2008. október 27., hétfő

Sunderland - Newcastle 2-1

Talán egyetértünk abban, hogy ennél csupán az apokalipszis rosszabb. Szombat délután az elvárásoknak megfelelően parás hangulatú mérkőzésen szenvedtünk 2-1-es vereséget a Sunderland otthonában. A 20. percben Djibril Cissé góljával szereztek vezetést a mackemek, ám egy szabadrúgást követően Ameobi gyönyörű fejesével módosítottuk az eredményt 1-1-re. Sajnos a gól nem hozott drasztikus változást a mérkőzés képében, a Sunderland folyamatosan nyomás alatt tartotta kapunkat, és a 75. percben ismét a hazaiak kerültek előnybe egy hatalmas Richardson bomba következtében, amire mi már nem tudtunk válaszolni. Ez azt jelenti, hogy a Sunderland 28 év után győzött le minket a Stadium of Light-ban.





Természetesen botrányokban nem volt hiány.

Már a mérkőzés előtt is verekedő szurkolókat tartóztatott le a rendőrség, információk szerint 28 mackemet és Newcastle drukkert állítottak elő.

Végignézve az összefoglalót döbbenten tapasztaltam, hogy a Stadium of Light egy szemétdomb. Talán a feszült hangulatnak volt köszönhető, hogy folyamatosan flakonok, zacskók, papírdarabkák szálldostak a pályán, mindenesetre rendkívül zavaró lehetett.

Szegény Joey Barton már a melegítésnél megkapta a magáét, hiszen üvegekkel, pénzérmékkel dobálózó mackem szurkoló gyűrűjébe keveredett. A helyi rendőrség tisztelettudóan megkérte Joey-t, hogy saját érdekében menjen vissza csapatának kispadjához, melyre csupán mezén található címerének megcsókolásával válaszolt, ez persze csak olaj volt a tűzre. Shay Given a második gól után folyamatos cukkolásoknak volt kitéve, persze egy profi játékosnak nem szabad törődni ezekkel. Ami viszont a lefújás után történt, az egészen döbbenetes, több tucat szurkoló rohant a pályára és hergelte a a Newcastle drukkereket, persze ők nem tudtak ellenállni, ha mackem verésről van szó, mindig benne vannak a buliban és ez most sem történt másképpen.

[caption id="attachment_1493" align="aligncenter" width="450" caption="Életképek a Stadium of Lightban 1."][/caption]

[caption id="attachment_1494" align="aligncenter" width="449" caption="Életképek a Stadium of Lightban 2."][/caption]

[caption id="attachment_1495" align="aligncenter" width="449" caption="Életképek a Stadium of Lightban 3."]Életképek a Stadium of Lightban 3.[/caption]

Mélységesen csalódott és elkeseredett vagyok. Fülöp Marci is csak egy mackem, semmi más. Egy biztos, jön még a Sunderland a St. James's Parkba, nagyon várom január végét!

Részletek hamarosan...

5 megjegyzés:

  1. Ja, kéne már egy nagy büntetés ezeknek a gyökereknek.

    Este majd én is írok valamit.

    VálaszTörlés
  2. Fülöppel mi a bajod, Tomasz? :) Jól védett. Ha engem le akarna igazolni a Sunderland, mennék. Ugródesznának jó lenne. :)

    VálaszTörlés
  3. "Végignézve az összefoglalót döbbenten tapasztaltam, hogy a Stadium of Light egy szemétdomb." Úgyérted döbbenten tapasztaltad, hogy unokatesódnak igaza volt .:)

    VálaszTörlés
  4. Lehet inkább holnap hajnalra lesz fenn a posztom. :)
    apcuk, Fülöp lehet jó arc, de a Sunderland-mezben csak ellenség. amíg ott van erre számítania kell :)

    VálaszTörlés
  5. Fülöp lenyilatkozta, hogy valóban a Sunderland-ultrák kezdték a balhét, mert ők provokáltak.

    VálaszTörlés