alighanem Keegan önéletrajzi könyve adhat választ és akkor is csak az ő oldaláról ismerjük meg a történetet.

Úgy tűnik azonban, hogy amellett, hogy Keegannek nem ízlett a szervezeti felépítés - amiről elvileg tudott, amikor kinevezték januárban -, leginkább maga Dennis Wise személye volt a gond.

Természetesen ilyen információról nem lehet biztos forrást találni, de állítólag Keegan és Wise már régóta utálták egymást. Wise válogatott volt a 2000-es Eb-n, amikor Keegan volt az angolok szövetségi kapitánya és az angolok nem jutottak tovább a csoportból. Wise a Chelsea csapatkapitánya volt éveken át és a bajnokság egyik alattomos játékosának hírében állt.

Ha - és hangsúlyozom, hogy ez csak feltételezés - tényleg nem kedvelték egymást akkor mindketten hibásak, egyrészt mert nem tudtak profiként viselkedni, másrészt mert nem próbálták meg rendezni a dolgokat még a télen.

Nagyon sajnálom Keegant és valószínűleg nem sokan bírták volna abban a helyzetben, amibe belekerült, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egy vita kialakulásához két félre van szükség.

Ashley részéről is változtatásra van szükség. Ha már egyszer ekkora egójú embereket nevezett ki a klub élére (Wise és Llambias), akkor biztosítania kell, hogy a menedzser súrlódások nélkül együtt tud velük működni. Valószínűleg mostantól nem látják szívesen a vendégszektorban sem.

Az utódlással kapcsolatban a legfontosabbnak azt tartom, hogy külföldről hozzanak szakembert. Az angolok nincsenek hozzászokva az ilyen felépítéshez, jobban szeretik teljes mértékben irányításuk alatt tudni a játékosok igazolását.

A fogadóirodák favoritja jelenleg Wise korábbi csapattársa, Gus Poyet, az elmúlt órákban egyre jobban megközelíti őt Didier Deschamps, aki egyrészt korábban már többször elmondta, hogy szeretne a PL-ben edzősködni, másrészt a Five Live riportere, Jonathan Legard szerint a francia és David Moyes (17-es odds) neve szerepel legelől a klub listáján.

Legard szerint Poyet nincs a kiszemeltek között. Moyes még mindig nem hosszabbította meg szerződését az Evertonnál, bár egyes források szerint ez csak napok kérdése.

További favoritok Juan Manuel Lillo, a Real Sociedad és Marcelino García Toral, a Real Zaragoza mestere.

2 megjegyzés:

  1. Fogalmam sincs ki lenne az jó választás, a tippem a zaragozai mester, róla már K.K. előtt is pletykáltak. Bár, ha negatív akarok lenni teljesen mindegy, úgyis csak egy bábu szerepére lesz kárhoztatva. el.vagyok.kenődve.
    De azért,mint mindig: TOON-TOON!!!

    VálaszTörlés
  2. Poyet szerencsére marad Londonban.

    VálaszTörlés