2009. január 3., szombat

Hull City - Newcastle 0-0 (FA-Kupa)

Parázs hangulatú meccsen végül igazságos döntetlen született a KC Stadionban. Újrajátszás jövő szerdán.

Kinnear többek meglepetésére Gutierrezt csak a padra nevezte, Duff meg már megint a kezdőben találta magát. Utóbbi akkora gond nem volt, mert DD az átlagosnál jobban muzsikált, de N'Zogbia (sérüléséről egyelőre nincs infó - bár annyit tudok, hogy a combjába rúgtak bele, nem pedig a leérkezéstől fájdult meg a térde) lecseréléséig semmi értékelhetőt nem csinált.

A krónika teljességéhez pedig hozzátartozik, hogy Jonas is csak a le nem fújt felrúgása után indult be, de erről majd később.

Brown félig tartalékos csapatot játszatott, magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést. Owen rövid oldali helyzetét leszámítva azonban a hazaiak hibáiból éltünk, ezzel együtt MO-nak illett volna a kapuba emelni a lasztit. Valószínűleg azzal a korai góllal megnyugodtunk volna egy kicsit, így egész végig ideges, kapkodó volt a játék. Leginkább Carrollon lehetett lekövetni a csapat hangulat- és koncentrációvisszaesését. Az első percekben remekül megtartotta a labdát, majd visszaosztotta, azt követően rendre ellene fújt Foy, ha labdát kapott szinte mindig eladta.

Említettem, hogy a hazaiak hibáiból éltünk, ez kölcsönösen igaz volt. Az ősszel tényleg fenomenális Geovanni mostanra már meglehetősen elszürkült, így ha nem kaptak ajándékba egy labdát Buttól, Carrolltól vagy Enriquétől akkor nem nagyon kerültek kapu közelébe.

A lövéseik ugyanakkor pontosabbak voltak, Giventől nagy bravúr nem kellett, de jó párszor megdolgoztatták.

Véleményem szerint a McShane kontra Butt szöglet/kirúgásnál fordult kicsit meg a mérkőzés. A hazaiak nagyon felszívták magukat az ítéleten (Guthrie jelenléte miatt amúgy is haraptak az első negyedóra után), harcosabbak, durvábbak lettek, ekkor Foy véleményem szerint jól kezelte a helyzetet, minden sárga megérdemelt volt.

Fagantől csak PR-duma lehetett a 'bocsánat elfogadva', hozta azt a mentalitást, ami szeptemberben Guthrie durva faultjához vezetett. Mikor Jonasnak mutogatta, hogy ne színészkedjen magamban már tüzet okádtam. Pár perc múlva jött Butt, nem kímélte a srácot, ekkor megnyugodtam, hogy van összetartás a fiúkban. A második félidőben Taylor is gyanúsan magasan hagyta a könyökét, ami után Fagannek az arcát kellett kicsit rendbeszedni, az picit már túlzás volt.

A második félidőben a harcos mentalitásukat már sikerült hasznosabb dolgokra átültetniük, kevesebbet faultoltak, hamarabb odaértek a lecsorgó, szabad labdákra és teljesen átvették az irányítást. Owen tizigyanús esetét leszámítva kb. 35 percig róluk szólt a játék. Az eset kapcsán: Foy szerintem elnézte, bár még ha észre is veszi, hogy Owen fejelte tovább a bogyót, akkor is szívtam volna a fogam, ha az én csapatom ellen fújják be, nem volt annyira egyértelmű szitu.

A hazaiak most már a mi közvetlen közreműködésünk nélkül is helyzetbe tudtak kerülni, a szögletnél meg áldhatjuk a szerencsét, hogy Shay takarta a partjelző elől a labdát, mert millimétereken múlhatott a dolog.

A hajrá úgy érzem a miénk volt, Butt egyetlen jó megmozdulásából Owen gyönyörű gólt lőhetett volna, aztán jött Jonas felvágása, amit Foy csúnyán benézett. Guti alaposan felcukkolta magát, utána széjjel futotta az emberét, felvetődik a kérdés miért nem lehetett ezt korábban is. Első befelé cselezése után lőtt, a második után is megtehette volna, ott inkább Carrollt választotta.

Az utolsó percekben megint volt egy csúnya megingásunk, a középpályáról érkező hazai játékos (nevét nem jegyeztem meg) töküresen fejelhetett kapura.

Újrajátszás tíz nap múlva, ha hihetünk Világi Péternek, akkor azt is adni fogja a SportKlub.

ÉRTÉKELÉS (igyekszem mostantól minél többször csinálni ilyet is)

Shay Given, 8: Szokásos jó védések, a gólvonalos szitunál hamar reagált, hiba nélkül játszott. Igazi bravúrokat ma nem kellett hoznia.

Steven Taylor, 5: Rendkívül ritkán segítette az előtte lévő szélsőt, párszor előadta a 'behátrálok az alapvonalig, hadd hozza' c. számát, ezért volt átlag alatti.

Fabricio Coloccini, 5: Nagyon ritkán nyert fejpárbajt, Cousin úgy fogott ellene pozíciót, ahogy akart, lett is ebből a veszélyesebb helyzet.

Sebastian Bassong, 6: Átlagos meccs, néha kicsit álmosnak tűnt, hiba nélkül játszott.

Jose Enrique, 6: Az első félidőben nagyon rossz százalékkal passzolt, védekezésben a feladatát jól oldotta meg, miután Jonas került az oldalára a támadásokat is jól segítette.

Damien Duff, 6: Túlságosan ritkán próbálkozott egy-az-egyben.

Nicky Butt, 3: Borzalmasan játszott. Nem tudom mennyire sérült vagy beteg, de ekkora lassúsággal nem lesz esélye a normálisabb középpályások ellen. Az első félidőben sokáig nem volt pontos passza előre. Két jó momentuma volt: Fagan helyretétele és a lekészítés Owennek.

Danny Guthrie, 5: Próbálta helyrehozni társa hibáit, emiatt elnézem neki, hogy eleinte az ő passzai is gyengék voltak. A szögleteket meg mióta rúgja ilyen nyesett-lapos sz*r módon?

Charles N'Zogbia, 5: Nem sokat mutatott, amíg benn volt. Egyetlen megindulásánál Giannakopulos felvágta. Reméljük nem súlyos a sérülése.

Jonas Gutierrez, 6: De csak az utolsó 8-10 perc miatt. A többiekhez hasonlóan beleszürkült a mezőnybe, néha megalvadt a szájában a tej. A hajrában egyetlen potenciális gólszerzőnk volt.

Michael Owen, 6: Ha már nem kapott túl sok használható labdát, legalább megpróbált visszalépni segíteni. Ezzel együtt az ő szintjén valamelyik helyzetét értékesíteni kellett volna.

Andy Carroll, 5: Jól kezdett, úgy tűnt talán működni fog a párosa Owennel, aztán ellene ítéltek párszor-hatszor a fejpárbajoknál, ami mintha kedvét szegte volna. Második félidőben le kellett volna cserélni.

Joe Kinnear, 5: Guti ültetését és Zoggy játszatását nagyon benézte. Meccs közben szokás szerint nem nagyon nyúlt a dolgokhoz, a szünetben felhívhatta volna a figyelmet a harciasságra, mert végül ez vezetett a Hull fölényéhez a játékrész nagy részében.

Összességében nagyon nyámnyilák voltunk. Nem tudom, hogy ezt az újévi bulizás teszi vagy néhányaknál a hideg, esetleg púp a hátukra a kupa, de egy kicsivel több hajtást várnék a fiúktól.

Meccs alatt gondolkoztam miközben Hethéssy sorolta a sérültjeinket, hogy pár embert leszámítva ez a legerősebb kezdőnk, mégis szenvedünk a kicsit a Hull City Celeronos változata ellen (a Celeron a Pentium lebutított változata), ez az igazán ijesztő. Persze, ha mindenki egészséges lenne akkor jutna minőségi csere is a padra, lehetne vért frissíteni adott esetben, vagy picit rotálni a játékosokat, de alapvetően nem csak számbeli, hanem minőségbeli gondjaink is vannak.

Ehhez persze hozzájöhet, írtam korábban: a hajtással ezen a szinten simán ki lehet váltani a tehetségek közötti különbséget. Mégis picit riasztó/szomorú a dolog.

Folytatás, az előzetes információk szerint január 14-én, szerdán este. Ezt a televíziók kérésére még megváltoztathatják. A 4. forduló sorsolása holnap nagyjából fél öt magasságában lesz a Gillingham - Aston Villa találkozó közvetítése után.

EREDMÉNYEK, FA-Kupa, 3. forduló

január 2., péntek
Tottenham - Wigan 3-1

január 3., szombat
Hartlepool United - Stoke City 2-0
Arsenal - Plymouth Argyle 3-1
Birmingham City - Wolves P-P
Cardiff City - Reading 2-0
Charlton Athletic - Norwich City 1-1
Chelsea - Southend United 1-1
Cheltenham Town - Doncaster Rovers P-P
Coventry City - Kidderminster Harriers 2-0
Forest Green Rovers - Derby County 3-4
Histon - Swansea City P-P
Hull City - Newcastle united 0-0
Ipswich Town - Chesterfield 3-0
Kettering Town - Eastwood Town 2-1
Leicester City - Crystal Palace 0-0
Leyton Orient - Sheffield United P-P
Macclesfield Town - Everton 0-1
Manchester City - Nottingham Forest 0-3
Middlesbrough - Barrow 2-1
Millwall - Crewe Alexandra 2-2
Portsmouth - Bristol City 0-0
QPR - Burnley 0-0
Sheffield Wednesday - Fulham 1-2
Sunderland - Bolton Wanderers 2-1
Torquay United - Blackpool 1-0
Watford - Scunthorpe United 1-0
West Bromwich Albion - Peterborough United 1-1
West Ham United - Barnsley 3-0
Preston North End - Liverpool 0-2

január 4., vasárnap
Gillingham - Aston Villa 1-2
Southampton - Manchester United 0-3

január 5., hétfő
Blyth Spartans - Blackburn Rovers 0-1

A P-P-re végzett mérkőzéseket úgy kell érteni, hogy el lettek halasztva - mindegyik a pálya fagyottsága miatt. Szokatlanul hideg van most a Brit-szigeteken, a fűtetlen pályák közül sok megfagyott annyira, hogy nem is játszottak rajta délután.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a játékosok értékelése!
    Zog sztem is a Boatengtől kapott medvepusziba sérült bele. Nálam ma a legjobb Bassong volt,érdekes(és szomorú?),hogy milyen meghatározó a szerepe hátul.A levegőben is egyre magabiztosabb.
    Összességében nem rossz eredmény a mai,egyrészt újra láthatjuk a fiúkat, valamint a remélt továbbjutás lendíthet a csapat szekerén!

    VálaszTörlés
  2. "Összességében nagyon nyámnyilák voltunk. "
    Ezért kellenek olyan játékosok, mint Barton, Smith és Butt (néha túl durvák, de legalább..) hogy feltüzeljék a többieket, és helyre tegyék azt, aki nem küzd kellően. A hiba mindenki játékában benne van, de az, hogy harcoljanak és lépjenek oda, minimális követelmény.

    VálaszTörlés
  3. Igen, kell valami inspiráló dolog, mert a Wigan és a Pool-meccs alaposan lehorgasztotta őket.
    A továbbjutás ilyen lehetne (vagy győzelem a hétvégén).

    VálaszTörlés
  4. Aki ezt érti,kérem segítsen: JFK szerint három játékos eladásából befolyt 16M, plusz 12M Ashley-től képzi a januári büdzsét.
    A három játékos egyike SEM HÚZÓNÉV szerinte! Állítólag Geremi,Xisco benne van,de hogyan lesz ez 16M?

    VálaszTörlés
  5. Igen, ezt már én is néztem. Egyelőre ezt JFK-bullshitként kezelem, holnap már lehet, hogy teljesen másról fog beszélni.

    VálaszTörlés