2008. szeptember 12., péntek

Válogatott összefoglaló

Nézzük hogyan teljesítettek játékosaink a hétvégi, illetve az eheti válogatott mérkőzéseken.

Charles N'Zogbia és a francia U21-es csapat Máltát és Boszniát legyőzve lépett a következő fordulóba, ahol a továbbjutott 16 csapat eldönti ki jut ki a 8 fős Eb-re. A franciák a németekkel játszanak majd. Zoggy mindkét meccset végigjátszotta, bal hátvédként - legalábbis erre utal, hogy 3-as mezben játszott.

Új igazolásunk Xisco csapata is két győzelemmel zárta U21-es csoportkörét, Kazahsztánt 2-1-re, Oroszországot 2-0-ra verték. Emberünk Kazahsztánban 69 percet játszott, mielőtt lecserélték, kedden az oroszok ellen nem cserélték be. A csoportot 100%-os teljesítménnyel nyerő spanyolok Svájccal játszanak az Eb-döntőért.

Steven Taylor és az angol U21-esek két győzelemmel zárták a sorozatot, az íreket 3-0, a portugálokat 2-0-ra verték, Tayls mindkét mérkőzést végigjátszotta. Az öt gólón James Milner és Gabriel Agbonlahor osztozott, James hárommal vette ki részét a termésből.

Kölcsönigazolásunk Ignacio Gonzalez Uruguay színeiben nem került be a 18-ba a hétvégén Kolumbiában, de szerdán már kezdőként játszott 60 percet az Ecuador elleni hazai 0-0-t hozó mérkőzésen. Az Uruk 8 mérkőzés után 12 ponttal az ötödik helyen állnak. (Dél-Amerikában egyetlen csoport van csak).

Fabricio Coloccini és Jonas Gutierrez is az argentín kerettel töltötte az elmúlt másfél hetet, de csak két 1-1-es döntetlenre futotta erejükből a selejtezőcsoport éllovasa, Paraguay ellen, valamint a Nobby Solanoval felálló Peru ellen. Colo mindkét meccset végigjátszotta, Jonas a padról nézte végig az első meccset, szerdán viszont sajnos a 16. percben vállsérülést szenvedett. Játéka nem csak a hétvégén kérdéses, egyelőre nem tudni mennyi időt kell kihagynia.

Visszatérve Európába, Shay Given és az ír válogatott megkezdte selejtezőit. Given mindkét meccset végigvédte, az írek előbb Grúzia ellen nyertek 2-1-re (a mérkőzést a németországi Mainzban rendezték), majd szerdán Montenegróban játszottak gól nélküli döntetlent.

Estefelé jön a Hull-előzetes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése