2008. október 6., hétfő

Everton - Newcastle 2-2

Négy vesztes parti után végre sikerült kellően jó játékot mutatnunk és nem utolsó sorban pontot szereznünk. Két hét szünet jön, szerencsére sokan nem lesznek a válogatottakkal, úgyhogy minden adott a jó folytatáshoz.

Enrique sérülésből, Guthrie eltiltásból tért vissza. Jose sajnos nem gyógyult meg teljesen, le kellett hozni még a szünet előtt, így a mérkőzés nagy részében megint négy belső védővel játszottunk. Egy srác viszont kiemelkedett közülük.

Steven Taylor ezen oldalon is rengeteg kritikát kapott már, teljes joggal. Tegnap viszont idén olyat játszott a jobb oldalon, amit idén még nem láttam senkitől a csapatban. El kell ismerni, technikailag nincs Beye szintjén, ami valóban jól jönne, de minden másban tökéletes szélső fedezet. Gyors, jól szerel, nem ilyed meg, ha labdát kell vezetnie. Testi adottságai miatt a kisebb szélsőkkel szemben, mint Pienaar nagyon jól megállja a helyét.

Ráadásul az elő-előjövő helyezkedési hibái sokkal kisebb következményekkel járnak, ha nem a védelem tengelyében követi el azokat. Nagyon elégedett voltam vele és kicsit sajnálom, ha Beye visszatér és Steven ismét bemegy középre.

A másik 'érdekes' kérdés Nicky Butt. Az utolsó két szezonban egyaránt olyan idényt produkált, ami a szezon legjobbja versenyen komoly esélyes lett volna. Idén viszont mintha teljesen lelassult volna, fizikailag és szellemileg is. Még mindig jó labdaszerző és a támadók mögött sertepertélve jól forgat egyik oldalról a másikra. Időnként viszont irgalmatlan baromságokat csinál, ami most a vezető gólba került (ami szerintem nem lesről született).

Guthrie visszatértével kicsit talán lekerül a válláról a teher, de úgy gondolom, ha Barton eltiltása lejár, Buttnak kijár egy kis padozás.

Rátérve a meccsre.

Az Everton remekül, agresszíven kezdett és bár Nicky hibájából szereztek vezetést, úgy érzem megérdemelték. Ha már itt tartunk, idén ez volt a negyedik büntető ellenünk (két jogos, két véleményes), ezt az átlagot sürgősen le kell faragni.

A kis sokk után felébredtünk, Taylor lövését Baines hárította a gólvonalon, (gólpassz: 1, Everton megmentve: 1). Cacapa és Colo kis híján összehozták a második hazai gólt, de összességében kicsit a semmiből jött a Baines (gólpassz: 2, Everton megmentve: 1) újabb gólpassza. Given kicsit félt kijönni, Coloccini szarul védekezett, Fellaini pedig köszönte szépen.

Úgy vélem az első félidő alapján megérdemelten szépítettünk, Taylor gólja pedig a lehető legjobbkor jött, a folytatás elején az Evertonnak köze sem volt a meccshez és Duff góljával két perc alatt ki is egyenlítettünk. Ekkor úgy tűnt be fog jönni a félidőben 9-es oddsal feltett pénzem és behúzzuk a meccset.

Az Everton kicsit felébredt, de N'Zogbia belőtte volna a harmadikat, ha nincs Baines (gólpassz: 2, Everton megmentve: 2). Kinnear a héten igyekezett nyilvánosan egy kis önbizalmat pumpálni Ameobiba - ez ma is folytatódott, így nem volt meglepő, hogy Shola beállt az utolsó negyedórára.

Meg kell mondjam, Roeder óta nem láttam Ameobit ilyen jól játszani. Amíg Martins és Viduka hiányzik, Xiscot pedig nem érzi elég jónak Kinnear, Shola jó megoldás lehet a meccsek vége felé. Szerződést nagyon remélem nem akarnak adni neki, bár ezt úgyis majd a következő garnitúra dönti el.

Csak egyetérteni tudok a nufc.com-os fiúkkal: az utóbbi egy hónapot figyelembe véve ez a döntetlen lélekben felért egy győzelemmel. Hasonló folytatást 20-ára.

Howay the Toon!

1 megjegyzés:

  1. A másik nagy talány Geremi játéka.Bár tegnap remekül tekerte Tayls felé a labdát és Owen-nek is sikerült gólpasszt ívelni párszor,de túl ezeken rengeteg rossz pontrúgás-beadás és eladott labda jellemzi mostanában.
    Jó játékos,de mintha nem találná a ritmust és lelassult fejben is szerintem.
    Remélem a tökös ír mester felhozza a régi szintre,bár ha újra lesz Jonas és Beye
    akkor padozni fog ismét. TOON-TOON!!!

    VálaszTörlés