2008. november 22., szombat

Chelsea - Newcastle 0-0

Hihetetlen. Fantasztikus. Lélegzetelállító. Nagyon gyenge meccsen pontot raboltunk az éllovas otthonából.

Bevallom, egyáltalán nem számítottam erre. Pár apróbb hibától eltekintve remekül védekeztünk, a Chelsea pedig feszülten, idegesen és ami fontos sokszor veszélytelenül játszott.

Nem állítanám, hogy esélyünk volt a győzelemre (39%-os labdabirtoklással nehéz is, kíváncsi lennék egy második félidős adatra), egy Oba-lövés volt az elején, aztán a szünet előtt Gutierrez ment le az alapvonalig, de a belül lévő védők lefedezték a két csatárunkat.

A Kékek 14-szer is kapura tudtak lőni, itt jön azonban a kulcs, mindössze kétszer találták el azt. (Ez aztán jó nagy butaság volt.) Lampard ellen az első félidőben Shay hatalmasat fogott. Ashley Cole visszafejelt labdájánál azt hittem gól lesz, aztán Ivanovic fejese is csak éppen mellészállt, ezzel - akkor még nem tudtuk -, de megúsztuk a legkomolyabb helyzeteket.

A második félidőben Joe Cole góljánál taps jár a partjelzőnek, jogosan behúzta a lest és lelke rajta, de nem lengetett, amikor Given kicsit elmérte Lampard szabadrúgását és majdnem betáncolt vele a gólvonal mögé.

Az első fél óra alapján Bassongnak is jár a high-five, mint egy jó fajta szikla úgy fejelte kifelé a rendületlenül érkező beadásokat, egyedül Lampard már említett fejesénél helyezkedett rosszul. Coloval együtt hiba nélkül játszottak, ez elengedhetetlen volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="300" caption="Majd legközelebb, kedves Florent"]Majd legközelebb, kedves Florent[/caption]

A hajrá legnagyobb helyzetét a csereként bejövő Ballack puskázta el, amikor Butt valamiért nem hagyta a felívelést a mögötte álló Coloccininek, hanem belecsúsztatott, a német azonban mellétüzelt.

Holmes kollégával azon vitáztunk a meccs során, hogy vajon jó volt-e az Oba-Shola csere. Ő kezdettől fogva hülyeségnek vélte, látva Ameobi 'játékát' utólag egyetértek vele, de maga az ötlet szerintem jó volt. Martins testi adottságai miatt nem tudott mit kezdeni a védelemből előrevágott lasztikkal, ha sikerült a földön eljuttatni hozzá, akkor pár másodperc múlva már a pálya szélére szorították.

A néhány hete még hattyúdalát éneklő Ameobi jobban passzolt volna a játékunkba, a szünet után olyan nyomás alatt voltunk, hogy valahogy meg kellett próbálni a csatárnak elől megtartani és/vagy faultot kiharcolni. Shola ezt mint láttuk nem tette meg, de az ötlet szerintem jó volt.

Nagyobb gond már a szélsők kérdése. Duff származása miatt alanyi jogon kezdő, miközben jószerivel meccsenként 15 percen át játszik jól. Gutierrez mellett így N'Zogbiának alig jut lehetőség, pedig - különösen az ilyen meccseken - nagyon jól jön, ha valaki egy-az-egyben meg tudja verni az emberét és megindulni a kapu felé. Sajnos ezen nem hiszem, hogy változtatni fogunk.

Mindenesetre ízlelgessük ezt a 0-0-át nagyon jól hangzik, főleg az, hogy nem kaptunk gólt, el tudnék viselni még pár ilyen jó védekezést. A Man United meg sűrűn köszöngesse meg nekünk, meg a Fulhamnek, hogy most mindössze három ponttal vesztettek többet, mint a Pool és a Chelsea.

A Bolton alaposan pofánvágta a Borot, hasonlót várok el tőlünk is, howay the Toon!

4 megjegyzés:

  1. következő két meccs nyerhető

    VálaszTörlés
  2. Bassong 9-es osztályzat és MOTM cím a SkySports-on!

    VálaszTörlés
  3. ilyet ne mondj, tomasz... :S

    de azért remélem nyerjük őket :)

    VálaszTörlés
  4. Nice post u have here :D Added to my RSS reader

    VálaszTörlés