2009. január 10., szombat

Előzetes: Newcastle - West Ham

Az új év első bajnoki mérkőzésén a szintén középmezőnybe tartozó és ex-szarkákkal teli West Ham Unitedet fogadjuk.

Az első és legfontosabb, hiszen a kiesés ellen küzdünk: győzelemmel (több rúgott góllal vagy egygólosnál nagyobb győzelem esetén gólkülönbséggel) megelőzzük a Kalapácsosokat. Jelenleg az alsóház 5 ponton belül van egymáshoz képest, a maximálisan elérhető hely számunkra a tizedik és egészen közepes esélyünk van rá.

A közvetlenül előttünk álló Manchester City és Portsmouth egymással randevúzik a Fratton Parkban, a Bolton az Emiratesbe látogat. Ha délen döntetlen születik, Londonban nyer az Arsenal, mi pedig két vállra fektetjük a mostanában jó formában lévő vendégeinket, akkor csak egy négygólos Sunderland-siker kell a Riversideon, hogy ne tizedikként jöjjünk le a pályáról.

De amint már említettem a West Ham sérültjei folyamatos visszatérésével ismét kezd formába lendülni, az őszi találkozón meglehetősen könnyedén léptek le minket 3-1-re. Utána még legyőzték a Fulhamet, azt követően viszont se kép, se hang, októberben négyszer kikaptak, és egészen november 23-ig csak két döntetlenre futotta az erejükből.

A Sunderland elleni sikert követően kemény sorsolásuk volt szinte egész decemberben, ahol négy meccsen át megint nyeretlenek voltak. Aztán ők is elutaztak a Fratton Parkba és kitömték a Pompeyt (ismerős érzés), hazai pályán megverték a Stoke Cityt, múlt héten pedig könnyedén búcsúztatták a Barnsleyt az Upton Parkban.

Múlt héten 17 (!) hónapos kihagyás után újra játszott Kieron Dyer, rajta kívül Craig Bellamy, Scott Parker és Dyer öklözőpartnere Lee Bowyer tartozik a Kalapácsosok keretéhez volt játékosaink közül. Bowyert a héten kölcsönadták a Birmingham Citynek, így őt biztosan nem láthatjuk ma.

[caption id="" align="aligncenter" width="203" caption="A puszipajtásokat újra szétszedték."]A puszipajtásokat újra szétszedték.[/caption]

A West Ham tulaja, az izlandi kekszgyáros Magnusson megsínylette az ősz eleji izlandi pénzügyi válságot és igyekeznek lekurtítani az egyébként hatalmas keretet. Etherington a Stokehoz távozott, Bellamyért és Parkerért hajt a Man City, a Bolton Calum Davenportot szemelte ki.

A vendégeknél Dean Ashton és Lucas Neill a két nagy hiányzó, ezzel rá is térnék a mi maródilistánkra.

Viduka, Martins, Ameobi és Smith sérülései miatt Kinnear kijelentette, hogy a mai és szerdai mérkőzésen Andy Carroll fog kezdeni (Owen viccesen azt mondta, hogy látva Carroll új frizuráját inkább nem akar vele játszani, én se örülök a srác befont hajának, kócosan, nagy pajesszal tényleg olyan volt, mint SuperMac). Danny Guthrie kiheverte a náthát, Charles N'Zogbia is vállalja a játékot.

Kinnear a múlt héten pihentetni akarta Jonas Gutierrezt, de elégedett volt vele miután beállt így az argentín ismét kezdeni fog. Vélhetően a félig sérült N'Zogbia ül a padon és Damien Duff kap lehetőséget.

A középpályán a félig egészséges Guthrie mellett valószínűleg Geremi játszik, Butt a Hull ellen beszedte idei ötödik sárga lapját, így egy meccses eltiltását tölti. Shola és Cacapa lehet, hogy leülnek a kispadra, de játékuk csak sérülés esetén várható, Kádár Tomi valószínűleg megint ott lesz a 18-as keretben.

A védelemben nem várható változás: Taylor-Colo-Bas-José felállásban vesszük fel a küzdelmet.

Kíváncsian várom a Guthrie-Parker csatát, aki uralni tudja a középpályát az fog irányítani és sok jó pontot szerezne Danny a drukkereknél, ha leradírozná a Newcastle-karrierje vége felé teljesen ötlettelenné váló Scottyt.

A visszatérő játékosokkal kapcsolatban olvastam egy érdekes sztorit Lee Ryder blogján. A cikk a visszatérő korábbi United-játékosok fogadtatásáról szól (most ugye akár hárman is játszhatnak).

[caption id="" align="aligncenter" width="300" caption="Sir Les Carrtól kapja a gratulációt."]Sir Les Carrtól kapja a gratulációt.[/caption]

Ruel Fox és Sir Les '97-ben vizitáltak a Spurs színeiben. A második félidő előtt mindketten elmentek könnyíteni magukon és valaki bezárta őket a WC-re, nélkülük indult el a második félidő. A két srác torka szakadtából kiabált, mire valaki arra járt, kiengedte őket és visszamehettek játszani. A meccset Warren Barton hajrában szerzett góljával megnyertük.

Nem feltétlenül vetne jó fényt ránk, ha ezt megint sikerülne megcsinálni, de nagy anekdota lenne belőle.

Televíziós közvetítés hiányában ismét a streamekre kell hagyatkoznunk, délután négy körül itt vagy itt, esetleg itt próbálkozzatok.

Howay the Toon!

2 megjegyzés:

  1. Annó Szmisz is 14 hónapig volt sérült. Szar lehet ennyit kihagyni.

    VálaszTörlés
  2. Ott is van, már az előbb be kellett volna lőni.

    VálaszTörlés