2008. november 3., hétfő

Előzetes: Newcastle - Aston Villa

A bajnokság (tabella és saját megítélésem szerint is) ötödik legjobb csapata ellen kell valahogy pontot szereznünk ma este a St. James'-ben. Kutya nehéz lesz.

Furcsa az élet, heteken át szívtuk a zakókat, mint a torkos borz, mégis voltak olyan csapatok, akik alattunk voltak a tabellán. Több, mint két hónap után újra nyerünk, erre a következő mérkőzés előtt már tökutolsók vagyunk, korábbi hűséges társaink (Stoke és Tottenham) erőt gyűjtenek, a többi, szakadék szélén táncoló (Bolton, Wigan, Fulham) pedig az utolsó pillanatban visszanyeri egyensúlyát és a felszínen marad.

Hétközi forduló ide vagy oda, hat napja játszottunk újra, a fáradtsággal reméljük nem lesz gond és néhány sérültünk is játékra jelentkezett.

Owen csere lesz, Butt is meggyógyult, bízom benne ő is tartalék lesz, Barton és Guthrie nálam előtte van. Kinnear a hétvégén azon agonizált, hogy vajon nem lenne érdemesebb Bassongot játszatni Enrique helyett a gyors Villa-szélsők miatt. Egyfelől jogos az ötlet, de Bassong játszatásával megöljük a bal oldali támadások könnyű építésének lehetőségét. A srác középső védő, akinek véletlenül a bal a jobbik lába, de ettől még nem bal hátvéd.

Xisco a hivatalos honlap tájékoztatása szerint ágyéksérülést szenvedett, vele együtt már három csatárunk tölti napjait a pályától távol. Owen padoztatása miatt ezúttal is Martins és Ameobi kezdenek majd, úgy vélem Owent majd a második félidő elején kellene behozni utóbbi helyére.

Shay Given ma este 450. alkalommal fog pályára lépni a csapatban. Gratula, Shay!!!



A Villánál Stylian Petrov játéka kérdéses, Steve Sidwellelről is csak az utolsó pillanatban döntenek majd. Éjszakai kimaradását és múlt heti mellőzését követően ismét játékra jelentkezik John Carew, nagyon nehéz feladat vár Coloccinire vagy Taylorra, emberünk hivatalosan 88 kiló, kötve hiszem.

O'Neill a Villa honlapján felhívta csapata figyelmét, hogy a vízhordóktól is jó játék kell. A cikk szerint MON ezt úgy kell érteni, hogy kicsit fel lesz forgatva a Villa kezdője, habár konkrétan ilyen idézet nincs a menedzsertől. A Villa csütörtökön Prágában játszik, következő bajnokijukat vasárnap játszák a Boro ellen. Nem bánnám, ha tényleg pihenne 1-2 kulcsemberük.

Kinnear magabiztosnak hangzott a meccs előtti sajtótájékoztatóján, végül is miért ne? Otthon játszunk, és bár utolsók vagyunk, győzelem esetén a 14. helyen várnánk a szombatot. A hétvégi furcsa eredmények ugyanis nem csak azt jelentették, hogy visszacsúsztunk, hanem összerázta a mezőny 2/3-át: a 7. Everton 6 ponttal előz meg bennünket.

A Villa azonban jó csapathoz méltóan kiváló idegenben, a hétvégi 4-0 Wiganben nagyon impresszív volt, és öt meccsen már kilenc pontot elvittek ellenfeleiktől.

A találkozón a legtöbbet mutatott ember kétségtelenül James Milner lesz, akit augusztus végén 12 millió fontért vitt el O'Neill. James idén 14 alkalommal játszott tétmeccsen, mindössze egyetlen egyszer kapott ki csapata (Chelsea - Villa 2-0), egyelőre új klubjában gólt még nem szerzett, de van néhány gólpassza.

A Villa vendég fellépésenként kerek két gólt enged ellenfelének, tehát kellő akarattal nekünk is sikerülhet kettőt berámolni nekik. Ugyanakkor a mi védelmünkről sem érdemes ódákat zengni, két és fél hónapja volt utoljára, hogy nem kaptunk gólt. Nagyon fontos lesz, hogy az első gól a miénk legyen, ez ellen a Villa ellen nem fogunk visszajönni gólhátrányból, idén nyert helyzetből még nem vesztettek pontot.

A vendég csapat a fogadóirodák favoritja, de kikapni nem fogunk. Szívem egy hazai 2-1-et mond, eszem 2-2-es döntetlent súg. Reméljük szerencsénk lesz, sikerül egyéni hiba nélkül játszani és akkor a győzelem is jönni fog.

Feed beillesztésével többet nem foglalkozom, folyton megállnak, majd újraindulnak, ha link kell nézzétek a kommenteket. A csapatösszeállításoknak mostantól nem lesz külön posztja, fél kilenc körül azt is itt keressétek.

Howay the Toon!

Newcastle: Shay Given, Habib Beye, Jose Enrique, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Nicky Butt (c), Joey Barton, Jonas Gutierrez, Damien Duff, Oba Martins, Shola Ameobi
Cserék: Steve Harper, Claudio Cacapa, Danny Guthrie, Michael Owen, Sebastien Bassong, Charles N'Zogbia, Geremi

Aston Villa: Brad Friedel, Luke Young, Carlos Cuellar, Martin Laursen, Nicky Shorey, Nigel Reo-Coker, Gareth Barry, John Carew, Gabriel Agbonlahor, James Milner, Ashley Young
Cserék: Steve Sidwell, Marlon Harewood, Curtis Davies, Zat Knight, Moustapha Salifou, Bradley Guzan, Craig Gardner

15 megjegyzés:

  1. Bazz,Guthrie a padon?

    VálaszTörlés
  2. A másik,hogy legalább a jubileum miatt igazán lehetne Shay a csk.,igazán megérdemelné sztem! Persze Butt-tal sincs semmi bajom.
    Úgy érzem,Duff lesz a nyerőember-vagy nem...mindegy csak győzzön a gárda!
    TOON!!!

    VálaszTörlés
  3. Ameobi már megint kezdő? Hááááááát...

    VálaszTörlés
  4. 1., Kit raknál be helyette?
    2., 50-60 percig nagyon hasznos volt a West Brom és a Sun'lun ellen is.

    VálaszTörlés
  5. Srác, ezzel a kapuig gyalogolhattál volna.

    VálaszTörlés
  6. Sholát simán leveszi Laursen, jöhet MO.

    Barton miután felpasszolta a labdát a visszalépő csatárnak nyugodtan feljebb mehetne és kérhetné vissza. 30 méterre a kaputól mindig kirakjuk oldalra és őszintén szólva nem sok mindent tudtunk kezdeni a széleken.

    VálaszTörlés
  7. Érezhető az óvatosság a középpályán,gondolom ezért kezdett a rutinos belső páros.nagyon kell vigyázni az eladott labdákkal,mert Agbonlahor életveszély!
    Basszus,ha Tayls eléri Beye beadását...

    Nagyon komoly csapat ez a Villa,el kell ismerni.
    Milner nem panaszkodhat a fogadtatásra.

    VálaszTörlés
  8. Ja,és azok a fránya pontrúgások(Laursen,Carew)!

    VálaszTörlés
  9. Jó pap holtig tanul, tiszta Richardson lett volna. :)

    VálaszTörlés
  10. Game, set, match.

    Guti mekkora szóló :D

    VálaszTörlés
  11. istenek vagyunk

    VálaszTörlés
  12. A 2.félidő maga a tökély!

    VálaszTörlés
  13. Colo,Enrique,Oba,Barton,Butt,Jonas,Sho,Tayls,szóval MINDENKI:óriásit nyújtottak! Közhely,de igaz:a szív diadala!

    VálaszTörlés