2008. november 12., szerda

Andy Cole visszavonult

Bizonyára sokan tudjátok már, hogy Andy Cole tegnap bejelentette visszavonulását.

Sajnos nem adatott meg, hogy youtube-klippeken kívül láthassam a csíkos mezben, a 90-es évek végi nagy Man Unitedban láttam először élőben játszani.

Cole 1993-ban került hozzánk, ősszel leigazoltuk Beardsleyt és első Premiership szezonunk során Andy 34 gólt jegyzett, a szezonban összesen 41 gólt lőtt, megdöntve Hughie Gallacher rekordját a szezonban lőtt gólok számát tekintve.

95 januárjában aztán Keegan általános meglepetésre eladta a Manchester Unitednak, ahol Cole az évek során tehetségének kijáró trófeákat gyűjtött és egészen 2001-ig szolgálta a vörös ördögöket. Manchesterben azonban közelébe se került a nálunk elért mutatójának: 83 meccs 68 gól, hátborzongató.

Cole a MU-t követően ide-oda vándorolt, 6 csapatban is megfordult, mielőtt most nyáron hazaigazolt a Nottingham Foresthez. A felek azonban október végén felbontották a szerződést, ezt követően pedig Cole végleg szögre akasztotta a csukát.

Ugyanakkor elismerte, hogy nem akar távozni a futballból, "Rengeteg tapasztalatom van, nem akarom magamnak megtartani.", mondta a BBC honlapján.

A legjobb youtube-videó, amit találtam, a 92/93-as összefoglaló (koronázás is van benne).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése