2009. január 2., péntek

Newcastle - Liverpool 1-5

Remélem mindenkinek jól telt a szilvesztere, még egy kellemetlen emléket gyorsan felelevenítek aztán teljes erővel koncentrálhatunk 2009-re.

Nagyon rosszul esett a végeredmény és a látott játék. Feltett kézzel mentünk pályára, atomjaira kapott szét minket a Liverpool és ha egy pojáca állt volna a kapuban, kaphattunk volna tizet is.

Persze ehhez nem csak mi kellettünk, jó napja volt a Poolnak és hátul ők se voltak a magabiztosság mintaképei, de ilyenkor az ember inkább a sajátjait becsmérli. A szögletek (és nagyjából minden pontrúgás) védekezése botrányos volt, Hyppia nem akkora spíler, hogy Coloccinit ilyen simán lerázza, de a rendező már szinte minden szöglet előtt őt mutogatta, mert biztos volt, hogy csinál valamit.

Sokat persze nem érdemes rágódni a vereségen, pár nap távlatából nem is az eredmény miatt vagyok feszült, hanem mert már megint nagyon pesszimista lettem. Mindkét szélsővédőnk sérült, Beyének egyelőre egy hónapot mondanak, ami a sérülést látva enyhén optimista becslés. Enrique is szenvedget valamivel, Butt fáradni látszik (még szerencse, hogy Barton állítólag 1-2 hét múlva beszállhat), Viduka és Martins is maródiak.

Nem tudjuk Ashley mennyi pénzt fog beleölni a januári igazolásokba, JFK másodosztályú srácokkal rémisztget (nem nagyképűség, valóban szűk a keret és kellenek emberek). És úgy általánosságban bosszant, hogy nem tudunk 3-4 olyan meccset összehozni zsinórban, amikor elégedetten állok fel a fotelból.

Visszatérve a meccsre, kíváncsian várom a 'double standard' felbukkanását. Gerrard világklasszis módjára játszott, mikor lecserélték a hazaiak is megtapsolták. Ezután hazament, átöltözött, beült egy klubba és a gyanú szerint segédkezett helyben hagyni a DJ-t. Letartóztatták, vádat emeltek ellene (garázdaság és testi sértés), környezete rögtön támogatásáról biztosította - ahogy kell. Ha végül elítélik nagyon kíváncsi leszek azon újságírók cikkeire, akik azt követelték tőlünk, hogy rúgjuk Bartont, amikor sitten ült.

Nagyjából tudom mire számíthatunk, de muszáj valamin csámcsogni, ha már nem zenghetek ódákat a csapat lehengerlő játékáról.

Visszacsúsztunk a 14. helyre, a mezőny továbbra is eszeveszetten sűrű, az utolsó West Brom és a 11. Bolton között öt darab pont a különbség. Jövő hétig jegelik a bajnokságot, de a következő két hónapban csupa nyerhető találkozóink lesznek (talán kivéve a manchesteri látogatást). Ha nem sikerül eltávolodnunk a kiesőzónától, komoly slamasztikában lehetünk április 4-én estére.

Mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok, holnap jön a Hull-előzetes.

2 megjegyzés:

  1. A Hull-meccset adja a Sport Klub :)

    VálaszTörlés
  2. http://cache1.asset-cache.net/xc/84157127.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2
    &d=17A4AD9FDB9CF19358B9FCD9D575A2337
    FD4067D78C59184E30A760B0D811297

    Lesz ember a pályán, aki KÜZD!

    VálaszTörlés