2008. szeptember 20., szombat

Előzetes: West Ham - Newcastle

Két hullámvölgyben lévő csapat mérkőzését láthatjuk ma 16:00-kor az Upton Parkban és a mi esetünkben sajnos csak a képernyőkön. Mint köztudott Alan Curbishley elhagyta a West Ham Unted-et hasonló okok miatt, mint Kevin Keegan minket. A londoni klubnál is a vezetőséggel nem jutott közös nevezőre az 50 éves szakember.

De maradjunk csak észak-keleten... Továbbra is borzalmasan nagy problémák uralkodnak a Tyneside-on. Keegan lassan már 20 napja eltávozott közülünk és sajnos azt kell mondanom, hogy a vezetőség miatt nem egy edző utasította vissza a neki az általunk tett ajánlatot. Egyetlen reményünk az, hogy az elmúlt héten Ashley bejelentette, hogy eladná a klubot. Azóta megjárta Dubait, de annak ellenére, hogy a Daily Telegraph és az origo már tényként közölte, hogy Dubaiban valóságos 'háború' zajlik az üzletemberek között és, hogy a Man. City után a Newcastle United lehet a leggazdagabb klub, véleményem szerint ez mind csak spekuláció. Mindenesetre olyan hírek terjengenek, hogy Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum 481 millió (!!!) fontért megvenné a klubot... Nem tudom mi zajlik ott a Közel-Keleten, tény az, hogy Ashley ott járt és nagyon remélem nem csak nyaralni ment.

[caption id="attachment_1367" align="aligncenter" width="460" caption="Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum - ez most valami vicc?:)"]Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum - ez most valami vicc?:)[/caption]

Természetesen idén sem hagynak cserben minket a mindent elsöprő sérülési hullámok. A héten derült ki, hogy Alan Smith 3 hónapra kidőlt a sorból. Mark Viduka és Habib Beye továbbra is Achilles problémájával küzd, Jonas Gutierrez vállsérülése miatt nem lesz ott a mai mérkőzésen és az egyetlen bal 'bekkünk' Jose Enrique is 'ágynak dőlt'. Márcsak benzin a tűzre az a tény, hogy Joey Bartont és Danny Guthriet is eltiltották (előbbi ügye ismert, inkább nem írom le újra, mert szétverném a gépet idegességemben, az utóbbi pedig a múlt héten törte el Fagan lábát és élvezheti, hogy van három szabad hétvégéje).

Jó hírek következnek. Damien Duff akár kezdőként is pályára léphet, miután visszatért sérüléséből, melyet a Bolton elleni bajnokin (1-0 ide) szedett össze, továbbá Obafemi Martins is padozni fog ma, miután csütörtök óta a csapattal edz.

A hazaiaknál valamelyest biztatóbb a helyzet, annak ellenére, hogy a múlt héten 3-2-re kikaptak a West Bromtól. De legalább van vezetőedzőjük, miután a múlt héten hivatalosan is kinevezték Zolat a West Ham managerének. Sérülésekkel ők is küzdenek rendesen. Csapatuk egyik kulcsembere Dean Ashton (bokája miatt) mellett Kieron Dyer (sohasem bocsátok meg neki), Jonathan Spector és Danny Gabbidon továbbra is hiányozni fognak a csapatból. Azonban az ex-Magpie, Craig Bellamy minden valószínűséggel ellenünk tér vissza a pályára.

West Ham két győzelemmel és egy vereséggel a 8., még mi egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a 16. helyen szerénykedünk.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen morális válságban van klub, éppen ezért továbbra sincs elvárásom a csapat felé. A múlt heti Hull City elleni blama után döbbentem rá igazán, hogy mennyit számít a hangulat az együttesben. Ez van. Ezt kell elfogadni. Ebben a pillanatban a játékosoknak az a feladatuk, hogy focizzanak és minél jobb eredményt érjenek el és nem a klub helyzetével kéne törődniük, még akkor sem, ha jelenleg nincs kinek bizonyítaniuk, mivel Chris Hughton csupán ideiglenes edzőnek lett kinevezve. Mindenesetre jót tenne a csapatnak, ha nyernénk, de a realitás azt mutatja, hogy ma délután maximum egy döntetlent tudunk kicsikarni Londonban. Tippem egy 2-2.

A meccsel egy időben zajlik a Liverpool v Stoke és a Blackburn v Fulham mérkőzés is, de szerencsére akadnak streamek. A Star Sports, a Fox Channel Soccer és a Fox Sports is élőben közvetíti az összecsapásunkat. Íme a link: http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=18809&part=sports

Jó szurkolást! Howay the Toon!

2 megjegyzés:

  1. Megint kikaptunk, de fel a fejjel! Minden klub életében vannak hullámvölgyek. Most lennt vagyunk, de nemsokára lesz új tulaj, edző és sok-sok siker. Ebben biztos vagyok!
    Üdv:moha bá

    VálaszTörlés