2008. november 21., péntek

Átigazolások: Kinnear rejtvénye

Pár hete azt mondta egyik sajtóértekezletén Joe Kinnear, hogy a Chelsea-meccs környékére végleges helyzetjelentést várhatunk a tulajdonosváltásról. Joe szeret nagyokat mondani, ezért akkor nem említettem meg a dolgot.

Most elérkezett ez az időpont és Kinneartól természetesen tegnap megkérdezték, hogy akkor mégis mi a helyzet? Érdekes válasz érkezett.
Lesz megbeszélés ön és Ashley között szombaton, vagy el lesz halasztva - ha igen meddig?

Hó végéig, a Middlesbrough után, nem tudom. Nem könnyű, időnként bosszantó.

Azt mondtam, hogy a Chelsea-meccs után, de azóta odébb vitték a kapufákat. Amint közelebb kerülnek az eladáshoz mindig előjön egy probléma.

Azt hajtogatják, hogy ennyi idő kell még, de eddig még nem láttunk semmi pénzt az amerikai csoporttól. Ennyit tudok. Amíg valami konkrétum nem lesz, nem lesz üzlet.

Van egy listám, jó pár kiváló játékossal, akiket idehozhatnánk. Csinos összeget kell fizetni a komoly játékosok kölcsönvételéért - két millió fontot egy nagyon remek játékosért - júniusig.

A cél, hogy jobbak legyünk, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Két első osztályú játékos. Nem gondolom, hogy idejönnek - tudom. Januártól júniusig kölcsönbe, utána reméljük végleg.

100-szor jobban járnánk velük. Mindketten 10 millió fontot érnek. Nem játszanak rendszeresen, de remek játékosok.

Kinnear ezen kívül elmondta, hogy egyelőre nem tudják mi a baj Taylor ágyékával, hétfőn ismét vizsgálatra küldik (ehhez kapcsolódó hír, hogy Kádár Tomit minden bizonnyal a padra nevezik holnap). Elégedett N'Zogbia edzésmunkájával és lehet, hogy berakja holnap a kezdőbe. Dicsérte Owen hozzáállását, de hozzátette mostanában a másik két csatár is gólerős, ezért nehéz döntés Michaelt játszatni. Valamint kiosztotta Givoanni Trappatonit, az írek szövetségi kapitányát, amiért a héten (már nem először) a médiában üzent az olasz kluboknak, hogy próbálják meg leigazolni a portást.

Vissza a fenti idézetre, nem erre számítottam. Nagyon örülnék, ha lezajlana már ez a hercehurca, Joe mehetne és új garnitúra kerülne a klub élére, de egyelőre nem látni, hogy ez hamar megtörténne. Másrészt Joe felvázolt elképzelései pozitív meglepetésként hatottak. A kölcsönjátékosok igazi kockázat nélküli befektetések, ha lehet ilyet mondani, és ha júniusig végre sikerül új állandó menedzsert kinevezni, nincs megkötve a keze, visszaengedheti a játékosokat.

A Football Focus, a BBC műsora labdarúgó magazinja kicsit tovább vájkált.
Van már egy listám, amint találkozok Mike-kal odaadom neki.

Két játékosra van szükségünk, lehetőleg azonnal. Egyikőjük a Romában van, de jelenleg nem tagja a kezdőnek. A másik idén már gólt lőtt nekünk.

Ismerem az ügynökeiket, kölcsönvennénk őket a szezon végéig. Már azt is tudom, hogy a romai játékos idehozatala 2 millió fontba kerülne.

Erősítenünk kell a keretet és nagy lökést adna, ha sikerülne megszerezni őket, mindketten kiváló játékosok.

A romai játékos szinte biztosan John Arne Riise. Csak egyetérteni tudok, Enrique az egyetlen normális bal hátvédünk, ő pedig a tavalyi szezonhoz képest semmi fejlődést nem mutat, pedig lenne hová javulnia.

A másik játékos sokak szerint Denilson az Arsenalból. Erről én nem vagyok meggyőződve, de végigböngészve az ellenünk gólt szerzők listáját ő az egyetlen, aki mellőzve van klubjánál és segítség lehet egy nagy hiányunkra: kreativitás a középpálya tengelyében.

A hiány pótlásával itt is egyetértek, és tekintve, hogy januárban nincs nagy vándorlás még a személlyel sincs gondom, bár remélem hosszú távon nem vele próbáljuk meg betölteni ezt a szerepet. Itt még jobban örülök, ha csak kölcsönről van szó.

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. Egyrészt mit gondoltok a két játékosról, másrészt hogyan viszonyultok ahhoz, hogy úgy néz ki Joe a vártnál tovább marad?

8 megjegyzés:

  1. hát már a nufc.hu-n is csak ennyit írtam:
    Kinnearnak új szerződést akarnak adni = nincs vevő a klubra
    és ez rossz hír...

    VálaszTörlés
  2. Az új szerződés még nem zavarna, mert a mostani 30-án lejár, adnának neki egyet decemberre, aztán elmenne.
    Viszont úgy tűnik tényleg nincs vevő, Harris nagyon csendben van.

    VálaszTörlés
  3. Joe-nak ez élete nagy lehetősége és ebből akár hasznot is húzhatunk.Tervez,szívvel-lélekkel csinálja,más kérdés,hogy hosszútávon nem Ő a megoldás szerintem sem.
    Júniusig nem rossz ötlet a kölcsönvétel-érdekes,hogy Roedert annak idején mennyire köpködték hasonló elképzeléseiért(bár most ez más szitu)!
    Riise túl van karrierje csúcsán-Warnocknak jobban örülnék,de ott van Hughes és a City... Már nem emlékszem kit akar Fergie,de érkezésével "feleslegessé válna" Carrick,aki így "hazajöhetne" agynak a középpályánk szívébe!
    sweet dreams...
    TOON!

    VálaszTörlés
  4. Ha már a szarzenál,akkor jöhetne a mellőzött Toure és a Wengerrel folyton balhézó Gallas...

    VálaszTörlés
  5. Komolyan nekem néha hiányzik Dyer,parker,Solano trió!
    Dyer volt az aki tömte labdákkal MartinstÉs még Roader a padra4én ezt szeretném

    VálaszTörlés
  6. Olyan nincs, hogy senki nem veszi meg a klubot. Ez csak duma. Asszem már egyszer írtam, hogy bejelentik, igen, hibáztunk, vétkeztem atyám, mindenki ostorozza magát, oszt szépen megvárják, míg feledésbe megy az egész. Most meg benyögi, hogy nem veszi meg senki. Jah, nem akarásnak nyögés a vége. Ha megszerezük a fenti két focistát, akkor meg legszívesebben összetörném a tulaj fejét, hogy ugyanezt a fa**a kommunikációt Kevinnel miért nem tudta alkalmazni?
    Szóval a mi dagadt sörvedelő tulajunk nagyon ért a szemfényvesztéshez. Bármelyik magyar párt megirigyelhetné........
    Lehet, hogy nem tetszett neki, hogy Keagen népszerűbb volt, mint ő....

    VálaszTörlés
  7. Remek, Zoggy újra a padon...

    VálaszTörlés