2008. szeptember 24., szerda

Előzetes: Newcastle - Tottenham (Liga-kupa)

A PL két legszarabb csapata (a tabella nem hazudik) randevúzik ma este a St. James'-ben, a tét egy hely a legjobb 16 között.

Tegnap kora este elterveztem, hogy 11 körül milyen jó lesz majd arról írni, hogy megtriplázódtak esélyeink a kupa elhódítására. Sajnos mikor elküzdöttem magam a BBC honlapjáig szomorúan tapasztaltam, hogy remek ötletemet elrontották a nagy klubok és mindegyik továbbment. A West Ham meg a Fulham kiesése miatt pedig nem fogok örömmámorban kitörni, ennyi minimum kijárt. Egyetlen örömöm, hogy mackeméknél Keane megint kiverte a balhét.

Meg egyébként is, mielőtt a szombat déli sorsolásra vetnénk szemünket, itt áll még előttünk egy olyan párharc, amit kisorsolásakor nagy lelkesedéssel vártunk, most már inkább a hátunk közepére kívánjuk. A Spurs még nálunk is csehebbül szerepel a PL-ben (Európában szépen jönnek az eredményeik), meccset nem nyertek, van két döntetlenjük és csókolom.

Ennek ellenére egyáltalán nem vagyok bizakodó a párharc előtt, mi menedzser, elkötelezett tulaj és jól teljesítő játékosok nélkül várjuk a meccset. A Spursnél utóbbi kettő adott és csak a játékosokat kellene seggberúgni, máris menne minden, mint a karikacsapás. Érdekes statisztika, hogy a februári kupagyőzelem óta Észak-London második számú klubja 17 bajnokiból mindössze hármat nyert meg.

A hét első felében ismét itt volt a lehetőség, hogy jó geordie szokásként kifejtsék a srácok és a menedzsment, hogy ez az a kupa, amit megnyerhetünk, mert a nagyok nem veszik komolyan.

Óriási erősítést jelent, hogy Oba Martins játékra kész. A hétvégén kicsit meghúzódott Nacho Gonzalez is vállalni akarja a szereplést. Barton, Beye, Carroll (hétvégén letartóztatták, hülye kis gyökér), Enrique, Guthrie, Gutierrez, LuaLua, Smith és Viduka sem fog játszani.

Őszintén bízom Hughtonban, hogy belátja hibáját és végre berakja Bassongot a védelem bal oldalára, lehetőséget adva ezzel N'Zogbiának a középpályán.

A Spursnél Pavlyuchenko valószínűleg pihenni fog, Modricnak kisebb térdproblémája van, de egyelőre még nem biztos a státusza.

A mérkőzéssel kapcsolatos legnagyobb sztori a negatív nézőrekord lehet. Az okosok szerint ugyanis könnyedén alulmúlhatja a Toon Army a klub 1993-as visszajutása óta felállított legalacsonyabb, 25 028-as nézőszámot (2006 októbere, Pompey, Liga-kupa). A nufc.com becslése szerint a '92-es Mansfield elleni Liga-kupa meccs óta - ahol 14 083-an voltak jelen - ez lehet a legalacsonyabb érdeklődésű találkozó.

K*cs*g Sport TV nem hajlandó élőben leadni a meccset (pedig csak csúsztatni kéne a Madrid-meccset és nem rögtön ma elkezdeni ismételni a jelenleg is zajló Dunaferr-Győr női kézimeccset), úgyhogy maradnak a netes cuccok a szokásos helyen. Aki lusta keresgélni az csekkolja a meccs előtt a nufc.hu-t, mert a srácok biztos most is szolgálnak majd valamivel.

Jó szurkolást és Howay the Toon!

1 megjegyzés:

  1. Húzós lesz,de sikerülni fog! Nagyon kellene most a sikerélmény mindenkinek!
    MAGS!!!

    VálaszTörlés