2008. szeptember 15., hétfő

Newcastle 1-2 Hull City

Nem sikerült jól a post-Keegan korszak első mérkőzése, a láthatóan zavart United azonban még így is pechesnek mondhatja magát.

Leszögezném, Andre Marriner borzalmasan vezette a mérkőzést, meglepne, ha nem tenné pár hétre parkolópályára a bírók kiválasztását végző testület. Következetlen volt, kompenzált, sokszor feltartotta a játékot, rosszul fegyelmezett, egyszóval a létező összes hibát elkövette.

Teljesítményét félóra elteltével koronázta meg, amikor tizenegyest adott a Hullnak, mert Halmosi átbukdácsolt a szerelő Nicky Butt lábán. Marlon King tizijébe beleért Given, de védeni nem tudott.

Egyébként az első félidőt nézve az ember nagyjából ezt várhatta, 'typical Newcastle', ahogy az angol mondja. Támadgatunk, átütő erő nélkül, az ellenfél jól tartja magát és végül meg is szerzik a vezetést.

Azt várhattuk volna, hogy Brown csapata kicsit visszavesz a második félidőre, jól döntöttek, amikor nem tették és egy kontrából végül meg is szerezték a végül győztesnek bizonyuló gólt. A visszazárásnál előbb Zoggy ott hagyta a pálya közepén meginduló Kinget, aztán már futhatott utána, mikor a csatár megkapta a labdát.

Becsületünkre legyen mondva, próbáltuk megszerezni a becsületgólt, Zoggy középpályára tolásával pedig erre komoly lehetőségeink is adódtak. Végülis egy kipattanót a debütáló Xisco bepofozott szűk 10 perccel a vége előtt, némi esélyt felcsillantva előttünk. Az öt perces hosszabbítás azonban nem volt elég az újabb gólhoz, maradt az 1-2, borzasztó kezdés szeptemberre.

De nem akarom túlragozni a vereséget. Nem azért, mintha nem tartanám égőnek, vagy csalódást keltőnek, hanem mert kis klubunk körül lassan két hete folyamatosan áll a bál, ilyen körülmények között nehéz elvárni jó eredményt, vagy jó játékot.

Szombaton a kilátógató drukkerek kb. fele jött azzal a szándékkal, hogy bíztassa a csapatot, a többiek itt-ott, szerte a városban tüntettek. A félidőben és a második játékrész első tíz percében a stadion arra figyelt, hogyan jár körbe 3-4 férfi, kezükben egy "COCKNEY MAFIA OUT" feliratú lepedővel.

[caption id="" align="aligncenter" width="449" caption="Kommentár nélkül ..."]iKommentár nélkül .../i[/caption]

Félreértés ne essék, nem kívánom elmarasztalni azokat, akik idejüket és pénzüket nem kímélve Ashley és csapata ellen tüntettek.

A szappanopera pedig tovább folytatódik, Big Mike tegnap bejelentette elege van ebből a közutálatból és menni szeretne, vevőket keres.

Sajnálom, hogy így alakultak, akármekkora isten-király-császár-messiás is King Kev, ez a baszott nagy válság nem csak Ashley hibája volt. Persze, nagyott hibázott Mike a személyek kiválasztásánál, telerakta dudásokkal a csárdáját. A törzsvendégek által leginkább kedvelt unta meg legelőször a többieket és elment, innentől kezdve a tulajnak sem sok választása van, bezárhatja a boltot. (Bocs ezért a kacifántos metaforáért.)

Ha nem haragszotok megkímélem magam Ashley közleményének lefordításától. Egyrészt mert annyira szerintem nem fontos, ezen kívül van benne ferdítés, Mike és fiainak bánata pedig jelenleg nem nagyon érdekel.

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy ez a szezon is megy a levesbe, nem kerülünk közelebb ahhoz, amit kitűztek odafönn és a szurkoló csak reménykedni tud, hogy nem lesz előbb-utóbb valami hatalmas katasztrófa annak a vége, ami ennél a klubnál idestova négy éve folyik.

Nem tudom olvastátok-e Freddie Shepherd baromságait a SkySports honlapján? Érdekes ilyeneket hallani egy olyan komától, aki Bobby háta mögött eladta Gary Speedet, Mary Poppinsnak nevezte Shearert, ajánlatot küldött Rooneyért - amit már akkor lehetett tudni, hogy esélytelen és csak kiröhögteti vele a klubot. Most ez a fazon Mallorcáról telefonon közli, hogy nem zárja ki, hogy valaha még visszatér a klubhoz.

Ilyenkor magamban gyorsan elremegek egy Miatyánkot (más imát nem nagyon ismerek), nehogy még egyszer egy ilyen inkompetens barom kerüljön a klub élére. Most ugyan utáljátok Ashleyt, de még vele is százszor beljebb lettünk volna, mint Freddievel.

A tulajváltással kapcsolatos legkomolyabb elvárásom az, hogy egy üzletileg talpraesett ember vegye át a stafétát Ashleytől. Nem akarok attól rettegni, hogy a klubom a Leeds sorsára jut. Inkább legyen szar, de ne kerüljön anyagi bajba.

Alaposan elkanyarodtam a poszt címétől, ez egy darabig valószínűleg így lesz. A nufc.com-on az általában ilyenkor még elöl lévő match report az oldal utolsó harmadára csúszott vissza, úgyhogy nem csak én vagyok ennyire szertelen.

A szokásosnál is izgalmasabb hetek elé nézünk, véleményem szerint 1-2 héten belül jelentkezni fog egy megfelelő vevő és kezdetét veheti egy következő fejezet. Addig is mindennel kapcsolatban várom a véleményeteket.

ps - lábjegyzet: Most olvasom, hogy Guthrie, akit kiállítottak a hajrában - el is felejtettem lecseszni emiatt, ekkora hülyeséget -, eltörte Fagan lábát, aki így három hónapot hagy majd ki. Szomorú, az ember nem kíván ilyen sérülést, még akkor sem, ha Fagan igazi kurvapecérként viselkedett szombaton a pályán.

Howay the Toon!

2 megjegyzés:

  1. Guthrie is kap majd legalább 3 meccset, fasza lesz...

    VálaszTörlés
  2. -nincs tulaj
    -nincs edző
    -a játékosok egy része sérült, eltiltott, közveszélyes
    -a szurkolók többsége tüntedősdit és fenyegetősdit játszik

    Ilyenkor szép dolog szurkolni!

    VálaszTörlés