2008. szeptember 14., vasárnap

Ashley eladja a klubot

Mike Ashley, a Newcastle United tulajdonosa a csapat hivatalos honlapján egy viszonylag hosszú közleményben jelentette be, hogy lehetőséget ad arra, hogy megvegyék tőle a klubot.

[caption id="attachment_1332" align="aligncenter" width="477" caption="Bye bye Mike"]Bye bye Mike[/caption]

Ashley döntését nagy valószínűséggel befolyásolta a Keegan távozása miatti feszült hangulat, szurkolók folyamatos tüntetése, a vezetőséget szidalmazó transzparensek.

Az utolsó csepp a pohárban minden bizonnyal a tegnapi csalódást keltő vereség volt.

Mike egy éve vette meg a Newcastle-t, kifizette a klub tartozásait és viszonylag jó kapcsolatot ápolt a szurkolókkal, ám az elmúlt 2 hét gyökeresen megváltoztatott mindent. Az igazat megvallva, mindannyiunk számára ez a döntés a legmegfelelőbb.

Részletek hamarosan...

[caption id="attachment_1334" align="aligncenter" width="449" caption="Szurkolók elégedetlenségüknek adtak hangot"]Szurkolók elégedetlenségüknek adtak hangot[/caption]


15 megjegyzés:

  1. Legalább tud veszíteni.. ha már mindent elkurt..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes, húzza el a dagadt belét.
    Most Kevin visszajövetele nagyon fontos lenne, nem azért, mert jó, vagy rossz edző, hanem mindenki lelkének jót tenne. Ő nekem inkább kabala.

    VálaszTörlés
  3. "Commercial deals such as sponsorships and advertising had been front loaded. The money had been paid upfront and spent. "

    ez mit jelent? :)

    VálaszTörlés
  4. Az én olvasatomban:
    A reklámpolitika úgymint támogatás és propaganda hamis volt. A pénz el lett baszva.

    VálaszTörlés
  5. Ma felröppentek a hírek, hogy a Microsoft megveszi a csapatot. Ebből mi igaz, mi nem, nem tudjuk. A múltban már le lettem cseszve, hogy egy szar magyar portál hírét elhittem, de később bebizonyosodott, ennek a szar magyar portálnak igaza volt.
    Egy biztos Bill Gates semmivel sem szimpatikusabb Ashley-nél. Amennyiben megveszik a csapatot el lehet képzelni, világszerte mekkora cikizésnek leszünk kitéve......

    VálaszTörlés
  6. Mohának: Kicsit offolva, mi a bajod Bill Gates-el?

    VálaszTörlés
  7. apcuk, én úgy tudom, hogy a mindenféle szponzor szerződésekből származó bevételek - amiket elvileg még idén is kapni kellene a klubnak - már réges-rég, előre el lettek költve

    VálaszTörlés
  8. Én még mindig Ambani-ra szavaznék. Bill barátunk miatt tényleg sokan megmosolyognának. Remélem nem járna a meccsekre. :D

    VálaszTörlés
  9. Nos Bill Gates kétségkívül a számítástechnika terroristája, aki nem retten vissza tisztátalan eszközök bevetésétől sem, céljai eléréhez.
    Amúgy szimpatikus tulajdonsága is van neki!! Például tele van pénzzel! Lehet neki vagy 63 Ferrarija, amihez alapfelszereltség a gyártási hónap "hónap szépe". Hiszen tudjátok, hogy a nők a belső értékekre buknak, mint pl bőrülés, fakormány, hifi stb....
    Amúgy lelki szemeim előtt olyan gúnyolódásokat látok, hogy pl:
    - Vereség után: Bill csak a Newcastle demóváltozatát vette meg.
    - Rossz játék után: Bill! Syntax error?
    - Győzelem után: Nyertek a szilíciumkatonák....
    - Egy rossz helyzetkihasználás után: Hé Bill! Látod ez nem a FIFA08?!
    Szóval egy kicsit viszolygok.
    Amúgy köszönet Marcinak, hogy helyretette eltolt fordításomat, de az vígasztal, hogy a lényeg ugyanaz.

    VálaszTörlés
  10. Jók ezek a headline-ok Moha :)
    Állítólag Ashley és haverjai Dubaiban hakniznak hátha találnak vevőt. Pletykaszinten pedig szó van egy helyi üzletemberekből álló összefogásról, ez mondjuk nekem jobban tetszene.

    VálaszTörlés
  11. Hát nem tudom. Soha nem tartottam szerencsésnek, ha többen irányítanak. Nézd csak meg a mi országunkat, mióta demokrácia van, hová jutottunk. :) Erről meg ez jut az eszembe:
    - Owen gólt lőtt, ezért ingyen ebédelhet a résztulajdonos bárjában. Ha hinni lehet a pletykáknak kakastökepörkölt lesz a menü.
    - Taylor volt a meccs embere, így ajándékba kap egy kanapét
    - Given kivédte a 11-est, így ingyen kapott egy szekérderék ganét.
    Azt sem szabad elfelejteni az amcsi tulajokkal kapcsolatban, hogy az amerikai gazdaság hanyatlóban van. Persze felfoghatjuk ezt egy tőkementő akciónak is, de a valószínűbb, hogy többet akarnak kivenni a klubból, mint amit beletettek. Ne feledjük, Bill Gates nem Abramovics!
    Azt pedig nehezen fogadnám el, ha fazekasok és bányatulajdonosok döntenék el, milyen focistát szerződtetnének.
    Gondolom náluk is olyanok az emberek, mint nálunk. A focihoz és a politikához mindenki ért.......

    VálaszTörlés
  12. Az ideális valami pártolói rendszer lenne, mint van Madridban vagy Barcelonában, akkor a megválasztott vezetés köteles lenne elszámolni a baromságaival.
    Ha valami milliárdos csókában gondolkodunk akkor mindenképpen keleti fazon lenne az ideális.
    A konzorcium - igaz még csak néhány éve - a Sunderlandnél úgy tűnik működik. Van pár tulajdonos, de a klub irányítását egyetlen ember végzi (Quinn), így nincsenek belső ellentétek.

    VálaszTörlés
  13. Na ez az amire gondoltam! Mármint a Sunderland model. Azért arra is oda kell figyelni, hogy a pénz nem egyenlő a "hírneves játékosok összevásárlásával". Sokak szimpátiáját el lehet veszíteni. Én pl a Man City-t egy normális klubnak gondoltam. Mióta megvették a ferdeszemű csalótól, azóta kifejezetten ellenszenves lett nekem. De annak idején így voltam a Chelsea-vel is. Nincs olyan klub, amit a londoni kékeknél jobban gyűlölnék. Talán az Arsenal....

    VálaszTörlés
  14. Moha bának

    Én se lelkesedem Bill bátyám tulajdonosi ambicióitól, de azért a terroristákról nekem más jut eszembe. Az hogy hány Ferrari pihen a garázsban, az az ő dolga, megengedheti magának. A nem teljesen tiszta meggazdagodásban teljesen igazad van, viszont minden gazdag üzletember/konzorcium áthágja a szabályokat, eltiporja a konkurenciát. Aki megtudja venni a csapatot, az az elmúlt éveket nem galambtenyésztéssel töltötte(esetleg örökölt). Gates visszafogott(nem szerény) életet él, feleségével közös alapitványuk van, senki nem adományozott annyi pénzt, mint ők. Cikizés valószinűleg tényleg lenne(köszi a példákért), de engem ez nem zavarna. Mellesleg, Gates nem vonult még vissza az a MS-től?

    Bocs az offért, és a látszat ellenére nem örülnék, ha ő lenne a tulajunk, viszont egy nagyonjó embernek tartom Billyt.

    VálaszTörlés