2008. november 29., szombat

Előzetes: Middlesbrough - Newcastle

Boro-fanoknak rangadó, a Geordiek máshogy vélekednek. Végül egy mindig izgalmas és az oddsokkal nem törődő mérkőzést látunk, most sem lesz másként.

Pláne, hogy a bukik se tudják igazán ki az esélyes, a Boro egy óvatos kettes oddsot kapott, de tudjuk, hogy hazai pályán is bármikor képesek szánalmasan játszani (Chelsea 0-5, Bolton 1-3).

Örömteli hír, hogy Mark Viduka ott lesz a cserepadon és a hétközi kisebb sérüléseiket követően Shola Ameobi és Damien Duff játéka sincs kizárva, bár úgy tűnik inkább csak esélyt adnak nekik az utolsó pillanatig, de kockáztatni nem lenne értelme.

Most, ahogy böngészem a meccsre felvezető nyilatkozatokat a klub honlapján, Jonas Gutierrez kifejtette, hogy reméli most azért többet támadunk, mint múlt héten. Kérése szerintem meghallgatásra talál majd, de ehhez hozzátenném, hogy Gutierrez formája kicsit visszaesett, az utóbbi két mérkőzésen néha túlvállalja magát és igyekszik túlcicomázni a játékot. Ezzel együtt persze neki volt köszönhető a legnagyobb helyzetünk a Stamford Bridgen, úgy látszik annyira megszoktam a remek játékát, hogy bőgő pisisként követelődzök, ha csak átlagosan játszik.

Egyébként nem tudom ki mennyire követi az NBA-t, de Gutierrez kiköpött Manu Ginobili. Hatalmas orr, az arcuk alapból is teljesen hasonló, aranyosan törik az angolt, mindkettő hihetetlenül kreatív és kiszámíthatatlan a pályán és nem mellesleg mindkettő a kedvenc csapatomban játszik.

Kiköpött ugyanazok.



Steven Taylor visszatér a védelem tengelyébe, az áldozat Bassong lesz, akit kicsit sajnálok, mert nagyon jól játszott múlt héten. A BBC szerint Xisco húzódása rendbejött, de tekintve, hogy Kinnear még csak meg sem említette nem hiszem, hogy akár csak a kispadra is odafér.

A Boronál Mido újra egészséges, Robert Huth és Chris Riggott azonban továbbra sem játszhat.

Őszintén remélem, hogy nekik ugrunk már az elején. A múlt héten a Wanderers két korai góllal megnyerte a meccset és ha erőteljesen támadunk, nekünk sem okozhat gondot a Boro hátsó része. Ha hagyjuk, hogy ők irányítsanak véleményem szerint nehéz lesz ritmust váltani. A Chelsea és a Bolton meccseket leszámítva összesen 4 gólt kaptak otthon, tehát kezdeményezőnek kell lenni, ha győzni akarunk, magától nem fognak jönni a gólok.

A védelmünknek fel van adva a lecke, Tuncay bármikor képes gólt szerezni, Mido személyében a házi gólkirályt tisztelhetjük, Alfonso Alves Hollandiában halomra lőtte a gólokat, Downing pedig ugyan idén még gól nélkül áll, de a bal lába miatt ott volt a németországi vb-n tehát ő se teljesen amatőr.

Ha sikerül kapott gól nélkül lehoznunk a meccset, szerintem nyerni fogunk. Ezzel együtt úgy vélem minimum két gól kell a három pont bezsebeléséhez, erre képesek vagyunk és egy nagyobb hiba nélkül (Cacapa-féle horrort mellőzzük) lejátszott 90 perc elég lehet.

Ha majd közeleg a meccs megpróbálok beszúrni a posztba egy streamet innen. Az összeállítások is itt fognak megjelenni.

Howay the Toon!

Middlesbrough: Turnbull, Hoyte, Wheater, Pogatetz, Taylor, Aliadiere, Arca, Digard, Downing, Sanli, Alves. Cserék: Jones, Mido, Emnes, Johnson, Hines, Grounds, Walker.

Newcastle: Given, Beye, Coloccini, Bassong, Jose Enrique, Gutierrez, Guthrie, Butt, N'Zogbia, Martins, Owen. Cserék: Harper, Cacapa, Geremi, Taylor, Edgar, Viduka, Carroll.

Taylor csak csere, nem tudom, hogy az erőnléte vagy Bassong múltkori jó játéka miatt. Duff és Shola a várakozásoknak megfelelően kihagyják a meccset. Középpályásokban nagyon vékonyak vagyunk a padon, reméljük nem sérül le senki.

Mido csak csere a Boroban, de amint feljebb is írtam így is van elég veszélyes játékosuk.

Justin.tv-s feedet nem tudok ide beszúrni, úgyhogy csak a címet írom: http://www.justin.tv/ramon21/popout - ha chatablakot is akartok akkor popout nélkül kell megnyitni.

update ... 16:18

A stream bedöglött, nézzetek szét a honlapon, a legelső SopCastes link nálam jól megy.

update ... 16:30

http://nl.justin.tv/streamz2/popout jelszó:roma, olaszul megy a meccs. Hátha szünetig kibírja.

18 megjegyzés:

  1. Jonas "good,very good"Gutierrez.

    VálaszTörlés
  2. Remélem Zoggy beakaszt egy akkorát,mint legutóbb!

    VálaszTörlés
  3. Given kirúgásai jó ötletnek tűnnek, többet is ki lehetne hozni belőlük.

    VálaszTörlés
  4. Rohadt Arca,ma megfizetsz!

    VálaszTörlés
  5. 0-1-ről fordított a Bolton. :D

    VálaszTörlés
  6. Milyen simán átsétáltunk rajtuk. Szép lövés volt.

    VálaszTörlés
  7. Bolton már 3-1-re megy. Sad Mackem Bastards :D

    VálaszTörlés
  8. Egygólos szaga van, kicsit bátrabban kéne támadni.

    VálaszTörlés
  9. Így van simán győzhetnénk,de mégis úgy érzem ki fogunk kapni egy szar góllal.

    VálaszTörlés
  10. Nem értek vele egyet, bár Owen lehet jobban tud segíteni Vidukának a helyezkedésével.

    Legjobban egy Jonas - Viduka cserének örültem volna.

    VálaszTörlés
  11. Ő sem értett egyet(én sem)...!

    VálaszTörlés
  12. Jár a bocsánatkérés a többieknek, kikúrt módon adta el a labdát.

    VálaszTörlés
  13. Nagy védés volt, mikor kitették oldalra már üvöltöttem, hogy tök üresen jön a csóka, nagyon megkönnyebbültem.

    VálaszTörlés