2009. január 19., hétfő

Blackburn - Newcastle 3-0

A tizenegyes után kártyavárként omlottunk össze, van 11 nap játékosigazolásra, mindenképpen lépni kell.

A sérültek talán lassan kezdenek visszaszálingózni, de a csapat morálja egyre alacsonyabb szintre kerül. Barton nekitámad Enriquenek, Given állítólag nem először hihetetlen ideges a lefújás után.

Már csak emiatt is kellene 1-2 új arc, kicsit feldobni a többieket, mert nem látszik, hogy ki lesz az a vezér, aki összefogja a társaságot. A menedzser is lehetne ez az ember, de tudjuk, hogy Kinnearért lassan egyikőjük sem fog meghalni a pályán.

Joe állítólag meg fogja duplázni Mbiaért tett ajánlatát, a keddi Carlisle elleni edzőmeccs után talán Lovenkrands is le lesz igazolva.

De térjünk rá a meccsre.

Jól kezdtünk, szokás szerint, de ezzel együtt igazi helyzetünk nem volt. Carroll fejesét könnyedén tisztázták a gólvonalról, rajta kívül Buttnak volt egyszer helyzete. Hiába voltunk fölényben, helyzetünk alig volt, és így aztán gólt sem tudtunk szerezni.

A Rovers nagyjából 60 percen keresztül volt borzalmas, míg nem egy szabadrúgásból kapufát lőttek (Given bravúrja mentett meg minket a góltól), és hirtelen megfordult a meccs. Ezzel együtt egy bírói műhibának köszönhették a vezetést.

[caption id="attachment_2107" align="aligncenter" width="500" caption="McCarthy gólja eldöntötte a mérkőzést."]McCarthy gólja eldöntötte a mérkőzést.[/caption]

Egy jobb oldalról érkező magas ívű beadásnál helyzeti előnyben volt McCarthy, Edgar lábbal kinyúlt mögüle és elpöckölte a labdát. A dél-afrikai felvágta magát, Styles mérlegelés nélkül büntetőt ítélt ... szegény embert az ág is húzza. McCarthy bevágta a büntetőt, öt percre rá pedig lekopiztuk a West Ham elleni második gólt. Hosszan előrevágott labda, mindenki mozizik, a csatár elé kerül a labda és bevágja.

A 86. percben jött a kegyelemdöfés, Roberts második gólja egy remek kontrából jött és bár lett volna lehetőség visszazárni, nem tettük meg. Valószínűleg ezen kapott össze Barton és José is.

Egyre nagyobb idegeskedést tapasztalok a külföldi drukkererk között, teljesen érthetően. Nagyjából 10 nap van hátra, a keret szűk, a fiúk hangulata - mint már írtam korábban - borzalmasan rossz lehet. Ezenkívül Kinnear a meccs óta mintha kicsit bepöccent volna, bár lehet, hogy túl sokat képzelek bele a nyilatkozataiba.

Mindenesetre a kiesés elkerülése szempontjából talán a legfontosabb másfél hét következik, muszáj igazolni és minél több sérültet játékra alkalmas állapotba hozni, mert februárban könnyen megpecsételhetjük a sorsunkat.

2 megjegyzés:

  1. Január végén jön vissza Smith. Remélem ő hoz egy kis harcos mentalitást, Bartonnal kézen fogva.

    VálaszTörlés
  2. Visszanézve a dolgokat, Bartonnak nem kellett volna így odaugrania, nem Enrique-é volt az ember, de ha az övé lett volna akkor sem. Barton nem fog megváltozni, és ezzel csak rossz hatással lesz mindenkire. :(

    VálaszTörlés