2008. november 9., vasárnap

Előzetes: Fulham - Newcastle

Két sikeresen megvívott hazai meccs után újra következhet az a fránya London, igaz annak legkönnyebben bevehető bástyája, a Craven Cottage.

A Fulham elleni vendégmérlegünk jóval jobb, mint egyes londoni pályákon, de azért a PL-érában ott csúfondárkodik 4 zakó a három győzelem mellett. Tavaly Barton utolsó percben értékesített (Smith kamu eséséért ítélt) büntetőjével elhoztuk a három pontot és most is hasonlóban végeredményben bizakodnak a srácok.

Owen a héten az európai kijutásról beszélt, Kinnear szerint pedig simán szerezhetünk hat pontot a következő két meccsen.

Viduka, Smith, Xisco és Nacho továbbra is sérültek és Kinnear a meccs előtt erősen utalt rá, hogy nem kíván változtatni a kezdőcsapaton, Owen tehát ismét a padon fog kezdeni. Joe nem győzte dicsérni a Barton-Butt tengelyt. Őszintén szólva nem voltam híve annak, hogy Butt stabil kezdő legyen, de Guthrie kisebb visszaesése valóban igazolja Nicky helyét a kezdőben.

Ahogy telnek a meccsek és gyűlnek Barton lábaiban a kilométerek, úgy játszik egyre közelebb ahhoz a szinthez, amivel a Cityben nevet csinált magának. Még mindig lassan hoz döntéseket, de azt hiszem ez csak javulni fog.

[caption id="" align="aligncenter" width="300" caption="Kösz a fellángolást, de átlátunk rajtad."]Kösz a fellángolást, de átlátunk rajtad.[/caption]

Shola hattyúdala lassan szerintem véget ér. Szép volt, jó volt, ennyi volt. Öt-hat meccsen át a pali úgy játszott, ahogy csak nagyon kivételes napokon láthattuk, de a Villa ellen már kiütköztek a hiányosságai és néha már csak púp volt a többiek hátán. Örülnék neki, ha tudná még hozni ezt a formát, de nem táplálok nagy reményeket.

A két remek hazai siker valószínűleg lelket és önbizalmat öntött a játékosokba, nagyon kíváncsi leszek ebből mit mentenek át idegenbe. Hozzáteszem, hogy a Fulham pályája talán a legkevésbé hazai a szónak abban az értelmében, hogy a vendég drukkerek aránya itt a legnagyobb (a vendégszektoron kívül még külön semleges zóna is van, ahová vendégszurkolók szintén vehetnek jegyet).

Hodgson csapata mint mindig idén is botrányosan játszik idegenben: öt meccsen két rúgott gól négy vereség, egy döntetlen. Amiért mégis összeszedtek 11 pontot az az egészen remek hazai mérleg, megverték az Arsenalt, a Boltont és két hete a Wigant annak az Andy Johnsonnak a duplájával, aki idén még gól nélkül állt.

Nem rúgják halomra a gólokat (mindössze hat az öt hazai bajnokin), de valamiért nagyon nehéz ellenük betalálni a Craven Cottage-en. Néha ordas nagy mákjuk van, mint a Sunderland ellen, néha egyszerűen csak jól játszanak, mint a Wigan ellen.

[caption id="" align="aligncenter" width="468" caption="El ... kell ... találnom ... a kapufát."]El ... kell ... találnom ... a kapufát.[/caption]

A helyzetkihasználással idén gondjaik vannak, ez otthon azért kicsit jobban megy, még ha Gera Zotya mostanában imádja eltalálni a kapufát. Van jó néhány megtermett játékosuk, pontrúgásokból véleményem szerint veszélyesek lehetnek és megfontolandó, mennyire toljuk fel a védővonalat, mert Johnsonnak csak egy olyan labda kell, amikor nincs lesen.

Kemény mérkőzést várok, a legboldogabb egy kapott gól nélküli 90 perccel lennék, de ezt a potenciált még nem látom a csapatunkban, úgyhogy a tippem egy szoros, de mindkét fél részéről megérdemelt 1-1.

Holnap 17 órától a Eurosport 2-n, valamint a myp2p segítségével az interneten lehet követni a meccset, jó szurkolást.

Howay the Toon!

Newcastle: Shay Given, Habib Beye, Jose Enrique, Claudio Cacapa, Fabricio Coloccini, Nicky Butt, Joey Barton, Jonas Gutierrez, Damien Duff, Shola Ameobi, Oba Martins
Cserék: Steve Harper, Sebastien Bassong, Michael Owen, Geremi, Charles N'Zogbia, Danny Guthrie, Andy Carroll

Fulham: Mark Schwarzer, John Pantsil, Paul Konchesky, Brede Hangeland, Aaron Hughes, Zoltan Gera, Danny Murphy, Jimmy Bullard, Simon Davies, Andy Johnson, Bobby Zamora
Cserék: Chris Baird, Clint Dempsey, Erik Nevland, Pascal Zuberbuhler, Fredrik Stoor, Leon Andreasen, Julian Gray

Taylor sérülés miatt otthon maradt, Cacapa helyettesíti.

Nem igazán értem ezt miért kellett ekkora titokban tartani.

27 megjegyzés:

  1. Nem tudom igaz-e,de tegnap a szarok és a Pompey meccsén a szpíker elmesélte,hogy a héten cissé,diouf és chimbonda átruccantak TOON-ba Obagól születésnapi bulijára és ezért komoly pénzbüntetést helyezett kilátásba Keane!
    Tekintve az ünnepi alkalmat és a hétfői duplát,biztos nagy party lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Smithnek az a kamu esés volt az eddigi legjobb megmozdulása a Newcastleben, még ha szerintem nem is biztos, hogy kamu volt.

    VálaszTörlés
  3. Holmes, itt a cikk róla.
    http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1082922/Diouf-drink-48-hours-Sunderland-lose-5-0-Chelsea.html?ITO=1490

    Úgy tűnik előparty volt.

    VálaszTörlés
  4. Kösz,tényleg előparty volt.Javaslom,engedjék Dj.Diouf-ot és társait szórakozni,ha utána hasonlóan szerepelnek a meccsen!

    VálaszTörlés
  5. mi ez az alma vagy virág vagy mi a szösz ami minden edzőn és műsorvezetőn/szakértőn... stb. van? baromi hülyén néz ki

    VálaszTörlés
  6. Pipacs.Az összefüggés számomra sem világos,de az biztos,hogy így emlékeznek a világháború(k)ban elesett hősökre.

    VálaszTörlés
  7. http://en.wikipedia.org/wiki/Remembrance_Day#Poppies

    Az első vh. emlékezetes belga csataterein a harcokat követően rengeteg pipacs nőtt és néhányan úgy gondolták ez remekül szimbolizálja az ott elkövetett vérontást.

    VálaszTörlés
  8. Lee Clark az egyik szakértő a SkySportson, kíváncsi vagyok mond-e valami értelmeset.
    http://www.justin.tv/vipsports/popout

    VálaszTörlés
  9. Ezt a fos gólt basszus.

    VálaszTörlés
  10. ezzt a fos cacapát

    VálaszTörlés
  11. Azért Enriquének ma még egy jó passza nem volt. Cacapa nevetséges. Eljöhetne már Kádár Tomi ideje. Duff és Jónas minek cseréltek helyet?

    VálaszTörlés
  12. Itt a vége felé már közepesen jók voltunk, a tippem továbbra is áll, egy pontra jók vagyunk.

    VálaszTörlés
  13. A hiba hátul mindig bennevan,de kutyák voltunk az első 25 percben az biztos.
    A két szélsőnknek fel kell javulni(főleg Jonas).
    Még lesz egy félidő.

    VálaszTörlés
  14. Nem értem miért kell mindig megvárni,hogy kapjunk egyet az idegenbeli meccseken,csak ezután kezd támadni a csapat.

    VálaszTörlés
  15. lesgól is gól, bazz majdnem itt a második. :)

    VálaszTörlés
  16. ez a hülye shola így tartja benn magát a kezdőben:)

    VálaszTörlés
  17. Shola, átlátunk rajtad, tudjuk, hogy lesen voltál :D

    VálaszTörlés
  18. Cacapa egyrészt miért engedi magát beforgatni, másrészt Johnson faultolta.

    VálaszTörlés
  19. ezenkívül buttnak műr be kellett volna korábban rúgnia a 2-at

    VálaszTörlés
  20. bazzeg pont amikor mi irányítottunk

    VálaszTörlés
  21. ja, mákos csapat ez a fulham.

    Owent be kéne hozni mondjuk Enrique helyett.

    VálaszTörlés
  22. Mickey, ezt illett volna betenni.

    VálaszTörlés
  23. hát ez maga volt a katasztrófa

    VálaszTörlés
  24. megint páran elbasztak mindent amiért a többiek dolgoztak (máramikor dolgoztak)........ owen??? az kia fasz?

    VálaszTörlés
  25. sztem ha taylornak nem lett volna semmi baja, akkor most kb 0-1 vagy 0-2 lett volna a vége...

    VálaszTörlés
  26. jaja, cacapának nagyon szar meccse volt.

    VálaszTörlés