2008. szeptember 22., hétfő

West Ham 3-1 Newcastle

Fájdalmasan szánalmas idegenbeli produkció után visszaestünk a 19. helyre, a messzi távolban a kiesés réme erőt gyűjt, minél hamarabb meg kellene suhintani a varázspálcát.

A klub körüli "ügy" nem lehet mentség arra, amit szombaton alkottunk az Upton Parkban. A rengeteg sérült és két eltiltás már inkább. Középpályán Guthrie nélkül teljesen súlytalanok voltunk, Butt a nyáron rengeteget lassult, Cacapa pedig nem védekező középpályás, akárhogy is próbálja magának ezt bemesélni a pár megmaradt edzőnk.

[caption id="attachment_1371" align="alignright" width="150" caption="Én még mindig nagy király vagyok."]Én még mindig nagy király vagyok.[/caption]

A középpálya és a védelem sérülései miatt N'Zogbiát rendszeresen berakják bal hátvédnek, holott jelenleg a legjobb playmakerünkről van szó. Keegan és most Hughton is arra panaszkodik, hogy csak fiatalokat tudna bevetni, akiknek nincs PL-tapasztalata. Hát akkor játszassák őket és talán egy hónap múlva már lehet rájuk is számítani, addig pedig Zog tudna a középpályán kavargatni.

Ben Tozerről és Kádár Tomiról tavaly ódákat zengtek a tartalékmeccsek kapcsán. Tomi most ugyan még nem teljesen 100%-os, de az ex-Swindonos srácot nyugodtan ki lehetne próbálni - Edgarnál gyengébben úgyse játszana. Másrészt ott ül a padon egy bal lábas védő, Bassong, akit Hughton valamiért csak az utolsó fél órára rak be, akkor hozza vissza védőnek Geremit és küldi fel a középpályára Charliet. Ezt vajon miért nem lehet a kezdő tizenegy kitalálásakor megcsinálni?

Duff visszatért, ez mindenképpen jó hír, kellenek az emberek a csapatba. Szurkoljunk jó erősen annak, hogy Martins már játszhasson a Spurs ellen, különben még ellenük se lesz sok keresni valónk. Egyébként érdekes, hogy a Liga-kupa meccsek közül ez az egyik legkomolyabb, a két csapat viszont a PL utolsó két helyén tökölődik.

Oba ide, Oba oda sürgősen javulnia kell a védekezésünknek. Colo és Taylor is kifejezetten gyenge meccset játszott, még akkor is, ha tudjuk, hogy a középpályától nem sok segítséget kaptak. Hughton viszont amellett, hogy jogosan cseszte le őket, akár megpróbálhatna változtatni a védelem összetételén és már vissza is lyukadam ahhoz a gondolathoz, amivel indítottam a posztot.

Edgart ki, Geremit vagy Tozert a helyére, Zoggyt előre, Bassongot bal hátvédnek.



Sajnos (vagy szerencsére) csak összefoglaló alapján okoskodok most, úgyhogy lehet, hogy a góloktól eltekintve tökéletes és olajozott volt a védekezés, sajnos ebben nem hiszek.

Owen gólja véleményem szerint a meccs legszebb gólja volt (természetesen :)), gyors, szép, okos, bíztató a jövőre nézve, vagy mi.

Szerdán a Spurs ellen jó lenne egy jó meccset játszani, a továbbjutásban már közel sem vagyok olyan biztos, mint a sorsolásnál, ráadásul most vannak fontosabb dolgaink is, mint a Liga-kupa menetelés: pontot kéne már szerezni a bajnokságban.

Ashleynek és a haveroknak minél gyorsabban meg kellene találni egy vevőt, vagy egy menedzsert, mert ilyen válságos állapotban sok jóra nem számíthatunk, a tavaszt pedig nem akarom azzal tölteni, hogy a télen még itt maradt játékosokkal megpróbáljuk elkerülni a kiesést.

Van még lejjebb, de már majdnem a szakadék mélyén vagyunk, hamarosan csak felfelé mehetünk, kitartás.

Howay the Toon!

5 megjegyzés:

  1. Én csak a második félidő nagy részét láttam, és úgy éreztem, hogy a védelem egyetlen biztos pontja Coloccini. Mindíg tisztán szerelt, az összes párharcát megnyerte, pontosan passzolt, és helyezkedési hibákat se vettem észre nála. Azt azért hozzá kell tennem, hogy eközben volt az a rövid időszak, amikor mi irányitottuk a játékot. Nzogbia amellett hogy kellően erőszakos volt a labdaszerzésben, legtöbbször csak a többieket csesztette. Geremi kész katasztrófa volt, ezzel a teljesítménnyel elmehetne a Fradiba. Owen kiemelkedett a mezőnyből küzdeniakarásával és technikai tudásával, ha így folytatja, még tényleg elviszi a Pool.

    VálaszTörlés
  2. A Pool nem hiszem, van ott elég csatár ;)

    Bár fene tudja, a végén elcseréljük Németh Kriszre. :D

    VálaszTörlés
  3. Kapura teljesen veszélytelenek voltunk. Fáj leírni,de Geremi,Tayls,Edgar nagyon gyengék voltak és Coloccini is játszott már sokkal jobban.
    Sosem szerencsés debütáló edző csapata ellen játszani (plusz Di Michele),bár ez csak duma - gyengék voltunk az az igazság.

    VálaszTörlés
  4. Köcsög Sport TV csak felvételről adja másnap délután a Spurs elleni meccset!

    VálaszTörlés
  5. lehet,jobb is ha nem látod!

    VálaszTörlés