2008. szeptember 16., kedd

Kétszer nem sikerült

A múlt hétvégi sikert nem tudtuk megismételni: a Bolton elleni lehengerlő szereplés után a Liverpool megálljt parancsolt.

Múlt hét szombatján a Bolton Wanderers ellen fiatal holland csatárunk, Frank Wiafe Danquah letette névjegyét: mesterhármasának és két gólpasszának köszönhetően 5-1-re lemostuk idegenben a Boltont.

[caption id="attachment_1350" align="alignright" width="300" caption="A mérkőzés legjobbja éppen harcol."]A mérkőzés legjobbja éppen harcol.[/caption]

A 20. percben hősünk beadását a már második gólját jegyző ír szélső, Michael McCrudden vágta a kapuba. Nem sokkal később azonban szinte a semmiből Chris Stokes révén beköszöntek a hazaiak is. Újra, elölről.

Darren Lough által kiharcolt büntetőt Danquah értékesítette és Jonny Godsmark szünet előtti góljának köszönhetően két gólos előnnyel mehettünk pihenni.

Nagyjából negyedóra telt el a második játékrészből, amikor Danquah 20-ról hatalmas gólt zúdított a felső sarokba (sajnos nem írták melyikbe). A mesterhármas a hosszabbítás perceiben született meg, Danquah ezúttal Godsmark beadását juttatta a hálóba.

Newcastle: Ole Soderberg, James Tavernier (Kieran Wrightson 57.), Matthew Grieve, Jeff Henderson, Darren Lough Michael McCrudden (Stephen Foster 76.), Ryan Donaldson, Patrick McLaughlin (Stewart Bath 71.), Shane Ferguson, Frank Wiafe Danquah, Jonny Godsmark
Nem használt cserék: Dan Leadbitter, Max Johnson

Most szombaton a csapat ismét idegenben játszott, most kicsit ugyan tovább kellett menni az M62-n, egészen a tengerpartig, de nem ezen múlt, hogy megszakadt a csapat veretlensége.

Svéd kapusunk, Ole Soderberg a bemelegítés során eltörte a bal csuklóját, azonnal kórházba szállították. Egyelőre nem tudni milyen hosszú kihagyásra kell számítania. A múlt héten remeklő Danquah, valamint Ryan Donaldson is a felnőttekkel maradt Newcastleban, így kissé át kellett alakítani a csapatot.

[caption id="attachment_1351" align="alignleft" width="300" caption="A büntetőből eredményes Marwood."]A büntetőből eredményes Marwood.[/caption]

Cserekapusunk Max Johnson már a hetedik percben gólt kapott, Darren Lough felszabadítási kísérlete borzalmasan félresikerült, Max már tehetetlen volt. Egy másik bal hátvéd (Jose Enrique), egy másik kapus (Steve Harper), pár mérfölddel odébb, idén márciusban, ... ne is folytassam, ugye?

Nagyjából fél óra telt el a mérkőzésből, amikor McCrudden büntetőt harcolt ki, James Marwood pedig megszerezte idei első gólját. Adam Pepper még a szünet előtt újra a Poolnak szerzett vezetést, Nile Ranger testi erejét kihasználva a 75. percben közelről újra ki tudott egyenlíteni.

Küzdve a győztes gólért, támadtunk becsülettel, amikor 5 perccel a vége előtt egy villámgyors hazai kontra végén a finn Lauri Dalla Velle eldöntötte a három pont sorsát.

Newcastle: Max Johnson, James Taylor, Matthew Grieve, Jeff Henderson, Darren Lough (Daniel Leadbitter 84.), Michael McCrudden (Stephen Foster 75.), James Marwood, Stewart Bath (Phil Airey 30.), Patrick McLaughlin, Shane Ferguson, Nile Ranger
Nem használt csere: Kieran Wrightson

Veresége ellenére ificsapatunk továbbra is vezeti a tabellát, igaz vesztett pontok tekintetében a második helyezett Sunderland áll a legjobban.

3 megjegyzés:

  1. Ők ugye nem összekeverendőek a reservekkel?

    VálaszTörlés
  2. nem, az ifik mindig szombaton játszanak, a tarcsik hét elején.
    de a játékosok keveredhetnek

    VálaszTörlés
  3. [...] hagytuk abba, hogy nem sikerült nyerni a Liverpool otthonában, következett egy hétre rá a Stoke [...]

    VálaszTörlés