2009. január 17., szombat

Előzetes: Blackburn - Newcastle

Lassan kezdünk elérni a bajnokság azon szakaszához, ahol igyekezni kell mindenhol pontokat szerezni, idegenben sem lehet megelégedni a döntetlennel. Úgy sejtem páran a mieink közül külön motivációval várják a mai találkozót.

A Rovers Sam Allardyce irányítása alatt még veretlen, nyertek a Stoke ellen, döntetlent játszottak a Sunderlanddel és a Man Cityvel, az FA-Kupában egy tartalékos csapatuk 1-0-ra legyőzte a Blyth Spartanst és a múlt heti meccsük elmaradt a Craven Cottagen.

A keret nagy része december 28-án játszott utoljára, micsoda kontraszt a mieinkhez képest. Ne legyen kétségünk melyik csapat lesz fittebb állapotban, de a sok pihenés nem először csaphat át rozsdásodásba. Jó esélyünk lehet a meccs elején, a hajrá viszont szinte biztosan a Roversé lesz - ha egyáltalán szükségük lesz a jó hajrára.

Egyelőre ez a csapat is mutatja azt a betegséget, amelyben mi is szenvedtünk Sam idején: nem tud előnyt megtartani. A Manchester City bár a 84. percben két gólos hátrányba került, a 88. és a 94. percben is be tudtak találni és elvitték az egyik pontot az Ewood Parkból.

Továbbra is rettentő nehéz helyzetben vagyunk a sérülteket illetően, Ameobi, Barton, Beye, Cacapa, Enrique, Geremi, Gonzalez, Martins, Smith és Viduka sem játszhat, de Carroll és Taylor játékára van remény, hiszen mindketten vállalták a kispadot szerdán sőt, Big Andy be is állt egy kis időre.

A tabella alakulásáról: csak győzelemmel léphetünk előre a 11. helyről, ellenkező esetben kacsintgatni kell hátra, hogy ki az aki elénk sorol. A Bolton a Man Unitedet fogadja, vendég győzelem várható, de a gólkülönbségek miatt simán megelőzhetnek minket. A makik a Villát látják vendégül, a helyzet hasonló: ha azonos eredményt érünk el akkor megtartjuk a helyünket, leszámítva ha egy kiadós verést kapunk.

Ki tudja, talán éppen így alakult jól a szerdai kupameccs: mostantól nincs semmilyen figyelemelterelő verseny, csak a bajnokság van, minden energiát, erőt és koncentrációt ebbe lehet fektetni. Mindez persze akkor, ha nem olvasnak túl sok újságot a fiúk, különben üvöltve kaparják a falat, hogy miért vannak még mindig ennél a klubnál.

Vasárnap Tottenham-Pompey, leginkább a döntetlennek szurkoljunk még ha ez azzal is jár, hogy a Portsmouth elénk kerül, de akkor is csak két pontot osztanak szét a felek között. Man City-Wigan, ez nálam sima hazai lesz, azaz a Citeh előzni fog. A West Brom-Boron kénytelenek vagyunk a Boroért szorítani, minél hamarabb eldől a West Brom kiesése annál jobb, többek között ezért is lenne jó eltángálni a Roverst is. A Fazekasok a Stamford Bridgere látogatnak, ismerve a Chelsea hazai formáját nem lesz egyszerű menet, de a Stoke is maradni fog mögöttünk.

Optimista esetben a West Ham kikap a Fulhamtől és egy győzelemmel felugrunk a 10. helyre, pesszimista szemüvegen keresztül a 14. hely kacsintgat ránk.

Nem számítok sok streamre, azokat is valószínűleg nem egyszer letiltják majd, de a rend kedvéért: myp2p és atdhe a két fontos helyszín.

Howay the Toon!

43 megjegyzés:

  1. Eddig nagyon jó, de kéne a gól.

    VálaszTörlés
  2. Kéne bizony,ha nem rúgunk mostanában,biztos kapunk egyet!

    VálaszTörlés
  3. Streamem meghalt, nektek van valami használható?

    VálaszTörlés
  4. Sajna még p2p streamek sincsenek myp2pen, legalább vmi sopcast lehetne

    VálaszTörlés
  5. Kb. öt perce újra jó,nálatok?

    VálaszTörlés
  6. @Holmes
    Dobsz linket? Amit én néztem még mindig halott.

    VálaszTörlés
  7. Bejött a rozsdás elmélet, a legegyszerűbb passzokat is elcseszik a hazaiak. Biztos túl sokat kellett azt hallgatniuk, hogy hogyan álljanak fel, ha védekeznek, miközben ültek a jégfürdőben mellükön a pulzusmérőkkel, nézegetve a ProZone statisztikákat. :D

    VálaszTörlés
  8. myp2p,felülről a második,bocs,de jobban nem tudom,nem vágom annyira

    VálaszTörlés
  9. http://blaydonraces.net/?p=2095#comment-2837

    VálaszTörlés
  10. Semmi gond, megtaláltam, köszi.
    http://www.justin.tv/iraqgoalstv_1/popout

    VálaszTörlés
  11. Megint elszürkültünk a végére. Jonas simán jöhet, Duff és N'Zogbia is betli eddig.

    VálaszTörlés
  12. Furcsa,de több helyzetünk volt(Carroll,Butt,Owen).

    VálaszTörlés
  13. Duff szörnyen görcsös,szinte mindig rossz megoldástválaszt.
    Roberts egy állat,de Seb jól látja el a feladatát eddig.
    Úgy érzem,hogy Colo a kulcs,ha hiba nélkül tolja győzhetünk,mert gólt sztem biztosan szerzünk!
    Remélem Mickey megmutatja Capellonak és Big Andy-ben is benne van a gól.

    VálaszTörlés
  14. Kegyetlen szar egyébként ez a Rovers, de nagyon tartok attól, hogy a második félidőben fölénk kerekednek és végül simán megszerzik a három pontot. Persze ne legyen igazam.

    VálaszTörlés
  15. Durva, hogy Seb mennyivel fürgébb, mint a Rovers csatárai. Volt egy olyan szitu, amikor jó magasan felívelték a labdát, ő és a csatár is hagyták lepattanni, Given jött ki a kapuból, Bassong már úgy tűnt verve van. Aztán látta, hogy Shay nem ér ki időben, tett két gyors lépést is elvitte a labdát oldalra. Nagyon tetszett. :)

    VálaszTörlés
  16. Nem gondoltuk volna és nem is akarom elkiabálni,de Seb lehet a mi Vidic-ünk! Na jó,ez így túlzás,de a kezdeti megilletődöttségét levetkőzve faszán nyomja most már sorozatban.

    VálaszTörlés
  17. mekkora kapufa,bazz!

    VálaszTörlés
  18. ...amikor José megindul!

    VálaszTörlés
  19. igaz,bocs rosszul láttam

    VálaszTörlés
  20. Az utolsó labda mindig hibádzik, most Guthrie cseszett el egy alap-beadást.

    VálaszTörlés
  21. Elmegy a faszba ez a buzi, szegény gyerek kurva nagyot tisztázott, faszomba.

    VálaszTörlés
  22. tudtam, rob sytles = 11es...

    VálaszTörlés
  23. Mi a faszt látott ez a barom?

    VálaszTörlés
  24. tudjátok nézni valahol?

    VálaszTörlés
  25. Szétment nálam is.

    VálaszTörlés
  26. Most már mehet a pózolás,Sam...

    VálaszTörlés
  27. Most már a kurvaanyádat styles

    VálaszTörlés
  28. Ez megalázó gól volt,a faszomba

    VálaszTörlés
  29. Fasza Barton és José összeugrottak a gól után...

    VálaszTörlés
  30. Lehangoló, simán mi voltunk a jobbak, kaptak egy kamu tizit és onnantól mintha elvágták volna a játékunkat. Érthető persze, mert addig köze nem volt a Roversnek a meccshez.

    Jobb helyzetkihasználás kell, mert rendszeresen jól kezdünk, de nem élünk vele.

    VálaszTörlés
  31. Az első félidő alapján ez kurvára nem volt benne a meccsben.

    VálaszTörlés
  32. Három ponton belül van az utolsó nyolc ... HÁROM. Ha nem lennék ennyire érintve kegyetlen izgalmasnak tartanám.

    VálaszTörlés
  33. Egy pozitívuma lehet a mai eseményeknek,így talán érzékeli Ashley is hogy mekkora a baj és invesztál játékosvásárlásba januárban,persze a lehetőségekez mérten.

    VálaszTörlés
  34. @Holmes
    Talán, nekem egyáltalán nincsenek nagy reményeim.

    Barton büntetésből nyomjon le 1000 fekvőtámaszt, miért kell osztani a csapattársat, az N'Zogbia és Duff reszortja. Rádióban azt mondták Owen közbe is avatkozott a vitánál JE oldalán.

    VálaszTörlés
  35. Barton 1000 fokon égett,ő legalább odament a Toonarmy-hoz és megköszönte a bíztatást a végén!
    Remélem csak egy véletlen összeszólalkozásról volt szó,mindenesetre tényleg közéjük kellett ugrani és ez elég ijesztő volt! Fátylat rá...
    Csalóka az eredmény,teljesen igazad van a kamutizenegyesig határozottan jobbak voltunk!
    Gyengébb idegzetűek ne nézzék meg a további sorsolásunkat...

    VálaszTörlés
  36. Hát a West Brom és a Sunderland még oké, na de utána...

    VálaszTörlés